• You are currently viewing Lapset ja nuoret liikkumaan uudella mobiilisovelluksella!
  Kuva: ROBIN WORRALL

  Lapset ja nuoret liikkumaan uudella mobiilisovelluksella!

  Tässä on ideaa: Lapset ja nuoret liikkumaan mobiilisovelluksella kulttuurin parissa, miksei pian äiditkin?

  Muistatko, kun muutama vuosi sitten nuoret kävelivät pitkin katuja Pokemonin perässä? Tämä supersuosittu mobiilisovellus sai lapset ja nuoret liikkumaan ympäri katuja ja kivetyksiä suositun mobiilisovelluksen kanssa.

  Myöhemmin tämä trendi, vähän vaaralliseksikin huomattu tapa kävellä ruutu naaman edessä hiipui nuorison keskuudesta, vaikka vielä voit löytää nuoria ja aikuisia bongaamassa Pokemoneja katujen varsilta ja parkkipaikoilta.

  No nyt meille suomalaisille on tullut uusi turvallisempi lapsia ja nuoria liikuttava vähän vastaavanlainen innovaatio, mobiilisovellus Nuorisopassi, jonka suosio on vasta nousussa. Olemme varmasti kaikki kuulleet kaupunkikorteista ja museokorteista, mutta tämä sovellus vaikuttaisi laajemmalta palvelulta, mikä mahdollistaa sovelluksen suosion mahdollisesti ympäri Suomea. Sovelluksesta erilaisen tekee se, että se tarjoaa monipuolisia etuja ja alennuksia alueittain liikkumisen ja kulttuurin parissa ja on mahdollista laajentaa muihinkin käyttötarkoituksiin. 

  Nuorisopassilla harrastamaan ja liikkumaan

  Yle kirjoitti jutun mobiilisovelluksesta, Nuorisopassista, joka on Kurikassa ja yleisesti Pirkanmaalla, Satakunnassa ja parilla muullakin paikkakunnalla otettu käyttöön. Sovellus yleistyi nuorten keskuudessa nopeasti ja toivottavaa varmasti onkin, että tällainen mobiilisovellus laajentuisi liikuttamaan lapsia ja nuoria koko Suomeen. 

  Meidän aikuisten kultaisena nuoruusaikana ei mobiilisovelluksia tunnettu, parhaat muistot syntyivät, kun oli tarpeeksi osallistujia hippaan, piiloleikkiin tai puumajaa rakentamaan. Vielä tänä päivänä osa meistä juoksee piiloon ja leikkii lasten varjolla tuttuja leikkejä. Nämä leikit ovat tänä päivänä jääneet enemmän ja vähemmän syrjään ja tekevät tilaa harrastuksille.

  Tänä päivänä mobiilisovellukset yleistyvät ja jokainen lasta liikkumaan saava sovellus lienee tervetullut. 

  Erilaisia tapoja saada lapset ja nuoret harrastamaan ja liikkumaan on monia, ja tämä sovellus alennuksineen ja ilmaislippuineen varmasti toimii. Mobiilisovellus aktivoi lapsia ja nuoria liikkumaan myös kulttuurin pariin, sillä riippuen alueesta, voi nuori saada niistä myös alennuksia. 

  pokemon
  Kuva: David Grandmougin

  Viestintä mahdollistaa palvelut alueittain

  Kun alueelle saadaan uusi etu tai tapahtuma, niin sovellus viestii siitä sen alueen käyttäjille. Mikä on myös aika kätevä silloin, kun sovelluksissa silloin tällöin häiriöitä ilmenee.

  Koska sovellus on muokattavissa, voi sitä tarjota paikalliset yritykset tai kunta. Tämä mahdollistaa sen, että sovellus voisi toimia myös kouluissa viestimenä tai välipala sovelluksena.

  Olemme varmasti kaikki samaa mieltä siitä, että liikuntaa voisimme varsinkin tällaisena erikoisena vuonna lisätä niin lapsille ja nuorille, kuin myös meille äideille. Erikoinen vuosi on osaltaan saanut meidät viihtymään kotona enemmän, niin lapset kuin aikuisetkin. Eikö olisi ihanaa päästä kokemaan kulttuuria ja liikuntaa edullisesti yhdessä? Samalla saisimme tukea paikallisia palveluita, yrityksiä ja mahdollistaa niiden jatkumisen. 

  Odotellaan innolla, jos tämänkaltainen innovaatio yleistyisi Suomessa ja pääsisimme äitejä myöten kokeilemaan edullisesti erilaisia liikuntalajeja ja liikkumaan yhdessä perheen kesken, samalla paikallista toimintaa tukemalla.

  Lähteet: Yle, Nuorisopassi

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa