• You are currently viewing Mitä pukea lapselle, kun ei ole enää syksy, mutta ei vielä talvikaan? -5 vinkkiä
  Kuva: Erik Odiin

  Mitä pukea lapselle, kun ei ole enää syksy, mutta ei vielä talvikaan? -5 vinkkiä

  Välikausi-ongelma – Mitä pukea lapselle päälle? Ensilumi laskeutui – miten ihanaa! Lunta on nyt enemmän ja vähemmän ympäri Suomea.

  Jokainen meistä tunnistaa tämän jokavuotisen ongelman, olipa lapsi 2 tai 12 vuotta. Lapsi on kasvanut ylitse vaatteistaan ja tulisi valita säähän sopivat ulkovaatteet, mielellään kestävät, viihtyisät ja joka säähän sopivat. Hintakaan ei saisi päätä huimata, eihän tämä kasvuvaihe vielä hetkeen pääse loppumaan.

  Pohjois-Suomessa toppavaatteet kuuluvat jo katukuvaan, lumiukkoja rakennetaan ja lumileikit ovat arkipäivää.  Etelä-Suomessa tilanne on toinen. Rapa lentää, vaatteet kastuvat helposti ja niiden puhtaanapito tuo lisätyötä. Jokainen äiti tunnistaa sen tuskan, mitä tällainen ajanjakso tuo, oli lunta pihassa tai ei. Onkin hyvä panostaa hyvälaatuiseen vaatteeseen ja kenkiin, jotta voi säästää aikaa ja hermoja itseltään ja keskittyä ulkoilemaan yhdessä.

  Kuorivaatteet voimme heittää hyvillä mielin kaappiin, ainakin jos säämiestä on uskominen. Vai voimmeko? Kuorivaatteet voivat olla ikävän kylmät, nyt kun ilmat lähestyvät nollaa astetta, mutta pitävät parhaiten vettä ja tuulta ja niiden puhtaanapito on kaikista helpointa.

  Jätetään sivuun ainakin vielä softshellit, sää vaihtelee nyt runsaasti ja toppa voi paikoitellen olla liian lämmin. Runsaan säävaihtelun vuoksi käykin usein niin, että aamutuimaan sää on turhan kolea softshelleille, kun taas päivällä aurinko lämmittää ja täytyy jo vaihtaa päälle ohuempaa. Softshell on lämpimämpi kuin kuorivaate, mutta hyvälaatuinen kuorivaate säästää aikaa kuivattelulta.

  pojat

  Mikä on oikea valinta vaatteeksi lapselle?

  Olipa kyseessä viileämpi ilma tai kovat pakkaset, kannattaa pyrkiä kerrospukeutumiseen!

  Ihoa vasten kannattaa kylmällä säällä valita lämpöä sitova kangas, merinovilla on tässä ehdottomasti paras. Merino, kuten muut villatuotteet voivat lapsesta tai aikuisestakin riippuen kutittaa ihoa, mutta se selviää vain kokeilemalla. Keskelle, tai säästä riippuen vain päälle softshelliä ja kovan tuulen tai sateen yllättäessä fleece ja kuorivaate.

  Valitsitpa lapsellesi ja itsellesi päälle minkä vain vaihtoehdon, muista että tässä ei ole oikeaa eikä väärää vaihtoehtoa. Tuskailemme kaikki yhdessä tämän asian kanssa.

  Muista nämä viisi vinkkiä valitessasi lapselle ulkovaatteita;

  • Panosta mukavuuteen ja laatuun, mikä takaa pidemmän iän vaatteelle
   Kerrospukeutuminen on kaiken A ja O, valitse alle lämmintä ja päälle suojaavaa, niin mukavuus ja kestävyys on taattu
  • Laadukkaat softshell -vaatteet ovat joustavia, lämpimiä ja hengittäviä, hylkivät vettä ja likaa ja parhaassa tapauksessa korvaavat kerrospukeutumisen
  • Kuorivaatteet sopivat erityisen hyvin lämpimämmälle säälle, ja pitävät parhaiten vettä ja tuulta
  • Toppavaatteet ylläpitävät eniten lämpöä, näissäkin on kuitenkin eroja, onko kyseessä kevyttoppa vai pohjoisen pakkasiin sopiva paksumpi toppa, aito vai keinotekoinen
  • Muista ottaa lapsi mukaan valintaan, voit säästää pitkän pennin ja loppujen lopuksi hän on se mittari, joka kertoo, mikä tulisi valita!

  Lähteet : Intersport

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa