• You are currently viewing Mitä tehdä kun on tylsää? -10 ideaa

  Mitä tehdä kun on tylsää? -10 ideaa

  Törmäsin sattumalta uutiseen, missä kerrottiin, että yksi googletetuimmista asioista Suomessa on: Mitä tehdä kun on tylsää? Siitä intoutuneena päätin kerätä erilaisia ideoita tylsän päivän varalle. Koska ilmeisesti sellaisia tarvitaan.

  Koitan miettiä tähän ideoita, mitkä toimivat missä vain olosuhteissa, ilman erityisiä varusteita. En laita tähän myöskään tyypillisiä; lue kirjaa, siivoa, treenaa, leivo tai katso leffaa, vaihtoehtoja, jotka jokaiselle tylsistyneelle on varmasti tullut jo muutenkin mieleen. Seksiä en myöskään lisää listalle, vaikka se onkin oikein hyvä vaihtoehto tylsään hetkeen.

  Tylsän päivän varalle -10 ideaa

  Järjestele ja/tai tilaa kuvia

  Koska olet viimeksi tilannut valokuvia, ihan sellaisia perinteisiä valokuvia? Jos mulla on joskus tylsää (sellaista ei kyllä ole aikoihin ehtinyt käymään) niin kaivan puhelimesta ja kamerasta kuvia, mitkä haluan säästää ja teetän ne valokuviksi. Jos et halua teettää kuviasi valokuviksi, niin voit myös tallennella niitä tietokoneelle ja järjestellä kansioita. Voit myös käsitellä huonoimpia kuvia erilaisilla kuvaohjelmilla, esimerkiksi Adobe Photoshop Lightroom on tosi helppo ja hyvä kuvankäsittely ohjelma.

  Siivoa vaatekaapit tai keittiön kaapit

  Siivoaminen yleensäkin on hyvää ajanvietettä, mutta jos haluaa ajan kuluvan nopeammin, niin erityisesti kaappien siistiminen kuluttaa aikaa tehokkaasti. Kisko kaikki vaatteet vaatekaapista lattialle ja pyyhi kaapista pölyt. Käy vaatteet läpi ja heitä turhat vaatteet kierrätykseen. Jos et ole käyttänyt vaatetta yli vuoteen, niin tuskin käytät enää. Viikkaa jäljelle jääneet nätisti kaappiin takaisin.

  Keittiönkaapeissa on aina jotain mitä voi heittää pois. Vanhaksi menneitä jauhoja tai turhia kippoja ja kuppeja. Keittiönkaappeien inventaario on aikaa vievää puuhaa ja siksi sopii erityisesti päivään jolloin on tylsää. Mieti keittiön tarvikkeille samalla uusi parempi järjestys. Mitä jos vaihtaisit astioiden ja kuiva-ainetarvikkeiden paikkaa? Mitä jos kehittäisit toimivamman kierrätys-systeemin?

  Lue myös: Paras äitienpäivälahja olisi…

  Maalaa tai piirrä

  Koska olet viimeksi maalannut tai piirtänyt? Suosittelen ostamaan kotiin tylsän päivän varalle aikuisten värityskirjan. Värityskuvien värittäminen on tutkitusti rentouttavaa ja kuluttaa aikaakin tehokkaasti. Mitä jos piirtäisit jotain? Moni meistä on piirtänyt viimeksi lapsena. Piirrä jotain mistä pidät tai jotain minkä piirtäminen tuntuu mielekkäältä. Voit myös tarttua vesiväreihin ja tehdä erilaisia väriyhdistelmiä paperille. Se on yllättävän rentouttavaa.

  Sisusta ja järjestä huone uudestaan

  Oli perhetilanne mikä tahansa, niin useilla meistä kalusteet ja sisustus jämähtää siihen tilanteeseen, mihin ne on kerran laitettu. Nyt kun sinulla on keran tylsää, niin mitä jos pistäisit yhden huoneen uusiksi? Et välttämättä tarvitse mitään uutta, vaan voit esimerkiksi siirrellä kalusteet uusille paikoille. Voit tuoda toisesta huoneesta jotain uutta tai käydä hankkimassa jotain pientä piristettä siihen huoneeseen mitä sisustat. Värejä vaihtamalla saa jo rutkasti uutta ilmettä. Mitä jos maalaisit yhden seinän uuden väriseksi?

  sisusta

  Venyttele

  Treenaamista en lisää listalle, sillä se itsestään on varmasti jo monella mielessä automaattisesti. Mutta venyttely…koska olet viimeksi venytellyt kunnolla? Venyttely sopii kaikille ja jokainen pystyy venyttelemään omalla tasollaan. Esimerkiksi Forever Kuntoklubin sivuilta löytyy erilaisia venyttelyohjeita. Muista lämmittää lihaksia ennen venyttelyä ja venytellä aluksi varovasti. Laita soimaan joku kiva musiikki tai pyörimään joku hyvä elokuva ja venyttele samalla rauhassa.

  Suunnittele lomamatkaa

  Käytä aikaasi lomamatkan suunnitteluun. Matka voi olla fiktiivinen tai sitten ihan oikea tuleva mahdollinen matka. Selaile matkakohteita ulkomailta ja kotimaasta ja tutustu ehdottomasti myös uusiin matkakohteisiin. Suunnittele lomallesi useampia kohteita, jotta suunnittelu matkoineen vie mukavammin aikaa. Tarkista lentojen ja junien saatavuus, sekä reittien toimivuus. Kun alat tähän touhuun, niin huomaat, että lopettaminen on aika vaikeaa. Aika kuluu kuin siivillä.

  Opettele jotain uutta

  Jos mietit, mitä tehdä kun on tylsää, niin silloin sinulla on oiva tilaisuus opetella jotain uutta. Oma pravuurini on tylsinä hetkinä opetella YouTuben ja TikTokin avustuksella shufflea. Siinä voi lähteä ihan alkeista ja ainakin itse pääsin nopeasti jyvälle. Hikikin tuli. Sinä voit opetella myös jotain tanssia, tai esimerkiksi soittamaan mukeilla. Voit opetella piirtämään tai laulamaan. Osaatko virkata tai kutoa? Voisitko opiskella uutta kieltä? Kaikkeen löytyy ohjeet nykyään netistä.

  Lue myös: Jari Sinkkosen terveiset Poikien Äideille

  Kerää roskia luonnosta

  Yksi hyvä ajatus on tappaa aikaa keräämällä roskia luonnosta. Niitä riittää aina ja erityisesti nyt koronan aikaan maskeja on luonnossa valtavasti. Niiden kerääminen on tärkeää, jotta eläinten jalat ei sotkeudu niihin naruihin. Muista kuitenkin kerätä roskia hanskat kädessä ja/tai sellaisella roskankerääjällä. Ikinä ei tiedä mitä pöpöjä niistä löytyy. Roskia keräämällä saat liikuntaa ja raikasta ilmaa, mutta myös tosi hyvän mielen. Me ollaan käyty poikien kanssa muutamia kertoja keräämässä oman kaupunkimme roskia ja pakko sanoa, että niinä iltoina menin nukkumaan hyvillä mielin.

  kerää roskia

  Kirjoita tarina tai kirja itsestäsi

  Vaikka et olisikaan mikään kynäniekka, niin jälkipolvet varmasti arvostaisivat jonkinlaista tarinaa, minkä kirjoittaisit itsestäsi. Eihän sen tarvitse olla pitkä ja sitä voi täytellä pikkuhiljaa kuin päiväkirjaa. Kerro jotain lapuudestasi, unelmistasi ja peloistasi. Kerro miten tarina eteni ja millaista se on nyt. Vaikka et kirjoitelmaasi koskaan kenenkään nähtäväksi jakaisikaan, niin sen kirjoittaminen voi olla myös erittäin terapeuttista.

  Luontobongaa eläimiä ja kasveja

  Laita ulkovaatteet päälle ja lähde luontobongaamaan eläimiä ja kasveja. Tee itsellesi ennen ulos lähtöä lista bongattavista asioista ja koita etsiä ne TAI katsele rauhassa mitä näet ja koita selvittää kaiken näkemäsi nimi. Jos jotain jää selvittämättä, niin ota siitä valokuva ja selvitä eläimen/kasvin nimi rauhassa kotona. Näin tekemistä riittää monelle tunnille.

  Tsemppiä tylsiin hetkiin! Niistä voi tullakin aika mainioita hetkiä, kun tarttuu vaan rohkeasti uuteen tekemiseen.

   

  Vastaa