• You are currently viewing Itse suunniteltu nimilappu; jotta tavarat ja vaatteet löytäisivät kotiin

  Itse suunniteltu nimilappu; jotta tavarat ja vaatteet löytäisivät kotiin

  Nimilappu. Kaupallinen yhteistyö: Ikioma Nimilappu

  Nimilaput eivät ole meille uusi löytö, sillä saimme tutustua niihin jo vuosia sitten yhteistyön merkeissä. Jostain syystä nimitarrojen tilaaminen on minulta viime vuosina kuitenkin unohtunut ja jäänyt, on muka ollut niin kiire, että en ole muistanut tilailla. Se on johtanut kymmeniin lopullisesti kouluun ja treenihalleille hukkuneisiin paitoihin, pulloihin, takkeihin, hanskoihin ja vaikka mihin. Eihän tämä nyt enää ole ekologistakaan, että tavaraa hukkuu ja päätyy lopulta kaatopaikalle.

  Tämä uusi yhteistyö Ikioma Nimilapun kanssa tuli kuin tilauksesta. Olin päättänyt, että joululoman jälkeen tähän tilanteeseen otetaan ryhtiliike. Tilasin Ikiomalta nipun  itse suunniteltuja nimitarroja, puhelinnimerolla ja ilman. Tilaaminen oli helppoa ja nopeaa. Valikoimassa oli erilaisia kuvia ja värejä käytettäväksi. Tästä eteenpäin meillä löytää jokainen vaate ja tavara takaisin kotiin. Pitäisi varmaan pistää tarra yhteen meidän pojistakin. Hän hukkaisi päänsäkin, jos se ei olisi hartioissa kiinni. Löysin kaikkea muutakin kivaa, niistä lisää tässä postauksessa.

  nimilappu

  Itse suunnitellut nimitarrat

  Itse tykkään erityisesti tarrakiinnitteisistä nimitarroista. Annoin poikien valita itse kuvat ja värit tarroihinsa, Ollie valitsi dinon ja Oliver astronautin. Tarrakiinnitteiset nimilaput soveltuvat erityisesti vaatteille, kengille ja varusteille. Nimitarroja voi käyttää kaikkiin vaatteisiin, joissa on pesumerkintä- ja tuotetietolaput. Tarrat tulee siis kiinnittää kyseisille lapuille, sillä niiden läpi ei pääse pesussa vesi, joka voisi liuottaa tarrakiinnitysliiman pois.

  Tarrakiinnitteiset nimilaput ovat omia suosikkejani juurikin niiden helppouden vuoksi. Sen kun lätkii tarrat pesulappuihin/tavaroihin ja valmis. Siinä ei kauaa nokka tuhise. Meillä tarrat on pysyneet tosi hyvin kiinni, ne pari vuotta sitten juomapulloihinkin lätkityt tarrat ovat yhä kiinni ja värit, sekä tekstit on täysin tallella.

  Ikioman tarrakiinnitteiset nimilaput kestävät 60 astetta pyykinpesukoneessa, kuivausrummussa, tiskikoneessa ja ne voi laittaa uuniin sekä pakkaseen. Nimilapuissa on käytetty korkealaatuisia materiaaleja, jotta tuotteet kestävät kovaa kulutusta haalistumatta, venymättä tai irtoamatta.

  Tosi pieniin esineisiin kannattaa tilana minitarrat, jotka sopivat esimerkiksi kouluun helposti hukkuville pyyhekumeille, kynille ja hiussoljille. Ne kestävät kovaa kulutusta ja 60 asteen pesun. Vaihtoehtoisesti isommille pinnoille voi tilata suuria nimilappuja.

  nimitarrat

  Laadukkaat silitettävät nimilaput

  Moni tykkää perinteisimmistä silitettävistä nimilapuista, niitäkin löytyy Ikioma Nimilapun valikoimasta. Minä en vielä kokeillut näitä, mutta ne ovat seuraavana hankintalistalla. Silitettävät nimilappuja voi silittää pesulappujen sijasta kätevästi suoraan kankaaseen. Ne soveltuvat erinomaisesti sukille, kaulaliinoille ja itse tehdyille vaatteille, joissa ei ole pesumerkintä- ja tuotetietolappuja. Aika kätevää!

  Nimilapun liima kiinnittyy kankaan kuituihin varmistaen lujan kiinnityksen. Silitetty nimilappu kestää kovaakin käyttöä ja korkeimpia lämpötiloja pyykinpesukoneessa (95 astetta) ja kuivausrummussa. Silitettävät nimilaput istuvat vaatteissa hyvin ja niitä voi kiinnittää erilaisiin kankaisiin.

  Hauskat heijastimet

  Heijastimia ei voi koskaan olla liikaa. Minä suorastaan vuoraan pojat heijastimiin, kun syksy alkaa. Niitäkin häviää helposti, joten siksi suosin erityisesti heijastintarroja. Ikioma Nimilapulla on itsekiinnittyviä hauskoja heijastimia ulkovaatteille ja varusteille. Heijastimen kääntöpuolella olevan liiman ansiosta heijastintarrat voi helposti ja kätevästi kiinnittää erilaisille pinnoille. Heijastimet ovat pehmeitä ja soveltuvat siksi erinomaisesti liikkeessä oleviin vaatteisiin ja varusteisiin.

  Heijastintarroja löytyy perinteisinä hopeisina, mutta myös hauskoina värillisinä eläin- ja kuviotarroina. Minä otin käyttöön tällä kertaa ihan tavalliset hopeiset nimitarrat, meidän pojat ovat jo kaikki koululaisia, joten nämä meni kaikille kivuttomasti ja huomaamattomasti reppuihin kiinni. Nyt ei irtoa!

  Ikioma Nimilapun heijastimien kalvo täyttää standardin EN13356 vaatimukset (EU-standardi henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetuille heijastimille). Naarmut ja lika heijastimen pinnalla heikentävät sen heijastuskykyä, joten ne suositellaan vaihdetaan säännöllisin väliajoin.

  tarraheijastimet

  tarraheijastimet

  Makeet seinä- ja ovitarrat

  Hauskin löytö Ikioma Nimilapusta oli poikien mielestä makeet seinä- ja ovitarrat. Pojat on toivoneet jo pitkään omien huoneidensa oviin nimiä, nyt on vihdoin siellä. Valikoimasta löytyi juuri sopivasti poikien harrastuksiin liittyvät ovitarrat, Ollielle koris, Oscarille ja Oliverille futis. Pienten poikien huoneen avaruustemaan löydettiin myös hauskoja avaruushahmoja, planeettoja ja aluksia seiniä koristamaan.

  Seinä- ja ovitarrat voi kiinnittää esimerkiksi oveen, seinään, kaappiin. Pinnan mihin tarra kiinnitetään, tulee olla puhdas ja kuiva. Tarrat on myös helppo halutessaan irrottaa ja siirtää toiseen paikkaan, joten ne eivät ole kertakäyttöisiä.

   

  seinätarra

  Käy kurkkaamassa Ikioma Nimilapun valikoimaa ja suunnittele vaikka halutessasi oman näköisesi nimilappu lapsen vaatteisiin ja tavaroihin.

  Vastaa