• You are currently viewing Mitä lahjaksi ylioppilaalle tai ammattiin valmistuvalle?

  Mitä lahjaksi ylioppilaalle tai ammattiin valmistuvalle?

  Mitä lahjaksi – aina yhtä haastavaa.. Mitä paremmin nuoren lahjansaajan tuntee, sitä helpompi lahja on antaa. Vinkkejä voi kysellä nuorelta itseltään tai vaikka tämän vanhemmilta, jos haluaa pitää tulevan lahjan yllätyksenä. Poikien äidit toimitus koosti myös viime hetken vinkit lahjaostoksille.

  1. ENIMMÄKSEEN LAHJAKSI TOIVOTAAN RAHAA

  Nykyään nuoret toivovat lahjaksi rahaa ja sopiva summa on sellainen, johon juhlavieras kokee, että hänellä on varaa.

  2. ELÄMYSLAHJA

  Laskuvarjohyppy, benjihyppy, kuumailmapallolento… Mieleenpainuva elämyslahja on sellainen, josta nuori haaveilee, mutta jota ei ole vielä päässyt syystä tai toisesta toteuttamaan.

  3. LAHJAKORTTI

  Omilleen muuttava nuori voi tarvita lahjakorttia esimerkiksi keittiö- ja muita kodin tarvikkeita myyvään liikkeeseen. Nykyään on myös kauppakeskuksia, johon voi ostaa lahjakortin ja kortti käy kaikkiin kauppakeskuksen liikkeisiin. Tämä on erityisen kätevä silloin, kun ei itsellä ole täyttä varmuutta mihin liikeestä lahjakortti kannattaisi hankkia. On myös paljon nuoria, jotka pitävät erilaisista hemmotteluhoidoista, kuten esimerkiksi hieronnasta tai kasvohoidosta.

  4. SUORATOISTOPALVELU

  Kirjojen ystävälle voisi sopia lahjaksi vaikka äänikirjapalvelun tilaus, elokuvien ja sarjojen ystävälle puolestaan suoratoistopalvelu, jonka parissa viettää sateiset päivät akkuja lataillen.

  5. LAHJAKSI JOTAIN PERSOONALLISTA

  Jos aineettoman lahjan antaminen ei kuitenkaan tunnu omalta ja haluat mielummin antaa jotain konkreettista, ovat laukut, korut ja kellot niin sanottuja ikisuosikkeja. Nuoret ovat nykyisin aika merkkitietoisia ja monella heistä on toiveena tietynmerkkiset tuotteet, joten suosittelemme selvittämään lahjansaajan toiveen, jotta lahjansaaja ilahtuu aidosti ja lahjan antajakin välttyy hutiostoksilta.

  Lahjan lisäksi ylioppilaalle tai valmistuneelle annetaan useimmiten yksi pitkä leikkoruusu ja onnittelukortti. Onnittelut voi sanoa vaikkapa Nalle Puhin viisauksia lainaten :

  ”Jos osaa jotakin ja
  ymmärtää sen läpikotaisin,
  näkee ja ymmärtää
  paljon muutakin.”

  – Taidemaalari Vincent Van Gogh

  ”Lupaa minulle, että muistat,
  olet paljon urhoollisempi kuin uskot,
  paljon vahvempi kuin uskot,
  ja paljon viisaampi kuin uskot.”

  – Kirjailija A.A. Milne,
  Nalle Puhin viisauksia

  ”Oi kulta aika riemukas,
  suloisin armahaisin,
  kun nuor´on ylioppilas
  ja puutetta ei laisin.”

  – Runoilija J.L. Runeberg

  Lue myös: Ihanat ristiäisrunot korttiin kaste -tai nimiäispäivänä

  – Poikien äidit toimitus –

  Kommentit

  1. Hannu

   Löytyykö ylioppilaalle jotain koulutusta?

  Vastaa