• You are currently viewing R -äänne opittu vihdoin! ÄrräTreeni kokemuksia

  R -äänne opittu vihdoin! ÄrräTreeni kokemuksia

  ÄrräTreeni kokemuksia. Kaupallinen yhteistyö: ÄrräTreeni

  Meillä tapahtui jotain suurta ja ihmeellistä. Ollie 7 vuotta, oppi vihdoin R -äänteen. Kyllä sitä on harjoiteltukin. Eka ärrä oli sanassa perkele! (ja ei, meillä ei saa normaalisti kiroilla, mutta tällä kertaa se hyväksyttiin ja yhdessä siitä iloittiin).

  Kirjoitin aikaisemmin blogiini siitä, että meidän Ollie ei osaa vielä R -äännettä. Hän oppi puhumaan todella myöhään, vasta neljä vuotiaana. Yksittäiset kirjaimetkin tippuivat hyvin hitaasti kohdilleen. R -äänne ei tullut pojalla vielä 7 vuotis synttäreinäkään.

  Puheterapiaan on vaikea päästä

  Kun aloitimme Ollien kanssa ÄrräTreenin hänen ollessaan 6 vuotta, niin huomasin, että Olliella on jotenkin ”laiska kieli”. Erilaiset kielen liikutukset ja niihin liittyvät tehtävät olivat pojalle haasteellisia.

  Kuitenkaan puheterapian tekemässä arviossa ei löydetty mitään rakenteellista vikaa.

  Ollie sai jo päiväkodista lähetteen puheterapiaan. R -äänteen lisäksi, hukassa oli muitakin kirjaimia. Resurrsit ovat kunnilla kuitenkin säälittävän pienet ja sisään puheterapiaan ei meinaa millään päästä. Ollie ei seitsemään ikävuoteen mennessä saanut puheterapiaa. Erilaisia kotitehtäviä ja monisteita meille jaettiin, mutta ne eivät poikaa saaneet innostumaan.

  R-äänne
  ja sukassa reikä! Ha haaa…

  ärrätreeni

  Hauska tapa oppia ärrä -ÄrräTreeni kokemuksia

  Onneksi on olemassa ÄrräTreeni. Nykyaikainen tapa opetella R -kirjainta puhelimella auttoi meitä. Ollie teki säännöllisen epäsäännöllisesti ÄrräTreeni sovelluksella erilaisia harjoituksia, joita oli pojan mielestä ihan hauskakin tehdä.

  Sovelluksessa ajettiin autoa ja harjoiteltiin kameran avulla kielen asentoja ja liikkeitä. Tehtävissä pääsi aina eteenpäin, kun oppi jotain uutta. Ollien R -äänne muodostui pikkuhiljaa niin, että ensin opeteltiin muodostamaan D ja siitä pikkuhiljaa alkoi muodostumaan R, kun kieli oli valmiiksi oikeassa paikassa.

  ÄrräTreeni sovellusta voidaan käyttää kotioloissa ilman puheterapeuttia, ennen puheterapiaan pääsyä tai puheterapian tukena. Sovellus on suunniteltu helpoksi käyttää, joten sen käyttö on mutkatonta lapselle sekä aikuiselle. Jos lapsella on älypuhelin, niin ÄrräTreeniä voi kätevästi tehdä esimerkiksi automatkoilla, mökillä tai vaikkapa vessassa istuessa. (Niinkin meillä tehtiin joskus)

  ÄrräTreeni

  Meillä Ollie tykkäsi ÄrräTreenin tehtävistä ja teki niitä välillä myös oma-aloitteisesti. Hän pyysi minut viereen tarkistamaan ja yhdessä tehtiin. Joskus Ollie valitse iltasadun sijasta ÄrräTreenin. Halu oppia R -äänne oli suuri. Tuli kausia, kun harjoittelu ei maistunut, mutta sitten taas innostuttiin hetken päästä uudestaan.

  Ja voi sitä iloa kun se R nyt opittiin. Kävi jo mielessä, että oppiikohan Ollie R -äännettä koskaan. Meillä on suvussa aikuiseksi asti kestänyttä R- vikaa ja sekin mahdollisuus oli olemassa, että R -äänne ei tule ikinä. Onneksi se nyt kuitenkin saatiin sieltä harjoittelun avulla tulemaan.

  Ollie on ainakin silmin nähden onnellinen. Ja se on tärkeintä.

  ÄrräTreeni sovelluksen voit ladata TÄÄLTÄ 

  Kommentit

  1. Ritu

   Kiva idea, mutta sovellus on vähän turhan kallis 🙁 19,90/kk ja jos/kun harjoitukset kestävät kuukausia. Harmi, koska olisi meilläkin tullut tarpeeseen!

   1. Jonna

    On kyllä hintansa väärti, meillä oli pitkä tauko harjoittelussa, mutta ilman taukoa olisi varmaan 2-3kk riittänyt Olliellakin.

  Vastaa