• You are currently viewing Kasarin ja ysärin parhaat biisit ja niihin liittyvät muistot
  photo: Mike Flamenco

  Kasarin ja ysärin parhaat biisit ja niihin liittyvät muistot

  Kasarin ja ysärin parhaat biisit ja niihin liittyvät muistoni ovat nopeasti listattu. Se on ihan parasta, kun joku vanha biisi alkaa soimaan ja mieleen tulvii suoraan joku ihana muisto menneisyydestä. Sama toimii tuoksujen kanssa. Musiikissa omat rakkaat muistoni ajoittuvat eniten sitten ysärille, kun olin lapsi ja nuori. Kuitenkin myös jotain kasarin biisejä on jäänyt muistilokeroihin asumaan.

  Mitä biisejä ja muistoja sinulla on omasta lapsuudestasi ja nuoruudestasi?

  Muistojen biisit

  Status Quo – In The Army Now

  Olin joku 16 vuotias, asuimme isossa omakotitalossa, lähellä junarataa. Minulla oli ekaa kertaa oma huone talomme yläkerrassa ja 3 vuotta vanhempi siskoni, jonka huone oli omani vieressä,  oli lähdössä armeijaan. Tämä biisi soi meillä yläkerrassa ihan täysillä monta päivää putkeen. Ennen armeijaa ja taisi soida aina lomillakin. Jos kuuntelen biisin ja suljen silmät, niin näen isosiskon maastopuvussa edessäni.

  DJ BoBo – SOMEBODY DANCE WITH ME

  Olin kuudennella ja jostain syystä lähdimme toisen paikkakunnan discoon kavereiden kanssa. Siellä tanssittiin, trumpettihousut lepattaen, strobovalojen ja savukoneen tahtiin koulun discossa, pikkureput nätisti tanssiringin keskellä. Tämä oli lempi biisini, sen tanssin aina discossa!

  Westlife – If I Let You Go

  Olin 20 vuotta ja tapasin koulussa (urheiluopistossa) nykyisen mieheni, lasteni isän. Seurustelin vielä silloin vanhassa suhteessa, mutta olin päättänyt erota, koska suhde ei toiminut. Tavattuani nykyisen mieheni päätös vauhdittui. Kuljin kouluun toisten luokan opiskelijoiden kyydissä, sillä itselläni ei ollut vielä ajokorttia. Tytöt popittivat autossa tätä biisiä ihan täysillä ja minä mietin uutta ihastustani. Elämäni miestä.

  Ysin luokkaretkellä

  The Offspring – ”Come Out And Play”

  Tultiin ysin luokkaretkeltä, bussilla kohti kotikaupunkia. Offspring soi bussissa täysillä, oli ollut mahtava reissu Tukholmaan. Ysiluokka oli loppumassa, koko elämä edessä. Voi sitä nuoren ihmisen intoa puhkuvaa fiilistä, kun kaikki on vielä mahdollista. Koko elämä oli edessä. Kaikki seikkailut, kaikki kokemukset, kaikki rakkaudet ja kaikki sydänsurut.

  Europe – The Final Countdown

  Olimme ehkä tokalla luokalla ja parhaan kaverini kanssa kehitimme jonkun omituisen muisteluillan yhden luokaltamme pois muuttaneen pojan kunniaksi. Ai kamala tämä naurattaa niin paljon vieläkin, mutta minkäs sitä muistoilleen tekee. Katselimme luokkakuvaa yhdessä, soitimme tätä biisiä uudelleen ja uudelleen, sekä itkimme. Apua, ihan oikeasti itkimme. Terkkuja vaan Miralle! 🙂

  On tottakai paljon biisejä, jotka muistan lapsuudesta ja nuoruudesta ja joita ei ollut tässä listauksessa. Lapsena kuuntelin esimerkiksi Dingoa, Levoton Tuhkimo on edelleen yksi suosikkini. Nuorena suosikkini oli Bon Jovi, edelleen popitan biisiä: It´s My Life. Onhan näitä!

  Ai vitsi miten paljon muistoja! Mikä muisto sulle tulee jostain biisistä mieleen?

  Vastaa