• You are currently viewing Kiireiset aamut – Näin teet niistä helpompia
  Photo: bruce mars

  Kiireiset aamut – Näin teet niistä helpompia

  Eikö olisikin ihanaa, jos saisit aamulla herätä rauhassa omaan tahtiin, tehdä muutaman joogaliikkeen ja nauttia rauhassa aamukahvista? Kiireiset aamut ovat kuitenkin enemmän sääntö kuin poikkeus lapsiperheissä.

  Työssäkäyvällä ihmisellä harvemmin rauhalliset aamut toteutuu, vaan ilkeä herätyskellon ääni herättää meidät yleensä joka arkiaamu aivan liian aikaisin, ja lyhyessä ajassa pitäisi saada kotiovesta ulos sekä itsensä, että lapset. Mielellään kokonaan vaatteissa ja kaikki tarvittava mukana.

  Kaikki sujuukin hienosti siihen saakka, kunnes pitäisi oikeasti lähteä ovesta ulos. Silloin alkaa show, jonka aikana etsitään kadonneita lapasia, kurahousuja, avaimia, tapellaan ulkovaatteista ja heittäydytään maahan makaamaan. Huono aamu saattaa vaikuttaa meihin koko loppupäivän.

  Yritä rauhoittaa aamut

  Koska kaikki päivät ovat erilaisia; kiireellisiä ja täynnä tilanteita, jotka ovat ennalta-arvaamattomia, kannattaa aamut (ainakin yrittää) rauhoittaa. Näin saadaan itselle ja perheelle luotua rauhallinen hetki aikaa, jolloin saa keskittyä muihin kuin työasioihin. Mitä ketterämmin kiireiset arkiaamut sujuvat, sitä paremmaksi loppupäiväkin muodostuu.

  aamukahvi
  Photo: Danielle MacInnes

  Näiden seuraavien vinkkien ansiosta sinunkin on mahdollista saada aamut sujumaan ilman kiirettä ja tappelua:

  • Laita herätyskello soimaan hieman aikaisemmin kuin normaalisti, jolloin kiireelle ei jää yhtä paljon aikaa. Älä kuitenkaan jää torkuttamaan kelloa vaan kellon soidessa nouse reippaasti ylös uuteen aamuun.
  • Laita edellisenä iltana sekä omat että lasten seuraavan päivän vaatteet ja reput valmiiksi esille.
  • Keskittykää toisiinne. Lapsille aikuisen huomio on tärkeää, joten keskity lapsiin ja heidän tarpeisiinsa aamuisin sen sijaan että selaisit puhelintasi.
  • Tehkää selkeät aamurutiinit, joita on helppo noudattaa. Jos esimerkiksi sängyn petaaminen aamuisin vie aikaa, voisiko sen jättää petaamatta?
  • Toista samat rutiinit joka aamu, niin ne jäävät osaksi sujuvaa arkea.

  Aloita ajoissa

  On hyvä pitää mielessä, että seuraavaan aamuun rauhoittuminen alkaa jo edellisenä iltana ennen nukkumaanmenoa. Puhelin on hyvä laittaa ajoissa pois, jottei sitä unohduta selaamaan moneksi tunniksi. Lisäksi aamua varten voi koota itselleen tarkistuslistan niistä asioista, jotka pitää olla hoidettuna. Mitä vähemmän mietinnän aiheita jätät itsellesi illalla, sen paremmin saat unta. Mitä paremmin saat nukutuksi, sen helpommin heräät aamulla virkeänä uuteen päivään.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa