• You are currently viewing Tampere lapsiperheille -parhaat menomestat

    Tampere lapsiperheille -parhaat menomestat

    Tampere lapsiperheille. Kaupallinen yhteistyö: Visit Tampere

    Poikien Äidit toimitus sai mahdollisuuden tutustua Tampereen tarjontaan lapsiperheen silmin.

     

    Tampere

    Tampere  -tekemistä lapsiperheelle

    Tampere soveltuu monenlaiseen tarpeeseen. Asukkailleen se tarjoaa kaiken tarpeellisen ja vähän enemmänkin. Pariskunnille romanttisen kaupunkikohteen ja lapsiperheille sitten taas paljon tekemistä ja kokemista. Me tutustuimme Tampereeseen lapsiperheen näkökulmasta ja jaamme teille muillekin parhaat tärpit, mitä Tampereella kannattaa lasten kanssa kokea.

    Room escape -jännitystä koko perheelle

    Vähän isompien lasten kanssa pakohuone on aika kiva ohjelmanumero. Se on jännää ja lisää sisarusten yhteishenkeä. Testasimme hauskaa Ballpitt-pakohuonetta, sille suuri suositus.

    pakohuone tampere

    roomescape

    Särkänniemi -ei todellakaan pelkkä huvipuisto

    Särkänniemen huvipuisto on varmasti kaikille tuttu! Särkänniemi on kuitenkin paljon muutakin, kuin pelkkä huvipuisto ja se siitä tekeekin niin mahtavan paikan. Esimerkiksi Koiramäen eläinpuisto oli poikien mieleen. Siellä oli söpöjä kotieläimiä ja mahdollisuus ajella vaikka ponikärryillä. Näsinneula on myös kokemuksen arvoinen juttu. Maisemat ovat sanoinkuvaamattomat. Kävimme pyörähtämässä akvaariossa ja Särkänniemestähän löytyy myös planetaario.

    Tekemistä lapsiperheelle

    Tekemistä lapsiperheelle tamperella

    Kelo ja Kallio Adventures – jännittävä köysilaskeutuminen Pyynikin näkötornista

    Köysilaskeutuminen Pyynikin näkötornista vaikutti aluksi pikku jutulta, pojatkin halusivat kokeilla. Mutta se olikin vähän jännempää ja lopulta laskeutumaan joutui vain äiti. Kiitos mahtavista kuvista: Pekka Ohtokangas. (Joka oli sattumalta perheineen paikalla ja nappasi muutaman kuvan) Jännittävän laskeutumisen päätteeksi, kannattaa piipahtaa vielä Pyynikin näkötorniin munkkikahville.

    Kuva: Pekka Ohtokangas
    köysilaskeutuminen
    Kuva: Pekka Ohtokangas

    Unfold Tampere– Peli yhdistettynä historiaan

    Tampereen Finlaysonin alue tarjoaa toiminnallisen, historiaa tihkuvan seikkailun, mikä on hauska tapa tutustua alueen historiaan. Samalla kun selvitimme pakopelityyppistä rataa, saimme aimo annoksen historiaa ja näimme mitä mielenkiintoisempia yksityiskohtia alueelta. Pelin aikana mukanamme oli ohjaaja, joka osasi vastata kiperiinkin kysymyksiin alueen menneisyydestä. Ja tietysti ohjasi peliä oikeaan suuntaan. Tämä kannattaa ehdottomasti kokea. Aika hauska idea, esimerkiksi synttäriohjelmaksi.

    seikkailu tampereella

    Zbase viihdekeskus -Retropelejä ja lasersotaa

    Poikien suosikkujuttu “yllätys yllätys” Tampreella oli lasersota ja retropelit Zbase viihdekeskuksessa. Vitsi miten kivaa yhdessä tekemistä poikien kanssa, suosittelen kaikille äideille.

    Zbase viihdekeskuksen hauskin juttu oli kuitenkin nostalgiset retropelit, mitä innostui pelaamaan niin äiti, kuin pojatkin. Oli mahtavaa kerrankin olla se neuvova osapuoli pelejä pelatessa. Yleensä roolit on poikien kanssa toisinpäin. Kyllä te tiedätte! Viihdekeskus kuhisi 80- ja 90- luvulla lapsuuttaan, sekä nuoruuttaan eläneitä tyyppejä. Eikä mikään ihme, sillä pääsihän siellä aika nostalgisiin fiiliksiin.

    tekemistä lapsille tampere

    Muuta

    Muista myös Pikku Kakkosen leikkipuistossa. Se sijaitsee ihan Tampereen keskustassa. Tammerkosken rannalle on kiva istahtaa vaikka piknikille lasten kanssa. Tampereelta löytyy monta ulkoilureittiä ja uimarantaa, mitkä varmasti kinnostavat lapsiperheitä, erityisesti kesällä. Lue lisää Tampereen tarjonnasta Visit tampereen sivuilta.

    Tampere lapsiperheille -ruoka ja kahvilat

    Olimme todella yllättyneitä miten paljon hyviä ruokapaikkoja Tampereelta löytyi.

    Listasin tähän ihania ruokapaikkoja mitä koimme. Näitä kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa.

    Pyymäen Oma -tyylikästä nautintoa

    Tampereen keskustassa sijaitseva Oma, on paikka nautiskelulle. Kaunis sisustus ja upea kattaus, houkuttelee nauttimaan vierailusta vähän pidemmänkin aikaa. Maistoimme poikien kanssa ihanaa brunchia, mutta Omassa on tarjolla myös lounasta, iltapäiväherkkuja ja mahdollisuus jopa viinilasilliseen työpäivän päätteeksi bistrotyyliin.

    Oma

    paras aamupala tampere

    Bistro Naapuri -kodikkuuta huippu palvelulla

    Bistro Naapuri oli poikien yksi suosikeista, koska heistä se oli kuin Frendien Central Perk – kahvila. Olihan siinä jotain samaa. Sohva löytyi, ruoka oli suussa sulavaa, mutta Guntheria ei näkynyt. Maistoimme smootheja, vegaanista raakakakkua (jolle suuri suositus), sekä queasdilloja. Samassa tilassa on myös söpö sisustusliike. Bistro Naapuriin ovat tervetulleita myös hyvinkäyttäytyvät eläinystävät, aika ihana juttu. Erityismaininta aivan loistavasta ja iloisesta palvelusta, harvoin näin hyvään palveluun missään törmää.

    paras kahvila tampere

    Kahvilla Tampere

    Olympiakorttelin Muusa ravintola -tunnelmallinen kokemus

    Sisäpihalle rakennettu kattoterassi on upea ilmestys valoineen ja musiikkeineen. Ulkomaan lomaa kaipaavalle pieni ripaus sitä samaa fiilistä, Aivan kuin ulkomaan lomalla olisi. Ruoka oli tajuttoman hyvää, ruokalistassa oli laajasti erilaisia kasvisherkkuja kasvisyöjille. Muusan suurin vahvuus onkin monipuolisuus. Herkkuja on vegaaneille, kasvisyöjille ja sekasyöjille.

    kasvisruoka tampere

    ravintolat tampere

    Ravintola Näsinneula -Tampereen upeimmat maisemat

    Ravintola Näsinneula on omaa luokkaansa. Pojat rankkasivat Ravintola Näsinneulan voittajaksi, sekä ruuan maussa, että ravintolan sijainnissa. Sen lisäksi, että ruoka ja palvelu olivat erittäin laadukasta, on maisemat vailla kilpailijaa. Näsinneula näyttää koko Tampereen, pyörimällä huomaamattomasti ympäri, samalla kun asiakas maistaa toinen toistaan mielenkiintoisempia makuja. Suurta plussaa lastenmenu, missä oli kerrankin lapsille jotain muuta kuin nakit ja muussi. näsinneula

    paras lastenruoka tampere

    Ravintola Tampella -aurinkoisella terassilla

    Tammerkosken rannalla sijaitseva tunnelmallinen ravintola, aurinkoisella terasilla, oli iloinen yllätys. Tampella löytyy, kun kävelee keskustasta Tammerkosken rantaa pitkin hetken matkaa. Tilava kauniisti sisustettu sisätila ja maukas ruoka sai meidät viihtymään. Pojat päättivät äidin iloksi tilata kalaa, mikä olikin todella hyvää. Jälkiruoka oli suussa sulavaa. Minä maistoin juustosalaattia.

    Tampella ravintola

    ravintola keskusta tampere

    Lillan Hotel Café Butik -romaantikkaa kaupunkilomalla

    Ihana paikka on myös Lillan Hotel Café Butik kauniissa Viinikan puutarhakaupungiosassa. Kävimme 1928 rakennetussa kauniissa puurakennuksessa sijaitsevassa hotellissa aamupalalla ja kokemus oli mieleenpainuva. Söimme mahamme täyteen herkullisen aamupalan voimin ja pakko kehua erityisesti erinomaista tuorepuuroa. Aamupalavaihetoehtoja oli kaksi erilaista, iso ja pieni, vaikka molemmat olivat meistä isoja. Aamupalan sai nauttia romanttisessa puutarhassa tai sisällä tunnelmallisessa kahvilassa. paras aamupala tampere

    pakko nähdä tampere

    Saunaravintola kuuma -sauna ja illallinen

    Mikäli iltaansa kaipaa jotain muutakin, kuin pelkkää pöydässä istumista, niin Saunaravintola kuuma on oikea paikka viettää iltaa yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Me kävimme ensin saunassa ja mikä mahtavinta, päästiin kerrankin samaan saunaan, mikä oli ihan luksusta poikien äidille. Poikien Äitinä usein joutuu muun perheen kanssa eri saunatiloihin, mutta Saunaravintola kuumassa oli yhdistetty peseytymsitilat ja saunatilat yhteisiksi kaikille. Koko seurue voi siis saunoa yhdessä. Istuskelimme ulkona ilta-auringossa ja pojat harkitsivat hetken veteen pulahtamistakin, mikä jäi tosin harkinnan asteelle. Saunomisen jälkeen söimme maukkaan illallisen.

    illanvietto tampere

    tekemistä koko perheelle tampereella

    Courtyard by Marriott -hotelli Tamperetalon yhteydessä

    Poikien kovasti odottama buffet aamiainen toteutui, kun menimme aamiaiselle Courtyard by Marriot hotelliin. Maailman suurin hotelliketju Marriott International on luotettava ja turvallinen vaihtoehto yöpymiselle Tampereella. Me kuitenkin testasimme tällä kertaa vain hotellin aamupalatarjonnan ja se ei pettänyt. Oli niin makeaa kuin suolaistakin tarjottavaa ja niitä tuoreita hedelmiä, mitä itse aina hotelliaamiaiselta odotan. Jos haluaa liikkua Tampereella keskustan alueella ilman autoa, niin hotellin sijainti on loistava. Hotellista on kävelymatka keskustaan, sekä ostoskeskuksiin.

    parhaat hotellit tampere

    Ravintola Periscope -etelänloman fiilistä, korkealla kattoterassilla

    Ravintola Periscope sijaitsee kauppakeskus Ratinan katolla ja näkymät sieltä ovat aivan upeat. Ravintoalsta näkee suoraan Ratinan stadionolle ja Tampereen keskustaan. Vauhdista väsyneet pojat ottivat kattoterassilla pienet nokoset ja minä nautin samalla lasillisen kylmää viiniä. Söimme maittavan ruuan (oli muuten loistava kasvisburger), jälkkäreineen ja totesin, että tänne ravintolaan haluan ehdottomasti tulla seuraavaksi ystävien kanssa istumaan iltaa. Täydellinen paikka ystävysten illanviettoon! Ehkä ensi kesänä…?

    Ratina ravintola tampere

    Kiitos Tampere

    Saimme yöpyä poikien kanssa Visit Tampereen Forenom vaikuttaja-asunnossa Tampereen Kalevassa. Asunnon on sisustanut Isku. Oli itseasiassa hauskaa vaihtelua yöpyä jossain muualla kuin hotellissa. Tuntui enemmän siltä, kuin asuisimme hetken Tampereella.

     

    Forehome

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa