• You are currently viewing Suositut kansainväliset poikien nimet

    Suositut kansainväliset poikien nimet

    Lapsen nimen valinta, on vanhemmille aina iso ja tärkeä päätös. Joitain vanhempia kiinnostaa kansainväliset poikien nimet, osa taas etsii pienelle tulokkaalle nimeksi perinteistä kotimaista nimeä, Joskus lapsen nimi on muunnelma jostain vanhasta nimestä tai jopa täysin uniikki.

    Kansainvälinen lapsen nimi houkuttaa erityisesti kansainvälisiä perheitä, mutta myös perheitä, jotka matkustavat paljon, tai perheitä jotka ovat usein tilanteissa, joissa kansainvälisestä nimestä on lapselle hyötyä tai helpotusta.

    Suomalaisten poikien suosituimmat nimet, ovat kautta aikain olleet pääasiassa kotimaisia ja perinteisiä poikien nimiä, mutta listaan mahtuu yhä useammin myös kansainvälisestikin suosittuja poikien nimiä.

    Vuonna 2019 suosituimmat poikien nimet Suomessa olivat (satunnaisessa järjestyksessä): Juhani, Oliver, Eino, Elias, Leo, Olavi, Johannes ja Mikael.

    Jos taas luetellaan suosituimmat etunimet vuodelta 2019, niin lista on hieman erilainen: Leo, Elias, Oliver, Eino, Väinö. Eeli, Noel ja Leevi.

    Lisää kotimaisista nimistä: Digi- ja väestötieto-virasto

    Suositut poikien nimet

    Entäpä sitten muualla maailmassa? Miltä mahtaa näyttää poikien nimien suosio esimerkiksi Yhdysvalloissa?

    Social Security listasi suosituimmat poikien nimet Yhdysvalloissa vuodelta 2019 ja listalta löytyi myös samoja nimiä, kuin meidän kotimaiselta listaltamme. Ainakin nimet: Oliver ja Benjamin ovat suosittuja myös Suomessa. Suomessa tapaa myös nimiä Lucas, Noah, Henry, Daniel ja Sebastian. Osa näistä nimistä, ehkä kuitenkin kirjoitettuna toisella tavalla.

    pojan kansainväliset nimet

    Suosituimmat poikien nimet Yhdysvalloissa olivat:

    1. Liam
    2. Noah
    3. Oliver
    4. William
    5. Elijah
    6. James
    7. Benjamin
    8. Lucas
    9. Mason
    10. Ethan
    11. Alexander
    12. Henry
    13. Jacop
    14. Michael
    15. Daniel
    16. Logan
    17. Jackon
    18. Sebastian
    19. Jack
    20. Aiden

    kansainväliset nimet

    Suositut poikien nimet kansainvälisesti:

    Mikäli katsotaan läpileikkausta kaikista maailman poikien nimistä, suosituimmaksi nimeksi saattaa hyvinkin yltää Mohamed ja hyvänä kakkosena tulla Oliver, Alexander, sekä Jose. Hauska listaus eri maiden suosituimmista lastennimistä löytyy Bounty-sivustolta.

    Tarkkaa vastausta sille, mikä on koko maailman suosituin poikien nimi, on hankala saada. Vaikka yksi ja sama nimi yltäisi useamman maan ykköspaikalle, saattaa yhden suuren maan ykköspaikka nostaa toista nimeä määrällisesti vielä korkeammalle.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa