• You are currently viewing Näyttelijä Mia Ernrooth – ”Poikani on opettanut minulle huumoria”

  Näyttelijä Mia Ernrooth – ”Poikani on opettanut minulle huumoria”

  Ennen  perheen perustamista Mia ei tuntenut sopivansa tyypilliseen äitimuottiin – mutta kokemuksen kautta hän löysi oman tapansa olla äiti.

  Monille Salatut Elämät -televisiosarjasta tutuksi tulleesta näyttelijästä, Mia Ehrnroothista tuli pojan äiti lähes täsmälleen kolme vuotta sitten. Ennen esikoisensa syntymää Mia ajatteli pitkään, ettei hänestä välttämättä tulisi äitiä koskaan – yleinen äitimuotti ei tuntunut sopivan hänelle ollenkaan.

  -Olen spontaani ja vauhdikas, en ollenkaan sellainen perinteinen pullantuoksuinen äitityyppi. Kuvittelin, ettei äitiys välttämättä sopisi minulle.

  Luulot päätyivät kuitenkin romukoppaan, kun haave omasta perheestä alkoi hiljalleen kyteä mielessä. Mian mukaan esikoinen ilmoitti tulostaan yllätyksenä, mutta jo raskausaikana hän käsitti voivansa muodostaa äitiydestä juuri itselleen sopivan.

  Lapsen sukupuolen suhteen hänellä ei ollut minkäänlaisia odotuksia. Odotusaikana saatu tieto pojasta herätti mielikuvan hurjan vauhdikkaasta ja hektisestä arjesta.

  -Vaikka toisaalta siskollani oli tuossa vaiheessa kaksi tyttöä, jotka olivat hyvin vauhdikkaita. Olin siis nähnyt, että ne perinteiset roolit voivat mennä hyvinkin toisella tavoin.

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

   

  Henkilön Mia Mikela Ehrnrooth (@miamikela) jakama julkaisu

  Ei toiveita sukupuolesta

  Nyt, kolme vuotta esikoispojan syntymän jälkeen Mian perhe on kasvanut myös tyttärellä. Toisenkaan lapsensa odotusaikana Mialla ei ollut suuria toiveita sukupuolen suhteen – kumpi tahansa oli yhtä tervetullut.

  -Enemmänkin se on molempien kohdalla mennyt niin, että kun olen kuullut sukupuolen niin olen todennut, että juuri tämä meidän perheestämme puuttuikin.

  Toistaiseksi Mia ei ole törmännyt yleistyksiin tai rajoituksiin sen suhteen, mitä pojan tulisi esimerkiksi harrastaa tai miten hänen tulisi pukeutua.

  Siihenkin hän on kuitenkin varautunut.

  -Jos poikani haluaisi tehdä niitä yleisellä tasolla tytölle ajateltuja asioita, kuten tanssia balettia tai pukeutua mekkoon, niin hän saa ehdottomasti kyllä tehdä sen. Sukupuoli ei saa rajoittaa.

  Kolmevuotiaan poikansa Mia kertoo opettaneen hänelle ennen kaikkea huumoria – kaikesta ei tarvitse nillittää eikä asioita tarvitse aina ottaa vakavasti. Tämä on hänen ohjenuoransa myös kasvattajana.

  -Huumori ja rentous on tärkeää. Mustakin huumori on toisinaan välttämättömyys, Mia nauraa.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa