• You are currently viewing Miksi äitiyspakkaus, eikä perhepakkaus? -kurkkaa uusi sisältö
  Kuvalähde (Kela/Veikko Somerpuro)

  Miksi äitiyspakkaus, eikä perhepakkaus? -kurkkaa uusi sisältö

  Kelan uusi äitiyspakkaus on nyt julkistettu. Se pitää sisällään edellistä vuotta hieman kevyemmän, mutta muuten melko saman tyyppisen valikoiman, kuin aikaisemminkin. Mukana on myös uutuustuote.

  Uutuustuote on vauvan jatkopalabody, jossa on irrotettava jatkopala, mikä tuo lisää käyttöikää myös muihin bodyihin, Kelan tiedotteessa kerrotaan.

  Värit äitiyspakkauksessa ovat hyvin neutraalit, mukaan mahtuu kuitenkin muutama värikäs body ja housut.

  äitiyspakkaus
  Kuvalähde (Kela/Veikko Somerpuro)

  Mikä on toimituksemme suosikki tuote?

  Poikien Äidit -toimituksella ei ole tänä vuonna syntyneitä vauvoja, joten äitiyspakkauksen sisältö jäi saamatta. Valitsimme sieltä kuitenkin suosikkimme. Se on harmaa, hupullinen collegehaalari, jossa on nallekuviointi. Hyvänä kakkosena  pitkähihainen body, jossa on lehtikuviointi.

  collegeasu
  Kuvalähde (Kela/Veikko Somerpuro)

  Mikä on sinun suosikkisi?

  Kurkkaa äitiyspakkaus Kelan sivuilta

  Kuvalähde (Kela/Veikko Somerpuro)

  Äitiyspakkaus nimenä on jo mennyttä aikaa

  Oletko ihmetellyt, miten vuonna 2020 perheelle jaettavan pakkauksen nimi voi olla yhä äitiyspakkaus, eikä esimerkiksi perhepakkaus? Jo vuonna 2015 on ihmetelty nimen syrjivää asennetta isiä kohtaan.

  Vuonna 2018 nimeä harkittiin muutettavaksi ja sopivasta nimestä järjestettiin Kelan toimesta äänestys. Nimi ei kuitenkaan vaihtunut. Miksi?

  Nimiehdotuksia tuli Kelan mukaan 29 679 kappaletta. Vaihtoehto äitiyspakkaus voitti 60 prosentin äänillä.  Muita ääniä saivat esimerkiksi vauvapakkaus, perhepakkaus, avustuspakkaus, vanhempainpakkaus ja rakkauspakkaus. Ehdotukset toimitettiin perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolle (kesk.) Hänen mukaansa pakkauksen nimenvaihto ei ole tulosten perusteella ajankohtainen.

  Nyt on vuosi 2020. Joko tämä isiä syrjivä nimi joutaisi vaihtoon? Mikä on mielipiteesi?

  Lähteet: Kela, Yle

  -Poikien Äidit toimitus-

  Kommentit

  1. Mirre

   Ehdottomasti vaihtoon! Tämä nimenvaihto ei edes maksaisi mitään, eikä olisi mikään vaiva. Sen sijaan jotkut kalliit liikennemerkit ym on pistetty uusiksi ja kelakortteja suunnitellaan, vaikka näistä koituu merkittävä taloudellinen taakka Suomelle. Tuntuu, että jos joku muutos tehtäisiin poistaakseen syrjivä asenne miehiä kohtaan, niin sitä ei haluta tehdä. Esim pakollinen armeija pojille. Mutta sitten jos tilanne on toisinpäin, kuten miehinen hahmo liikennemerkissä, niin johan ollaan vauhdilla muutoksia tekemässä. Rahasta viis.

  2. Mybohemianmamadays

   Äitoyspakkausu nimenä on niin vakiintunut, että tuskin muuttuisi ihmistrn suussa, vaikka virallinen nimi muuttuisi. Tosiasia on myös se,että aivan kirkkaasti valtaosa pakkauksista menee perheelle, jossa on äiti. Pakkaus myös sisältää esimerkiksi nännirasvaa imettäjälle. Koetaanko tämäkin äidistä huolen pitäminen loukkauksena jotain kohtaan? Lakataanntekemästä ongelmia asiasta, joka ei ongelma ole. Ihminen joka on niin kypsä, että jaksaa käydä läpi pitkän ja aikaa vievän adoptio tai sijaissynnyttjää prosessin, ja kohdatata epäluuloja, joita miespareja kohtaan vanhempina yhä on, tuskin jaksaa tuosta nimestä provosoitua. Tälläiset pohdinnat ovat nimenomaan niiden etuoikeutettujen ongelmia, joille itselle lapsen saaminen on helppoa biologiaa. En ole asiaa vastaan, mutta uskon ettei se ole kyllä kenenkään isän ykkös huolen aihe. Lähinnä sellaista kasvojen pesemistä valtiovallalta, kun oikeisiin ongelmiin ei viitsitä puuttua.

  Vastaa