• You are currently viewing Eksäni tekee kiusaa -vaatii ”laiminlyötyjä” maksuja kelan kautta

  Eksäni tekee kiusaa -vaatii ”laiminlyötyjä” maksuja kelan kautta

  Toivoisin poikien äideiltä neuvoa, jos mahdollisesti joku äideistä ollut joskus samassa tilanteessa? Eksäni tekee kiusaa ja vieraannuttaa lapsia.

  Olen eronnut  ja minulla on kaksi poikaa. Alkuun asuttiin samalla paikkakunnalla poikien isän kanssa, pääasiassa vuoroviikkosysteemillä. Isä jo tuona aikana teki täysin aiheettomia lastensuojeluilmoituksia, jatkuvasti syytteli mua millon mistäkin. Hän haki jopa yksinhuoltajuutta keksityin perustein (no ei tietenkään saanut).

  Jossain vaiheessa muutin toiselle paikkakunnalle nykyisen mieheni takia ja siitä asti olen ollut etä-äiti. Joka toinen viikonloppu pojat meillä ja lomilla tietty huomattavasti enemmän.

  Poikien ollessa kirjoilla mulla, meillä oli suullinen sopimus että isän ei tarvitse maksaa elatusmaksua jos pojat puolet kuukaudesta tai jopa enemmän isällään. Ja homma toimi hyvin.

  Suullinen sopimus eksän kanssa ei pitänytkään

  Muutettuani sovittiin suullisesti, että homma toimii samalla tavalla toisin päin. Eli kun pojat mulla 15 päivää kuukaudessa tai yli (mun kesälomalla olleet aina sen 4 viikkoa mulla) eli mun ei ole tarvinnut maksaa.

  Nyt isä olikin taas vaihteeksi keksinyt uuden tavan tehdä kiusaa. Hän oli käynyt Kelalla valittamassa etten ole maksanut elatusmaksua viime vuoden heinäkuulta (olin lomalla), tämän vuoden huhtikuulta (maksoin reilu puolet kun pojat etäkoulun aikana meillä) ja tämän vuoden kesäkuulta (mun kesäloma).

  Valitettavasti tämä suullisesti tehty sopimus EI ole paperilla, ja nyt Kela vaatii noita ”laiminlyötyjä maksuja” perintänsä kautta.

  Eikö tosiaan ole mitään keinoa etävanhemmalla todistaa että tämä sopimus on toiminut yli 6 vuotta ja nyt kyseessä pelkkä kiusanteko jota siis ollut koko 6 vuotta eron jälkeen?

  vieraannuttaa

  Vieraannuttaako isä?

  Isän tarkoitus on alusta saakka ollut poistaa mut poikiemme äidin heidän elämästään täysin kokonaan. Koska on sairaan katkera, ei täysijärkinen ihminen tee tuollaista. Isä aikoinaan saanut nyt jo aikuisen lapsensa äidin pois lapsensa elämästä ja ilmeisesti tässä sama tarkoitus.

  Minähän en periksi anna, alkaa vaan voimat loppua tähän jatkuvaan vääntämiseen.

  Sen verran vielä pitää maininta että isällä tuomio vakavasta pahoinpitelystäni (plus vuoden ikäinen poika sai verta vuotavat haavat) ja vakavusta laittomista uhkauksista. Sai ehdonalaista ja myös sakkoa, silti häntä pidetään täydellisenä isänä (osaa esittää marttyyriä sossujen mielestä) ja minä oon se paha koska en hyväksy hänen valheitaan.

  Mitä tehdä?

  Kommentit

  1. Kkk Lll

   Eli siis teillä on virallinen elatusapusopimus ja pelkästään näistä kuukausista milloin ei tarvi maksaa on suullisesti sovittu

  2. Vappu

   No, lasten kiinteät kulut juoksevat vaikka he olisivatkin lomalla teillä. Eli teidän suullinen sopimuksenne on aika kyseenalainen. Sinuna hyväksyisin että eletään kirjallisen mukaan eikä maksuvapaita kuukausia ole. Toinen vaihtoehto on lähteä muuttamaan kirjallista sopimusta.
   Vieraannuttamisesta en voi sanoa mitään. Mietin vaan kuinka paha elämäntilannesi on jos lasten on paremmin olla tuomitun pahoinpitelijan luona.

  3. J.B.

   Käänä asia toisin päin. Ilmoita, että hänellä on laiminlyötyjä maksuja tuon kuuden vuoden ajalta, kun ei niistäkään ole mitään paperilla.

  Vastaa