• You are currently viewing Älä anna yllättävän menoerän pilata lomaasi!

  Älä anna yllättävän menoerän pilata lomaasi!

  Älä anna yllättävän menoerän pilata lomaasi!

  mainos: omalaina.fi

  Se tunne, kun sinulla on käsissäsi katastrofin ainekset.

  Meillä tässä katastrofissa oli käsillä neljä yhteensopimatonta ainesta: pätkä palkatonta ”kesälomaa” lasten vuoksi, savupilven ilmoille pölläyttänyt imuri, lasten maaliskuusta asti hehkuttama kesälomareissu sekä auto joka ilmoitti 120 000 kilometrin määräaikaishuollosta.

  Nämä siis ilmenivät sen jälkeen, kun säästömme olivat huvenneet ehdottoman tärkeään kylpyhuoneremonttiin. Tästä olisi saattanut kehkeytyä soppa, joka olisi pilannut meidän koko kesäloman.  Loman jota oli odotettu kuin kuuta nousevaa, jolloin piti saada rentoutua ja keskittyä olennaiseen: läsnäoloon ja palautumiseen.

  Olin jo vetämässä bucketlistilta yli kaikkia omia menojani ja tarpeitani – koska hei, niinhän me kunnon äidit teemme, eikös? Ei ! Onneksi pysähdyin miettimään. Oliko minun todella pakko luopua jokavuotisesta mökkilomasta ystävieni kanssa? Entä opiskeluun kipeästi kaipaamani uusi kone, olisiko parempi tyytyä vanhaan joka oli alkanut sammuilla omia aikojaan?  Retriitti jota olin odottanut kuukausitolkulla?

  Ilo irti elämästä

  Elämästä pitää voida nauttia, siitä huolimatta että elämässä tulee toisinaan eteen tilanteita ja menoeriä, joihin on ollut hankalaa varautua etukäteen. Yllättävät menoerät syövät energiaa ja aiheuttavat huolta sekä harmia, ja osuvat usein ikävimpään mahdolliseen saumaan. Minun mielestäni aina ei kannata luopua omista haaveista ja unelmistaan pakollistenkaan menojen edessä.

  Tiesin että maksukykyni olisi kuitenkin kunnossa myöhemmin, jolloin aloin harkitsemaan kulutusluoton mahdollisuutta. Omalaina.fi -lainavertailun kautta haettu laina oli osoittautunut oivaksi avuksi jo vuosia aiemmin, kun aivan häiden alla toinen automme hajosi. Tuolloin meillä oli kaksi muutakin lainaa, jolloin saimme OmaLainan kautta kilpailutettua yhdistelylainan, jolla yhdistimme kaikki lainat samaan pakettiin. Mielettömän kätevää! Lopun velan hoito oli hurjasti helpompaa, kuin maksoimme takaisin ainoastaan yhtä lainaa.

  Helppoa, vaivatonta ja nopeaa

  Päädyin siis nytkin OmaLainan sivuille, jossa lainaa voi hakea satasesta aina 60 000 euroon saakka. Vakuuksia, suunnitelmia tai liitteitä ei tarvittu. Helppous ja nopeus loistivat läsnäolollaan tälläkin kertaa. Syötin ensin haluamani summan ja laina-ajan laskuriin, jolloin sain välittömästi arvion lainan kuukausimaksusta sekä kuluista. Lainahakemuksen täyttäminen vei vain muutaman minuutin:  perustietojen ja työtilanteen lisäksi myös tiedot aikaisemmista lainoista tuli täyttää. Liputan tämän puolesta – kaikki markkinoilla olevat lainanvälittäjät eivät ole yhtä vastuullisia.

  Hakemukseen pystyi lisäämään myös yhteishakijan. Itse en tällä kertaa sitä tarvinnut, koska lainaamani summa oli kohtalaisen pieni. Suurempien lainojen suhteen yhteishakija voi kuitenkin edesauttaa lainansaantia. Hetkessä sain eteeni useita erilaisia lainaratkaisuja, joita sain vertailtua keskenään. Vertaillessani hätkähdin melkoisesti, sillä lainojen ehdoissa oli melkoisia eroja. OmaLainan kilpailutuksella syntyvä säästö muodostui huomattavasti suuremmaksi kuin olin muistanut.

  Valittuani lainatarjouksen ei mennyt kuin päivä, kun lainasumma oli jo tililläni – ja meidän loma sekä minun hermoni pelastettuina. Levänneenä ja lomasta nauttineena on huomattavasti mukavampi palata taas takaisin sorvin ääreen.

  – Poikien äidit toimitus –

   

   

  Vastaa