• You are currently viewing Tampere lapsiperheille -parhaat menomestat

  Tampere lapsiperheille -parhaat menomestat

  Tampere lapsiperheille. Kaupallinen yhteistyö: Visit Tampere

  Suurperheen äitinä sitä tulee liian harvoin annettua lapsille jakamatonta aikaansa. Liian usein liikutaan koko perhe porukalla ja silloin se huomio tietysti jakaantuu aika isolle joukolle. Tänä kesänä olen kuitenkin koittanut muistaa poikia myös enemmän yksilöllisesti.

  Esikoisen kanssa on vietetty kaupunkipäiviä pääkaupungissa, käyty syömässä ja ostoksilla, mukana on ollut myös saman ikäinen kummityttöni. Kuopuksen kanssa käytiin Lapissa, missä asuu siskoni tyttärensä kanssa. Nyt vuorossa oli keskimmäiset pojat Oliver ja Oscar. Menimme Tampereelle kolmisin neljäksi päiväksi. Tämä reissu osoittautui aivan loistavaksi!

  Tampere ei ole minulle suinkaan uusi tuttavuus. Olen asunut lapsuuteni ja nuoruuteni Hämeenlinnassa, sieltä Tampereelle tuli mentyä vähintään muutaman kerran kesässä. Silti jostain oudosta syystä, olen nähnyt Tamperetta melko suppeasti tähän asti. Lähinnä pyörinyt keskustassa ja Särkänniemessä. Vaikka Tampereella onkin ihan tosi paljon kaikkea muutakin koettavaa.

  Aivan mieletöntä, että saimme poikien kanssa tämän tilaisuuden tutustua Tampereen tarjontaan ihan uusin silmin. Tästä eteenpäin meidän Tamperereissut on astetta parempia!

  tampere lapsiperheelle

  Tampere

  Tampere  -tekemistä lapsiperheelle

  Tampere soveltuu monenlaiseen tarpeeseen. Asukkailleen se tarjoaa kaiken tarpeellisen ja vähän enemmänkin. Pariskunnille romanttisen kaupunkikohteen ja lapsiperheille sitten taas paljon tekemistä ja kokemista. Me tutustuimme Tampereeseen lapsiperheen näkökulmasta ja jaamme teille muillekin parhaat tärpit, mitä Tampereella kannattaa lasten kanssa kokea.

  Room escape -jännitystä koko perheelle

  Olin tästä reissusta jotenkin super innoissani, koska meidän pojat alkaa olemaan jo niin isoja, että heidän kanssaan voi viettää ihan erilailla hauskaa ja nauttia lomailusta. Ketään ei tarvitse enää hoitaa ja passata. Me päästiin yhdessä ekaa kertaa aikuisten pakohuoneeseenkin. Se oli jännää ja yllättävän paljon me siellä saatiin ratkaistua, vaikka ei huonetta selvitettykään kokonaan. Oscarin mielenkiinto huoneessa jumittui vanhaan pelikoneeseen ja minä fiilistelin huoneen ysäritunnelmaa. (Pakohuone: Ballpitt) Kannattaa käydä testaamassa.

  pakohuone tampere

  roomescape

  Särkänniemi -ei todellakaan pelkkä huvipuisto

  Särkänniemen huvipuisto on varmasti kaikille tuttu! Särkänniemi on kuitenkin paljon muutakin, kuin pelkkä huvipuisto ja se siitä tekeekin niin mahtavan paikan. Meidän Oliver ja Oscar eivät niin hirveästi huvipuistolaitteista välitä (kyllä on outoja lapsia!), mutta Särkänniemessä sijaitseva Koiramäen eläinpuisto oli poikien mieleen. Siellä oli söpöjä kotieläimiä ja mahdollisuus ajella vaikka ponikärryillä. Näsinneula on myös kokemuksen arvoinen juttu. Maisemat ovat sanoinkuvaamattomat. Kävimme pyörähtämässä akvaariossa ja Särkänniemestähän löytyy myös planetaario. Sinne emme valitettavasti tällä kertaa päässeet, mutta sinne palaamme varmasti. Vaikka pojat eivät hurjapäitä olekaan, niin Särkänniemen huvipuistosta löytyi onneksi laitteita moneen makuun ja pojatkin löysivät itselleen sopivimmat. Troika oli poikien suosikki!

  Tekemistä lapsiperheelle

  Tekemistä lapsiperheelle tamperella

  Kelo ja Kallio Adventures – jännittävä köysilaskeutuminen Pyynikin näkötornista

  Olen kyllä tehnyt jos jonkinlaista jännittävää ennenkin, kuten hypännyt sillalta köyden varaan ja laskeutunut kalliolta köydellä, mutta nyt koin yhden jännittävimmistä kokemuksista, mitä olen ikinä kokenut. Köysilaskeutuminen Pyynikin näkötornista vaikutti aluksi pikku jutulta, Oliverkin oli tulossa kovaa kyytiä laskeutumaan. Mutta kun seisoin siinä näkötornin reunalla, selkä taivasta kohti ja piti alkaa kallistumaan taaksepäin, niin se oli aivan kamalan pelottavaa. Oliver perui oman laskeutumisensa siinä vaiheessa, joten minulle ei jäänyt vaihtoehtoja kuin tulla köydellä alas (jotta saadaan kuvat). Onneksi menin, sillä kun reunan yli pääsi, niin matka alas oli oikein mukava. Kävin uudestaankin. Kiitos mahtavista kuvista: Pekka Ohtokangas. (Joka oli sattumalta perheineen paikalla ja nappasi muutaman kuvan) Jännittävän laskeutumisen päätteeksi, kannattaa piipahtaa vielä Pyynikin näkötorniin munkkikahville.

  Kuva: Pekka Ohtokangas
  köysilaskeutuminen
  Kuva: Pekka Ohtokangas

  Unfold Tampere– Peli yhdistettynä historiaan

  Tästä kokemuksesta olin itse ehkä eniten innoissani, sillä hävetäkseni on myönnettävä, että Tampereen Finlaysonin alue on jäänyt minulta täysin pimentoon aikaisemmin. Toiminnallinen, historiaa tihkuva seikkailu oli hauska tapa tutustua alueen historiaan. Samalla kun selvitimme pakopelityyppistä rataa, saimme aimo annoksen historiaa ja näimme mitä mielenkiintoisempia yksityiskohtia alueelta. Pelin aikana mukanamme oli ohjaaja, joka osasi vastata kiperiinkin kysymyksiin alueen menneisyydestä. Ja tietysti ohjasi peliä oikeaan suuntaan. Tämä kannattaa ehdottomasti kokea. Aika hauska idea, esimerkiksi synttäriohjelmaksi.

  seikkailu tampereella

  Zbase viihdekeskus -Retropelejä ja lasersotaa

  Poikien suosikkujuttu ”yllätys yllätys” Tampreella oli lasersota ja retropelit Zbase viihdekeskuksessa. Minäkin menin mukaan poikien kanssa lasersotaan ja siinä tuli ihan kunnon hiki. Osittain varmaankin jännityksestä. Vitsi miten kivaa yhdessä tekemistä poikien kanssa, suosittelen kaikille äideille. Zbase viihdekeskuksen hauskin juttu oli kuitenkin nostalgiset retropelit, mitä innostui pelaamaan niin äiti, kuin pojatkin. Oli mahtavaa kerrankin olla se neuvova osapuoli pelejä pelatessa. Yleensä roolit on poikien kanssa toisinpäin. Kyllä te tiedätte! Viihdekeskus kuhisi 80- ja 90- luvulla lapsuuttaan, sekä nuoruuttaan eläneitä tyyppejä. Eikä mikään ihme, sillä pääsihän siellä aika nostalgisiin fiiliksiin.

  tekemistä lapsille tampere

  Muuta

  Meillä oli melko tiivis aikataulu tällä reissulla, mutta ikinä ei Tampereelta päästä eteenpäin ilman vierailua Pikku Kakkosen leikkipuistossa. Se sijaitsee ihan Tampereen keskustassa. Tammerkosken rannalle on kiva istahtaa vaikka piknikille lasten kanssa. Tampereelta löytyy monta ulkoilureittiä ja uimarantaa, mitkä varmasti kinnostavat lapsiperheitä, erityisesti kesällä. Lue lisää Tampereen tarjonnasta Visit tampereen sivuilta.

  Tampere lapsiperheille -ruoka ja kahvilat

  Nyt on alkuun sanottava, että olin todella yllättynyt miten paljon hyviä ruokapaikkoja Tampereelta löytyi. Olen käynyt usein Tampereella, mutta näköjään päätynyt aina samoihin paikkoihin syömään, lähinnä ketjuravintoloihin, mitkä on tuttuja muualtakin. Se on ollut kerrassaan tyhmää! Nyt saimme maistella Tampereella mahtavia makuja ja nauttia ihanista kahviloista sekä ravintoloista poikien kanssa, ja ihan hävettää miten kauan on mennyt, ennen kun löysimme nämä kaikki.

  Jotta sinulle ei käy samanlailla, niin listasin tähän ihania ruokapaikkoja mitä koimme. Näitä kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa.

  Pyymäen Oma -tyylikästä nautintoa

  Tampereen keskustassa sijaitseva Oma, on paikka nautiskelulle. Kaunis sisustus ja upea kattaus, houkuttelee nauttimaan vierailusta vähän pidemmänkin aikaa. Me maistoimme poikien kanssa ihanaa Brunchia, mutta Omassa on tarjolla myös lounasta, iltapäiväherkkuja ja mahdollisuus jopa viinilasilliseen työpäivän päätteeksi bistrotyyliin.

  Oma

  paras aamupala tampere

  Bistro Naapuri -kodikkuuta huippu palvelulla

  Bistro Naapuri oli poikien yksi suosikeista, koska heistä se oli kuin Frendien Central Perk – kahvila. Olihan siinä jotain samaa. Sohva löytyi, ruoka oli suussa sulavaa, mutta Guntheria ei näkynyt. Maistoimme smootheja, vegaanista raakakakkua (jolle suuri suositus), sekä queasdilloja. Samassa tilassa on myös söpö sisustusliike. Bistro Naapuriin ovat tervetulleita myös hyvinkäyttäytyvät eläinystävät, aika ihana juttu. Erityismaininta aivan loistavasta ja iloisesta palvelusta, harvoin näin hyvään palveluun missään törmää.

  paras kahvila tampere

  Kahvilla Tampere

  Olympiakorttelin Muusa ravintola -tunnelmallinen kokemus

  Kun menimme Muusaan syömään, niin piti hetki ihan pysähtyä ja ihmetellä, että mihin olimme tulleet. Sisäpihalle rakennettu kattoterassi oli upea ilmestys valoineen ja musiikkeineen. Ulkomaan lomaa kaipaavana, sain pienen ripauksen sitä samaa fiilistä, mitä saan ulkomailla ravintoloissa istuessani. Aivan kuin ulkomaan lomalla olisi. Ruoka oli tajuttoman hyvää, ruokalistassa oli laajasti erilaisia kasvisherkkuja kasvisyöjille. Muusan suurin vahvuus onkin monipuolisuus. Herkkuja on vegaaneille, kasvisyöjille ja sekasyöjille.

  kasvisruoka tampere

  ravintolat tampere

  Ravintola Näsinneula -Tampereen upeimmat maisemat

  Ravintola Näsinneula on omaa luokkaansa. Pojat rankkasivat Ravintola Näsinneulan voittajaksi, sekä ruuan maussa, että ravintolan sijainnissa. Sen lisäksi, että ruoka ja palvelu olivat erittäin laadukasta, on maisemat vailla kilpailijaa. ”Näpin-neula”, kuten Oscar toistuvasti väärin sanoi, näyttää asiakkalle koko Tampereen, pyörimällä huomaamattomasti ympäri, samalla kun asiakas maistaa toinen toistaan mielenkiintoisempia makuja. Suurta plussaa lastenmenu, missä oli kerrankin lapsille jotain muuta kuin nakit ja muussi. näsinneula

  paras lastenruoka tampere

  Ravintola Tampella -aurinkoisella terassilla

  Tammerkosken rannalla sijaitseva tunnelmallinen ravintola, aurinkoisella terasilla, oli iloinen yllätys. Ihmettelen, että miten olen tämänkin ravintolan missannut aikaisemmilla Tampere visiiteilläni? Tampella löytyy, kun kävelee keskustasta Tammerkosken rantaa pitkin hetken matkaa. Tilava kauniisti sisustettu sisätila ja maukas ruoka sai meidät viihtymään. Pojat päättivät äidin iloksi tilata kalaa, mikä olikin todella hyvää. Jälkiruoka oli suussa sulavaa. Minä maistoin juustosalaattia.

  Tampella ravintola

  ravintola keskusta tampere

  Lillan Hotel Café Butik -romaantikkaa kaupunkilomalla

  Uusi tuttavuus meille oli myös Lillan Hotel Café Butik kauniissa Viinikan puutarhakaupungiosassa. Kävimme 1928 rakennetussa kauniissa puurakennuksessa sijaitsevassa hotellissa aamupalalla ja kokemus oli mieleenpainuva. Söimme mahamme täyteen herkullisen aamupalan voimin ja pakko kehua erityisesti erinomaista tuorepuuroa. Aamupalavaihetoehtoja oli kaksi erilaista, iso ja pieni, vaikka molemmat olivat meistä isoja. Aamupalan sai nauttia romanttisessa puutarhassa tai sisällä tunnelmallisessa kahvilassa. paras aamupala tampere

  pakko nähdä tampere

  Saunaravintola kuuma -sauna ja illallinen

  Mikäli iltaansa kaipaa jotain muutakin, kuin pelkkää pöydässä istumista, niin Saunaravintola kuuma on oikea paikka viettää iltaa yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Me kävimme ensin saunassa ja mikä mahtavinta, päästiin kerrankin samaan saunaan, mikä oli ihan luksusta poikien äidille. Poikien Äitinä usein joutuu muun perheen kanssa eri saunatiloihin, mutta Saunaravintola kuumassa oli yhdistetty peseytymsitilat ja saunatilat yhteisiksi kaikille. Koko seurue voi siis saunoa yhdessä. Istuskelimme ulkona ilta-auringossa ja pojat harkitsivat hetken veteen pulahtamistakin, mikä jäi tosin harkinnan asteelle. Saunomisen jälkeen söimme maukkaan illallisen.

  illanvietto tampere

  tekemistä koko perheelle tampereella

  Courtyard by Marriott -hotelli Tamperetalon yhteydessä

  Poikien kovasti odottama buffet aamiainen toteutui, kun menimme aamiaiselle Courtyard by Marriot hotelliin. Maailman suurin hotelliketju Marriott International on luotettava ja turvallinen vaihtoehto yöpymiselle Tampereella. Me kuitenkin testasimme tällä kertaa vain hotellin aamupalatarjonnan ja se ei pettänyt. Oli niin makeaa kuin suolaistakin tarjottavaa ja niitä tuoreita hedelmiä, mitä itse aina hotelliaamiaiselta odotan. Jos haluaa liikkua Tampereella keskustan alueella ilman autoa, niin hotellin sijainti on loistava. Hotellista on kävelymatka keskustaan, sekä ostoskeskuksiin.

  parhaat hotellit tampere

  Ravintola Periscope -etelänloman fiilistä, korkealla kattoterassilla

  Ravintola Periscopessa olimme käyneet poikien kanssa aikaisemminkin. Se sijaitsee kauppakeskus Ratinan katolla ja näkymät sieltä ovat aivan upeat. Ravintoalsta näkee suoraan Ratinan stadionolle ja Tampereen keskustaan. Vauhdista väsyneet pojat ottivat kattoterassilla pienet nokoset ja minä nautin samalla lasillisen kylmää viiniä. Söimme maittavan ruuan (oli muuten loistava kasvisburger), jälkkäreineen ja totesin, että tänne ravintolaan haluan ehdottomasti tulla seuraavaksi ystävien kanssa istumaan iltaa. Täydellinen paikka ystävysten illanviettoon! Ehkä ensi kesänä…?

  Ratina ravintola tampere

  Kiitos Tampere

  Saimme yöpyä poikien kanssa Visit Tampereen Forenom vaikuttaja-asunnossa Tampereen Kalevassa. Asunnon on sisustanut Isku. Oli itseasiassa hauskaa vaihtelua yöpyä jossain muualla kuin hotellissa. Tuntui enemmän siltä, kuin asuisimme hetken Tampereella.

  vaikuttaja yhteistyöt tampere

  Forehome

  Kiitos Visit Tampere, että saimme kokea Tampereen uusin silmin. Odotan aivan innolla ensi kesää, sillä lähdemme varmasti (tai ainakin minä lähden) uusinta kierrokselle Tampereelle. Moni näistä kokemuksista ja ravintoloista jätti lähtemättömän vaikutuksen ja haluan kokea ne ehdottomasti uudestaan. Ehkä löydän taas jotain uuttakin. Taidan viedä muutaman ystäväni Tampere kierrokselle kanssani.

  Vastaa