• You are currently viewing Taapero ei suostu syömään kunnon ruokaa

  Taapero ei suostu syömään kunnon ruokaa

  Meidän taapero ei suostu syömään kunnon ruokaa! Vinkkejä tarvitsisin taaperon syömiseen.

  Meillä on syksyllä 2 vuotta täyttävä esikoinen, joka on ollut koko elämänsä todella hyvä syömään. Tykkää syödä melkein mitä vaan, leipää, jogurtteja, karjalanpiirakoita, juustoja, hedelmiä, marjoja, kasviksia ja yleensä aika estottomasti suostuu maistamaan mitä vaan.

  No mikä ongelma sitten voi olla?

  No se, ettei taaperomme suostu kerta kaikkiaan syömään mitään kotiruokaa. Ikävä kyllä, hän on syönyt pääosin pilttejä, elämäntilanteemme on ollut vähän sellainen, että se on ollut helpoin ja paras ratkaisu monessa kohtaa. Moneen kertaan olemme kuitenkin nyt keväästä lähtien yrittäneet vaihtaa ruokaa kotiruokaan, mutta ei – kerta kaikkiaan ei. Maistaa ja sitten kaikki heitellään lattialle.

  Taapero ei suostu syömään

  Olen miettinyt mausteita, on tehty ns. mautonta ruokaa ja sitten vähä maukkaampaa – ei. Olen miettinyt tekstuuria, ollaan tehty vähän kuivempaa, kastikkeisempaa, sileää, rakeisempaa – ei. Pilteistä kuitenkin syö ihan kaikkea, ihan kaikesta mauttomimmasta ihan hyvänmakuisiin, eli ei ole sillä tavalla nirso.

  Päiväkodissa ruoka maistuu

  Nyt poika on aloittanut päiväkodin ja kuulemma siellä kuitenkin suostuu syömään ihan mitä vaan, kun on kaverit mallina, mutta kotona ei. Ei vaikka istun vieressä ja syön samaa ruokaa. Alkaa olla ideat ja keinot vähissä ja itkettää välillä, kun haluaisin tarjota kunnon itsetehtyä ruokaa, mutta toinen ei syö.

  Lue myös: Mieheni piikittelee ja on äreä, en tee ilmeisesti mitään oikein

  Olen kokeillut sekoittaa piltin joukkoon ja välillä syö, välillä ei sitäkään. Koskaan en ole antanut muuta ruokaa, jos ei suostu syömään, eli en opeta siihen, että kieltäytymällä saisi aina jotain parempaa tai muuta, eikä sitten taas tätäkään kautta se toimi, että nälkä ajaisi syömään. Ja tätäkään ei sydän salli tehdä montaa päivää putkeen. Ainoa mitä nyt en ole kokeillut, on että ”huijaan” ja laitan tyhjään pilttiastiaan omaa ruokaa ja annan muka sieltä valmisruokana, mutta luulen ettei sekään toimi.

  Eli mikä neuvoksi, onko kellään ollut samanlaista tilannetta, ja miten sieltä noustiin? Mikä siinä on, että taapero ei suostu syömään? Onko jotain hittireseptejä jakaa, jotka menevät taaperoille kuin kuumille kiville? Itse olen aika tumpelo nimittäin keittiössä… Kiitos kaikille jo etukäteen avusta, alkaa olla ns takki tyhjä.

  Kommentit

  1. Äiti 74

   Laita sitä omaa tekemää ruokaa siihen pultti purkkiin.

  2. Eija

   Hei, onneksi menee hedelmiä ja kasviksia. Meillä aikanaan söi paljon hedelmiä ja kasviksia. Meillä ei pienenä tykätty kokolihoista eikä jauhelihasta, puurokin meni satunnaisesti. Meillä ei vieläkään tykätä kokolihasta ja jauheliha menee makaronilaatikossa ja murekkeena. Mites kasvissosekeitto jos itse tekisi?Porkkanasosekeitto, bataattisosekeitto vaikka raejuustolla? Meillä peruna ei ole ollut kovassa suosiossa koskaan. Jos yrittäisi vähitellen maistattaa kotiruokaa vaikka pilttiruokia söisi. Kuitenkin päiväkodissa syö. Jossain vaiheessa pilttiruoka jää… jos hän tarvitsee pidemmän totutteluajan. Ottakaa syöminen rennosti ja kehottakaa maistamaan kaikkea. Tsemppiä.

  3. Kahden äiti

   No aika moni taapero ei mielellään syö muuta kuin nakkia… 🙄 Perunamuusi maistuu monille sekä makaronit. Omien lasten lemppareita on perinteiset makaronilaatikko, spagetti jauhelihakastikkeella, kalapuikot ja muusi. Myös lohi maistuu hyvin ja kanapestokastike. Munakas on helppo ja nopea ja omat lapset tykkää – niillä nakeilla varsinkin. Kylkeen raakoja kasviksia, koska kypsät ei uppoa.

  4. Vaihe vaan

   Rentoutta minäkin korostan, aikanaan oppii ja tottuu, kun jaksat tarjota kotiruokaa. Meillä lapsi nyt 5v. ja syö tosi reippaasti kaikkea tai ainakin maistaa. Taaperona piti enemmän pilteistä yms ja ehdottomasti kylmänä. Itseä kammoksutti ajatuskin, mut reissaamista helpotti ja kotona pidin kiinni et lämmitin ruokaa 10 sekuntia mikrossa, vaikka lapsi protestoikin. Iltaruoka meni usein maisteluksi ja tankkasi sitten iltapalalla mahan täyteen. Meillä auttoi myös se, että sai itse osallistua ruuan valmistukseen..

  Vastaa