• You are currently viewing Lasten rekkahaaste leviää. Äidit, nyt tarkkana!
  photo: Schwoaze

  Lasten rekkahaaste leviää. Äidit, nyt tarkkana!

  TikTokissa leviää nyt haastevideot, joissa pojat sijoittuvat tien laitaan ja koittavat saada rekan tööttäämään tai vikuttamaan valojaan pojille. Rekkahaaste on lapsista varmasti vain huoletonta hauskanpitoa yhdessä, mutta siinä piilee suuri vaara.

  Tästä syystä rekkakuski otti yhteyttä meihin Poikien Äiteihin ja halusi varoitella äitejä leikin vaaroista.

  “Minä ajan rekkaa ja tööttään pojille, mutta on aiheellista kotona ottaa tuo tiktokkiin kuvaaminen puheeksi. Ettei satu vahinkoa. Hieno harrastus pojilla, mutta me kuljettajat ei haluta kenenkään kuolevan.” 

  Satakunnan Kansa kirjoittaa Eurajoen sivistysjohtajan Vesa-Pekka Leinon pyytävän myös huoltajia puhumaan lastensa kanssa asiasta.

  tiktok haaste rekka
  photo: konkarampelas

  Rekkahaaste on nähty ainakin Satakunassa ja Uudellamaalla

  Vaarallista rekkaleikkiä on leikitty ainakin Satakunnassa ja Uusimaalla. Myös Lounais-Suomen poliisi on varoittanut harrastuksen riskeistä. Läheltä piti tilanteitakin on jo nähty.

  Lapsille pitää painottaa sitä, että rekka ei pysty nopeisiin liikkeisiin ja pysähtyminen ajoissa ei välttämättä onnistu. Osa lapsista on hakenut parempia kuvauspaikkoja läheltä tietä ja siitä on aiheutunut vaaratilanteita. Lapsia on nähty roikkumassa sillankaiteilla ja juoksemassa tien laidassa.

  Naantalissa on lähdetty vieläkin hurjempiin haasteisiin, siellä lapset kisasivat siitä, kuka juoksee tieltä viimeksi rekkojen edestä turvaan.

  Keskustelua kotona lasten kanssa

  Nyt meillä vanhemmilla on tärkeä paikka jutella lasten kanssa asiasta. On hyvä kertoa leikin vaaroista ja miettiä voisiko rekkojen töötit ja valot saada kuvattua turvallisemmin kauempaa tieltä. Ehkä paikan kuvaamiselle voisi katsoa yhdessä vanhempien kanssa.

  Poikajoukkojen notkumiset tienlaidassa kamera kädessä on joka tapauksessa asia, mikä vaarantaa liikennettä ja ennen kaikkea poikien oman turvallisuuden.

  Lähde: Satakunnan Kansa

  -Poikien Äidit toimitus-

  Kommentit

  1. Mirka Pittman

   Täällä meillä Etelä-Savossa kun kyseisestä asiasta informoin somekanavalla niin vastaanotto oli osittain naureskelua. Meilläpäinkin tätä harrastetaan ja useassa ryhmässä asiasta kyselty. Eräässäkin ryhmässä Päijät-hämeen puolella kirjastoauton kuljettaja ihmetteli miksi nuoret puivat nyrkkiä, hän ymmärsi spottauksen näin. Rekat eivät ole liikenteen pienimpiä ajoneuvoja sekä kuljettajan huomion vieminen voi johtaa suureenkiin vahinkoon.

  2. Nina

   Kokkolassa eilen oli poikia ruuhkaisen liikenneympyrän vieressä. Mistä kulkee isot rekat ja muu liikenne koko ajan. Ihan siinä tien reunassa ympyrää olivat. Mietittiin ohi mentäessä mitä ihmettä he tekevät siinä. Että nyt on kyllä aivan väärä paikka oleskella.

  3. Jope

   Tien lähellä asun ja tätä tööttäilyä on nyt joutunut kuuntelemaan jo vähän liikaa. Aikaisen työvuoron takia joudun nukkumaan aikaisin, huono uniselle illalla kuuluvat töötit on pelkkää kidutusta, se on yöunet heihei kun nukahtamisesta ei tule mitään. Lähistön pojille olen käynyt muutaman kerran ystävällisesti sanomassa asiasta mutta ei vaikutusta.Unettoman yön jälkeen joudun itse ratin taa ja jos nukahdan rattiin niin…! Mitähän tälle voisi tehdä kun järkipuhe ei auta. Ja rekkakuskitkaan ei näytä tajuavan millaista melua päästävät.

  Vastaa