• You are currently viewing Sarjahuijari perustaa feikkitilejä facebookkiin -Varo!

  Sarjahuijari perustaa feikkitilejä facebookkiin -Varo!

  Yritykset, sekä vaikuttajat ovat joutuneet sarjahuijarin kynsiin sosiaallisessa mediassa. Sarjahuijari perustaa feikkitilejä facebookkiin. Useat tunnetut sivustot facebookissa ovat saaneet tietoonsa, että heidän nimissään, heidän kuvillaan ja nimellään, on perustettu feikkitilejä. Feikkitilit lähettävät facebookin käyttäjille kaveripyyntöjä, sekä epämäärisiä linkkejä arvontoihin. Näitä ei kannata missään nimessä hyväksyä tai avata!

  Miten erottaa feikkitili?

  Feikkitilit näyttävät hyvin samanlaiselta, kuin oikeatkin tilit ja sivustot. Esimerkiksi Poikien äidit -facebookin feikkitilin nimi on Poikien Äidit. (Ä on kirjoitettu isolla). Osa vaikuttajista kertoo, että feikkitilejä on useampia, nimeen on saatettu lisätä esimerkiksi väliviiva.

  TÄÄLLÄ POIKIEN ÄITIEN OIKEA FACEBOOKSIVU

  Täällä huijaussivu, mitä kannattaa ilmiantaa

  Feikkitilin kansikuva on varastettu alkuperäiseltä ja feikkitili tekaisee julkaisuja, sekä viestejä hyväksikäyttäen alkuperäisen sivuston kuvia ja tekstejä. Feikkitilin tunnistaminen voi täten olla hankalaa yhden julkaisun perusteella.

  Feikkitilin erottaa aidosta kuitenkin parhaiten niin, että avaa feikkisivun facebookissa (älä kuitenkaan avaa mitään lähetettyjä linkkejä). Feikkitilin seinällä on vain mutama hassu julkaisu, kun taas aidolla tilillä on tietysti koko julkaisuhistoria monilta vuosilta.

  Feikkitilin julkaisuissa on myös huomattavissa huono kirjoitusasu, tilit on todennäköisesti perustanut joku muu kuin suomalainen ja kirjoitus on suoraan kääntäjällä käännettyä tekstiä. Eli lauseet kuulostavat kummalliselta.

  feikkitilejä feisbookkiin

  Mitä tehdä?

  Feikkitilejä feisbookkiin tulee nyt kuin sieniä sateella. Mitä voimme tehdä asialle?

  Feikkitilejä voi esimerkiksi ilmiantaa aktiivisesti facebookille. Toistaiseksi sillä on ollut hyvin vähäinen vaikutus feikkitilehin, vain murto-osa niistä on saatu poistettua. Erilaiset huijausjulkaisut ja viestit kannattaa ainakin heti ilmiantaa, jotta ne poistetaan mahdollisimman nopeasti.

  Olkaa kuitenkin tarkkana, että ilmiannatte VAIN feikkitilejä. Emmehän halua, että ihan oikeat sivustot tulevat poistetuksi?

  -Poikien Äidit Toimitus-

  Vastaa