• You are currently viewing 5 + 1 syytä hankkia poreallas (Poreallas kokemuksia)

  5 + 1 syytä hankkia poreallas (Poreallas kokemuksia)

  Tässä meidän perheen poreallas kokemuksia!

  Poreallas, tuo ”turha”, mutta samalla paras hankinta, mitä minä olen tehnyt vuosiin. Haaveiletko sinäkin porealtaasta, mutta mies pistää kampoihin? Tämä tuntuu olevan tyypillinen kuvio.

  Ei hätää. Tässä blogissa on listattuna 5+1 syytä, miksi poreallas kannattaa hankkia, jos yhtään tekee mieli sellainen pihalle ostaa. Voit näyttää tämän miehellesi ja hän todennäköisesti suostuu tämän luettuaan altaan hankintaan.

  jonna poikien äiti

  Poreallas kokemuksia: 5+1 syytä hankkia poreallas

  1. Poreallas ei vie niin paljon sähköä kuin kuvittelet

  Moni pelkää ulkoporealtaan hankintaa, koska epäilee sen vievän paljon sähköä. Jos olet ahkera saunoja, kuten minä, niin ulkoporeallas voi jopa pienentää sähkölaskujasi. Kun poreilet lämpöisessä kylvyssä joka iltaisen saunomisen sijaan, niin se tulee edullisemmaksi pitkässä juoksussa. Ulkoporealtaan sähkön kulutukseen voi myös itse vaikuttaa. Ulkoporealtaan mukana tuleva kansi tulee olla hyvä ja sen pitää pitää lämpö tehokkaasti sisällään, kun allas ei ole käytössä. Jotta lämpö ei karkaa, niin  tarkista, että kansi on kiristetty oikein. Pitämällä suodattimet hyvässä kunnossa, voit myös vaikuttaa siihen, että vettä ei tarvitse vaihtaa usein ja veden uudelleen lämmitykseen menevä energia vähenee.  Sähkönkulutus riippuu tietysti monesta eri asiasta, esimerkiksi altaan koosta ja lisätoiminnoista. Meillä olevan altaan kulutus on lisännyt meidän tutuillamme sähkölaskua noin 20€/kk. Meillä lisäystä ei tosiaan ole tullut, kun saunaa on pidetty nyt vähemmän päällä.

  2. Vesi vaihdetaan vain pari kertaa vuodessa ja ylläpito on helppoa

  Poreallas on mielestäni parempi vaihtoehto kuin palju, koska se on aina käyttövalmis. Moni paljun omistaja on valitellut, että paljun lämmittäminen ja putsaaminen on rasittavaa hommaa. Alkuinnostuksen jälkeen, palju jää  usein vähiselle käytölle. Porealtaan ylläpitäminen on helppoa. Vesi vaihdetaan noin pari kertaa vuodessa. Veden puhtaana pitäminen onnistuu tasapainottelemalla PH-tablettien ja klooritablettien kanssa. Siinä apuna toimii helppo digitaalinen PH-mittari. Vedestä roskat ja muut irtoliat saa siivottua helposti allasimurilla. Muita lisätarvikkeita emme ole ainakaan vielä tarvinneet. Toki vaihtosuodatin ja tyhjennyspumppu olisi hyvä jossain vaiheessa myös hankkia.

  3. Poreallas rentouttaa ja helpottaa kiputiloja

  Meillä on ollut poreallas nyt alta kuukauden. Jo tässä ajassa se on tehnyt paljon hyvää. Meidän altaassa ei ole mitkään super vahvat hierontasuuttimet, mutta saan niillä ainakin itse lihasjumejani vähän avattua. Kaikista suurin vaikutus porealtaalla on ollut iltoihin ja nukahtamiseeni. Ennen poreallasta en saanut iltaisin kunnnolla unta ja valvoin sängyssä välillä tosi pitkäänkin. Renntouttavat iltakylvyt ovat kuitenkin auttaneet minua nukahtamaan paremmin kuin koskaan. Unikin on sikeämpää. Altaassa pitää vaan muistaa koko ajan juoda jotain, jotta nestetasapaino säilyy.

  4. Poreallas yhdistää perhettä

  Meillä ainakin on poreallas tuonut perheellemme yhden yhteisen jutun lisää. Näinä kännykkä aikoina on mahtavaa kun kenelläkään ei ole altaassa ikinä puhelimia mukana, vaan siellä ollaan vaan ja keskustellaan. Siellä on kiva istua koko perheen voimin ja jutustella monta tuntia. Pojatkin ovat innostuneet juttelemaan asioistaan vähän enemmän. Meidän vesipelkoinen Ollie oppi altaassa sukeltamaan ja nyt kun helteet ovat täällä, niin allas on kiva paikka pulahtaa keskellä päivääkin. Meidän perheelle poreallas on tuonut valtavasti lisää iloa arkeen ja kotipihalla viihtyy ihan erilailla varmasti koko kesän. Ei meidän tarvitse lähteä rannalle tai kylpylöihin, kun meillä on kiva poreallas omalla pihalla.

  5. Lomalla aina

  Mikäli sikäli sinäkin rakastat ulkomaanmatkailua etelään, niin oman porealtaan äärellä pääsee aika lähelle sitä oikeaa tunnelmaa. Kloorin ja aurinkorasvan tuoksu yhdestettynä aurinkoon, laukaisee ainakin minulle lomafiiliksen. Altaan ympärille voi rakentaa oman keitaansa, virittää valoja ja tunnelmaa. Porealtaan ympärillä voi viettää omaa pientä lomaa vaikka joka päivä. Voit laittaa allasmusiikin voimaan ja siemailla hyvää drinkkiä. Erityisesti nyt kun ulkomaanmatkailu on pannassa, on porealtaan hankinta yksi tapa tuoda loma omalle pihalle.

  Ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä….

  6. Poreallas tuo suhteeseen mukavaa lisävipinää

  Viinilasit, auringonlasku tai tähtitaivas, sekä lämpimät poreet. Kylki kyljessä oman rakkaan kanssa. Me ollaan istuttu mieheni kanssa porealtaassa melkein joka ilta kaksin, kun pojat on menneet nukkumaan. Näin on saatu oma romanttinen hetki kahdestaan. Nyt meillä on treffit joka ilta. Ja se mun mieskin, joka ei poreallasta meille halunnut, vaikuttaa nyt aika tyytyväiseltä, että se meille tuli 🙂

  Tässä oli meidän poreallas kokemuksia. Ei muuta kuin poreallas kaupoille!

  poreallas

  Vastaa