• You are currently viewing Mitä tehdä kun on tylsää? -10 ideaa

    Mitä tehdä kun on tylsää? -10 ideaa

    Yksi googletetuimmista asioista Suomessa on: Mitä tehdä kun on tylsää? Siitä intoutuneena päätimme kerätä erilaisia ideoita tylsän päivän varalle. Koska ilmeisesti sellaisia tarvitaan.

    Keksimme tähän ideoita, mitkä toimivat missä vain olosuhteissa, ilman erityisiä varusteita. Emme laita tähän myöskään tyypillisiä; lue kirjaa, siivoa, treenaa, leivo tai katso leffaa, vaihtoehtoja, jotka jokaiselle tylsistyneelle on varmasti tullut jo muutenkin mieleen. Seksiä en myöskään lisää listalle, vaikka se onkin oikein hyvä vaihtoehto tylsään hetkeen.

    Tylsän päivän varalle -10 ideaa

    Järjestele ja/tai tilaa kuvia

    Koska olet viimeksi tilannut valokuvia, ihan sellaisia perinteisiä valokuvia? Kaiva puhelimesta ja kamerasta kuvia mitkä haluan säästää ja teetä ne valokuviksi tai tallenna niitä tietokoneelle kansioihin. Voit myös käsitellä huonoimpia kuvia erilaisilla kuvaohjelmilla, esimerkiksi Adobe Photoshop Lightroom on tosi helppo ja hyvä kuvankäsittely ohjelma.

    Siivoa vaatekaapit tai keittiön kaapit

    Siivoaminen yleensäkin on hyvää ajanvietettä, mutta jos haluaa ajan kuluvan nopeammin, niin erityisesti kaappien siistiminen kuluttaa aikaa tehokkaasti. Kisko kaikki vaatteet vaatekaapista lattialle ja pyyhi kaapista pölyt. Käy vaatteet läpi ja heitä turhat vaatteet kierrätykseen. Jos et ole käyttänyt vaatetta yli vuoteen, niin tuskin käytät enää. Viikkaa jäljelle jääneet nätisti kaappiin takaisin.

    Keittiönkaapeissa on aina jotain mitä voi heittää pois. Vanhaksi menneitä jauhoja tai turhia kippoja ja kuppeja. Keittiönkaappeien inventaario on aikaa vievää puuhaa ja siksi sopii erityisesti päivään jolloin on tylsää. Mieti keittiön tarvikkeille samalla uusi parempi järjestys. Mitä jos vaihtaisit astioiden ja kuiva-ainetarvikkeiden paikkaa? Mitä jos kehittäisit toimivamman kierrätysjärjestelmän?

    Maalaa tai piirrä

    Koska olet viimeksi maalannut tai piirtänyt? Suosittelemme ostamaan kotiin tylsän päivän varalle aikuisten värityskirjan. Värityskuvien värittäminen on tutkitusti rentouttavaa ja kuluttaa aikaakin tehokkaasti. Mitä jos piirtäisit jotain? Moni meistä on piirtänyt viimeksi lapsena. Piirrä jotain mistä pidät tai jotain minkä piirtäminen tuntuu mielekkäältä. Voit myös tarttua vesiväreihin ja tehdä erilaisia väriyhdistelmiä paperille. Se on yllättävän rentouttavaa.

    Sisusta ja järjestä huone uudestaan

    Oli perhetilanne mikä tahansa, niin useilla meistä kalusteet ja sisustus jämähtää siihen tilanteeseen, mihin ne on kerran laitettu. Nyt kun sinulla on keran tylsää, niin mitä jos pistäisit yhden huoneen uusiksi? Et välttämättä tarvitse mitään uutta, vaan voit esimerkiksi siirrellä kalusteet uusille paikoille. Voit tuoda toisesta huoneesta jotain uutta tai käydä hankkimassa jotain pientä piristettä siihen huoneeseen mitä sisustat. Värejä vaihtamalla saa jo rutkasti uutta ilmettä. Mitä jos maalaisit yhden seinän uuden väriseksi?

    sisusta

    Venyttele

    Treenaamista en lisää listalle, sillä se itsestään on varmasti jo monella mielessä automaattisesti. Mutta venyttely…koska olet viimeksi venytellyt kunnolla? Venyttely sopii kaikille ja jokainen pystyy venyttelemään omalla tasollaan. Esimerkiksi Forever Kuntoklubin sivuilta löytyy erilaisia venyttelyohjeita. Muista lämmittää lihaksia ennen venyttelyä ja venytellä aluksi varovasti. Laita soimaan joku kiva musiikki tai pyörimään joku hyvä elokuva ja venyttele samalla rauhassa.

    Suunnittele lomamatkaa

    Käytä aikaasi lomamatkan suunnitteluun. Matka voi olla fiktiivinen tai sitten ihan oikea tuleva mahdollinen matka. Selaile matkakohteita ulkomailta ja kotimaasta ja tutustu ehdottomasti myös uusiin matkakohteisiin. Suunnittele lomallesi useampia kohteita, jotta suunnittelu matkoineen vie mukavammin aikaa. Tarkista lentojen ja junien saatavuus, sekä reittien toimivuus. Kun alat tähän touhuun, niin huomaat, että lopettaminen on aika vaikeaa. Aika kuluu kuin siivillä.

    Opettele jotain uutta

    Jos mietit, mitä tehdä kun on tylsää, niin silloin sinulla on oiva tilaisuus opetella jotain uutta. Kokeile vaikkapa shufflea (eli tanssia johon löytyy opetusvideoita Youtubesta). Voit opetella soittamaan mukeilla, piirtämään tai laulamaan. Osaatko virkata tai kutoa? Voisitko opiskella uutta kieltä? Kaikkeen löytyy ohjeet nykyään netistä.

    Lue myös: Jari Sinkkosen terveiset Poikien Äideille

    Kerää roskia luonnosta

    Yksi hyvä ajatus on tappaa aikaa keräämällä roskia luonnosta. Niitä riittää aina ja erityisesti nyt koronan aikaan maskeja on luonnossa valtavasti. Niiden kerääminen on tärkeää, jotta eläinten jalat ei sotkeudu naruihin. Muista kuitenkin kerätä roskia hanskat kädessä ja/tai roskankerääjällä. Ikinä ei tiedä mitä pöpöjä niistä löytyy. Roskia keräämällä saat liikuntaa ja raikasta ilmaa, mutta myös tosi hyvän mielen.

    kerää roskia

    Kirjoita tarina tai kirja itsestäsi

    Vaikka et olisikaan mikään kynäniekka, niin jälkipolvet varmasti arvostaisivat jonkinlaista tarinaa, minkä kirjoittaisit itsestäsi. Eihän sen tarvitse olla pitkä ja sitä voi täytellä pikkuhiljaa kuin päiväkirjaa. Kerro jotain lapuudestasi, unelmistasi ja peloistasi. Kerro miten tarina eteni ja millaista se on nyt. Vaikka et kirjoitelmaasi koskaan kenenkään nähtäväksi jakaisikaan, niin sen kirjoittaminen voi olla myös erittäin terapeuttista.

    Luontobongaa eläimiä ja kasveja

    Laita ulkovaatteet päälle ja lähde luontobongaamaan eläimiä ja kasveja. Tee itsellesi ennen ulos lähtöä lista bongattavista asioista ja koita etsiä ne TAI katsele rauhassa mitä näet ja koita selvittää kaiken näkemäsi nimi. Jos jotain jää selvittämättä, niin ota siitä valokuva ja selvitä eläimen/kasvin nimi rauhassa kotona. Näin tekemistä riittää monelle tunnille.

    Tsemppiä tylsiin hetkiin! Niistä voi tullakin aika mainioita hetkiä, kun tarttuu vaan rohkeasti uuteen tekemiseen.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa