• You are currently viewing Miten auttaa jouluna? Iloa jouluksi-tempaus ja muut tavat
  Photo: Joanna Kosinska

  Miten auttaa jouluna? Iloa jouluksi-tempaus ja muut tavat

  Joulu on pian täällä, mutta miten auttaa jouluna niitä, jotka apua tarvitsevat?

  Joulu ei ole kaikille pelkkää iloa ja onnea. On vähävaraisia perheitä, joissa lahjat ja jouluruuat jäävät kauppaan. On perheitä, joissa voimavarat eivät yksinkertaisesti riitä joulun järjestämiseen. Poikien Äitien Iloa jouluksi -tempaus auttaa apua tarvitsevia perheitä.

  Haluatko sinä mukaan? Tarvitsetko apua, tai haluatko tarjota sitä? Me yhdistämme apua tarvitsevat ja apua tarjoavat. #iloajouluksi

  Näin saat apua ja voit auttaa

  Suomessa on monia erilaisia tapoja auttaa perheitä jouluna. Luettelemme tässä artikkelissa niistä muutamia. Meidän kautta apua saat siten, että lähetät sähköpostia osoitteeseen jonna@poikienaidit.fi tai lähetät yksityisviestiä Poikien Äideille somessa (facebook+instagram). Me julkaisemme avunpyyntösi nimettömänä ja yhdessä yhteisömme kanssa autamme sinua rakentamaan iloisen joulun perheellesi. Koska jokainen on ansainnut iloisen joulun.

  #iloajouluksi
  Photo: Laura Gomez

  Miten auttaa jouluna? Tässä muita tapoja

  Pelastakaa Lapset joulukeräys

  Pelastakaa Lapset kerää tänä vuonna joulukeräyksenä apuja syrjäytyville nuorille. Eriarvoisuus on lisääntynyt Suomessa ja yhä useampaa lasta ja nuorta uhkaa syrjäytyminen, tämä teema koskettaa meitä Poikien Äitejä erityisesti, sillä suuri osa syrjäytyneistä nuorista on poikia. Pelastakaa Lapset joulukeräys autttaa syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria kotimaassa. Pelastakaa Lapset tukee vähävaraisten perheiden lapsia opinnoissa ja harrastuksissa sekä tarjoaa tukiperheitä ja keskustelutukea vaikeassa elämäntilanteessa oleville lapsille ja nuorille.

  Joulupuu keräys

  Joulupuukeräys on hyvänmielen joulukeräys, jossa kerätään joululahjoja eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille. Lahjat menevät lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Tällaisia lapsia on kuntien ja kaupunkien lastensuojelun asiakkaina maanlaajuisesti kymmeniä tuhansia, pelkästään pääkaupunkiseudulla yli 10 000.

  Jouluapua

  Jouluapua on yhteisö, joka auttaa yhdistämään ihmiset joulun aikaan. Tavoitteena on toteuttaa vähävaraisille perheille joulujuhlan tunnelmaa ympäri Suomen, huolimatta perheen haastavasta taloudellisesta tilanteesta. Jouluapua-yhteisön päämääränä on toimittaa apua pääsääntöisesti vähävaraisiin lapsiperheisiin. Yleisimpiä toiveita ovat jouluruoka, hygieniatuotteet, vaatteet sekä lelut lapsille.

  Joulumieli keräys -punainen risti

  Hyvä Joulumieli -keräyksen tavoitteena on vuonna 2020 kerätä reilu miljoona euroa. Keräysvaroilla lahjoitetaan 21 000 kappaletta 50 euron arvoista ruokalahjakorttia talousvaikeuksista kärsiville lapsiperheille. Lahjakortit annetaan lapsiperheille, joissa on työttömyyden, lomautusten, sairauksien, matalan tulotason tai muun kriisin vuoksi taloudellisia vaikeuksia.

  Muista teinipoikaa, koska muut eivät muista

  Poikien Äidit haluavat muistuttaa kaikkia siitä tosiasiasta, että teinipojat saavat erilaisten keräysten kautta vähiten lahjoja ja apua joka vuosi. Useampi alalla työskentelävä on osannut kertoa, että jostain syystä teinipojat jäävät useiden keräysten kautta vaille lahjoja. Teinitytöille ja pienemmille lapsille lahjoja lähetetään enemmän. Tämä on todella surullista ja mitä se viestittää nuorille miehenaluille?

  Tästä syystä haastamme kaikki tekemään tänä vuonna edes yhden lahjoituksen teinipojalle!!! Haluamme näyttää nuorille pojille, että he ovat meille yhtä tärkeitä ihmisiä, kuin kaikki muutkin.

  Iloa jouluksi!!! #iloajouluksi

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa