• You are currently viewing Auttaako käsidesi koronavirusta vastaan?

  Auttaako käsidesi koronavirusta vastaan?

  Käsidesiä hamstrataan nyt kaupoista vessapaperin ohessa. Korona-virus on saanut maailman sekaisin, jopa pysähdyksiin. Kaupoista viedään tuotteita käsistä ja hyllyt ammottavat tyhjyyttään. Mutta auttaako käsidesi suojautumaan koronalta?

  Käsidesi turha vai hyödyllinen?

  Käsidesi on hyvä apulainen taistelussa koronavirusta vastaan. Käsidesin tulisi sisältää alkoholia vähintään 60 %. Käsidesi tappaa bakteereja ja viruksia  hajottaen mikrobien solukalvon. Käsidesissä tulee olla 60-80 % etanolia, jotta se liuottaa koronaviruksen rasvakalvon.

  Tärkein ase koronaa vastaan on kuitenkin käsipesu saippualla. Muista pestä käsiä tarpeeksi kauan. Hutaisu ei riitä. Painota myös lapsia pesemään käsiä hyvin. Lapset eivät malta pestä käsiään riittävän kauan, mutta voit antaa vinkin isommille, että laulavat samalla jotain lempikappaletta. Pienten kanssa voitte yhdessä laulaa käsipesulla jonkin lastenlaulun, joka on lapsen suosikki. Näin pienempikin alkaa muistamaan, miten kauan käsiä tulisi pestä.

  Yhdistä käsienpesuun käsidesin käyttö. Jos joudut liikkumaan yleisillä paikoilla, joissa on paljon ihmisiä, on käsidesin käyttö perusteltua. Joka paikassa ei ole mahdollisuutta pestä käsiä. Tällöin käsidesi on hyvä vaihtoehto. Laukussa kannattaa pitää myös liinoja.

  käsidesi

  Käsienpesu kannattaa aina

  Käsienpesun tärkeyttä ei voi koskaan korostaa liikaa varsinkaan lapsille. Moni aikuinenkaan ei pese käsiään riittävästi ja jopa vessureissun yhteydessä saattaa käsipesu jäädä. Jo lapsena opittu tapa jää takaraivoon ja sen tekee automaattisesti aina vessassa käynnin jälkeen. Silti olisi hyvä muistaa, että hysteerinen käsienpesukaan normaalitilanteessa ei ole hyväksi. Ihmisen on hyvä altistaa itsensä myös bakteereille, jotta vastustuskyky kasvaa. Näin myös elimistö pystyy taistelemaan paremmin viruksia ja bakteereja vastaan.

  Pitäkää käsihygieniasta huolta ja opettaakaa myös lapset pesemään käsiä huolellisesti!

  Lähteet: Tieteen kuvalehti

  -Poikien äidit -toimitus-

  Vastaa