• You are currently viewing Teini suosii toista vanhempaa ja se pännii minua

  Teini suosii toista vanhempaa ja se pännii minua

  Meidän perheeseemme kuuluu kolme lasta, pojat 10 ja 16, sekä teini 14 vuotta. Teini on tyttö. Kaikki on mennyt ennen ihan kivasti, mutta nyt kun tyttö on tullut teini-ikään, niin hän on alkanut suosimaan isäänsä yli minun. Se on todella raivostuttavaa.

  Teini suosii isää

  Meillä on ollut tytön kanssa ihan normaali ja läheinen suhde ennen tätä tilannetta. Kävimme yhdessä ratsastamassa ja ostoksilla. Luulin aina, että välimme pysyvät yhtä läheisinä kun lapsi kasvaa.

  Nyt kuitenkin kun teini-iän merkit ovat ilmestyneet, on minusta tullut tyttärelleni vihollinen.

  En tiedä onko tämä nyt oikea paikka kysyä äidin ja tyttären suhteesta, mutta ehkä joku osaa sanoa omasta suhteestaan omaan äitiinsä. Enkä minä tiedä liittyykö tämä koko juttu edes siihen, että kyseessä on tytär, vaikka epäilen sitä vahvasti, koska isoveljen kanssa ei vastaavaa ole ikinä ollut. Hän on ollut minun ihana poikani aina.

  Poikien kanssa minulla on ollut aina niin helppoa, he ovat antaneet minulle niin paljon onnistumisen tunteita äitinä. Tämä tytär sitten taas…latistaa itsetuntoni aivan maan rakoon.

  teini suosii

  Tytär ei ota minuun kontaktia

  Teini ei ota minuun mitään kontaktia enää nykyisin, hyvä jos sanaakaan sanoo minulle koko päivän aikana. Hän puhuu ainoastaan isälleen ja veljilleen.

  Jos minä ja isä ollaan tekemässä päivälle eri asioita ja pyydellään lapsia mukaan, niin teini valitsee aina isän. Teki isä mitä tahansa, mutta minun kanssa hän ei aikaa halua viettää.

  Emme riitele mitenkään erityisen paljon, sekin olisi helpompi sietää kuin tämä jääkausi mitä teini minulle tekee. Oloni on kamala. Tuntuu kuin minua ”koulukiusattaisiin” mutta nyt vaan kotona.

  Olen ottanut asian puheeksi teinin kanssa useaan kertaan, hän ivallisesti naurahtaa, että kuvittelen kaiken. Ei hänellä vaan ole minulle mitään erityistä asiaa.

  Onneksi poikani viihtyvät kanssani ja se pelastaa minut paljolta.

  Mitä tein väärin?

  Olen miettinyt useasti, että mitä tein väärin? Miksi lapseni suosii toista vanhempaa näin selvästi. Isällä ja tyttärellä on todella vahva, jopa hieman kaverillinen suhde. Olen mustasukkainen, koska heidän suhde on juuri sellainen, mitä minä aina haaveilin minulla ja tyttärelläni olevan.

  Ehkä olen ladannut liikaa odotuksia äiti-tytär suhteeseen ja se kostautuu minulle nyt. Välillä mietin, että pelkkien poikien äitinä minulla olisi ollut paljon helpompaa, koska en olisi odottanut niiltä suhteilta niin paljon.

  Älkää ymmärtäkö minua väärin, olen todellakin läheinen poikieni kanssa. Vanhempi poika kertoo minulle kaiken ja teemme yhdessä paljon asioita. Häntä välillä säälin, koska poika yrittää selvästi paikata siskonsa tekemää aukkoa sydämessäni. Poika varmasti tykkäisi välillä lähteä isän kanssa kalareissuille tai touhuta autotallissa, mutta ei halua jättää minua yksin. Sisko kun on aina isän seurana.

  Mitä minun tulee tehdä? Olen umpikujassa. Keskustelut teinin kanssa eivät ole vieneet asiaa eteenpäin. Enkä voi syyttää miestänikään siitä, että hän on tyttärensä kanssa niin läheinen. Senhän pitäisi olla hieno juttu.

  Mutta kyllä se syö kun isä tiesi tyttären poikaystävästä jo puolivuotta ennen minua. Kun yritin järjestää minulle ja teinille yhteisen hotellireissun niin teini halusi mennä sinne mielummin isän kanssa. Ja kun tytöllä alkoi kuukautiset, hän meni juttelemaan siitä isälleen, ei minulle.

  Olenko ainut, jonka lapsi suosii näin räikeästi toista vanhempaa?

   

   

  Vastaa