• You are currently viewing Opeta lapsesi sietämään sitä, että joku ei pidä hänestä

    Opeta lapsesi sietämään sitä, että joku ei pidä hänestä

    Yksi aika tärkeä opettamisen arvoinen asia omalle lapselleen on mielestäni se, että opettaa hänet tulemaan toimeen sellaistenkin ihmisten kanssa, jotka eivät pidä hänestä. Opeta lapsesi sietämään sitä tunnetta, kun toinen ei ole kiinnostunut hänen seurastaan tai ystävyydestään.

    Eritysesti tytöille tämä tuntuu olevan vaikeaa, varmasti myös joillekin pojille. Ajatellaan, että maailma vähintäänkin kaatuu, jos on olemassa joku ihminen tai ihmisiä, jotka eivät pidä minusta. Samaa on nähtävissä meissä aikuisissakin.

    Olet hyvä tuollaisena

    Sellaista ihmistä ei tällä maapallolla olekaan, josta ihan kaikki tykkäisi. Se ei ole mahdollista. Minusta olisi tosi tärkeää opettaa lapsille, että se on aivan normaalia, että joku ei meistä tykkää. On myös normaalia, että me emme tykkää ihan kaikista ihmisistä.

    Ilkeää ja loukkaavaa käytöstä ei tietenkään tule sietää, eikä sitä tule harjoittaa itsekään, mutta ei pidä myöskään ylitulkita sitä, jos ei ole tykätty. Eikä ainakaan väkisin yrittää saada toista tykkäämään itsestään. Se ei ole edes mahdollista.

    opeta sietämään

    Muiden sietäminen vähentäisi kiusaamista

    Olisi mahtavaa jos lapset kykenisivät olemaan tekemisissä myös niiden lasten kanssa, josta eivät niin tykkää. Uskon, että pidemmällä aikavälillä tämä vähentäisi kiusaamista ja vaikutukset voisivat näkyä ihan aikuisuuteen ja työpaikoille asti.

    Minä koin työelämässä aikuisena tilanteen, jossa yksi työpaikkamme naisista ei pitänyt minusta, enkä minäkään hänestä. Emme me riidelleet, mutta emme vain selvästi tykänneet toisistamme. Hän jätti minut lopulta kutsumatta yhteisen työkaverimme läksiäisiin, koska juhlat pidettiin hänen kotonaan. Tämä harmitti pois lähtevää työkaveriani kovasti, hän olisi halunnut kaikki paikalle. Tässä on hyvä esimerkki siitä, että omalla käytöksellä tehtiin hallaa ihan kolmannelle osapuolelle.

    Työkaverini olisi tullut sietää minua yksi ilta ja minun häntä, jotta olisimme voineet keskittyä siihen olennaiseen, työkaveriimme joka oli lähdössä.

    Nyt kun lapsia kasvatetaan pumpulissa, ei tuoteta pettymyksiä lainkaan ja tasoitetaan tie, niin tämä aihe nousee vieläkin tärkeämmäksi. Lapsen on ymmärrettävä se, että  kaikki asiat tässä maailmassa eivät ole meidän käsissämme. Äidin ja isän halusta huolimatta, eteen tulee ihmisiä, jotka eivät pidä meistä. Ennemmin tai myöhemmin meistä jokainen kohtaa sen tyypin, joka ei halua viettää meidän kanssa aikaa. Eikä meidän tarvitse sitä sen enempää analysoida miksi näin on. Se vaan on ja se on kestettävä.

    Ainahan omaa käytöstään voi hieman tutkailla tarkemmin, erityisesti jos niitä ihmisiä jotka eivät meistä pidä syntyy kuin sieniä sateella. Mutta lopulta sillä ei ole merkitystä mitä teemme tai sanomme, miltä näytämme tai millaisia olemme, silti on olemassa aina niitä jotka eivät meistä pidä. Ja se on ihan ok!

    -Anonyymi kirjoittaja-

    Sana on vapaa kirjoituksia voit lähettää nimettömämä tämän sivun alalaidasta.

    Kommentit

    1. Maija

      Hatunnosto tästä! Tärkeä asia.

    Vastaa