• You are currently viewing Mikä vikana, kun lapsi oksentaa toistuvasti ilman syytä?

    Mikä vikana, kun lapsi oksentaa toistuvasti ilman syytä?

    Nyt päätin, että kokeillaan yhteisön voimaa, josko saisin uusia ideoita, miksi lapsi oksentaa toistuvasti ilman syytä? Alan olemaan äitinä aika epätoivoinen.

    Tässä lisää tilanteesta.

    Omituisia oireita -lapsi oksentaa, mahakipua ja väsymystä

    Poika on jo useamman kuukauden oksennellut yöllä, noin klo 00-01. Oksennus tulee kerran ja sen jälkeen olo on normaali. Tätä tapahtuu säännöllisen epäsäännöllisesti. Välillä 5 päivän välein, välillä välissä on voinut olla useampi viikko.

    Korona tietysti testattiin heti ensimmäisen oksennuksen jälkeen, siitä ei kuitenkaan ollut kyse. Ajattelimme itse aluksi, että poika vain herkuttelee liikaa ja oksennus tulee siksi. Aloimme kuitenkin huolestumaan kun sama toistui jo kolmannen ja neljännen kerran. Eikä poika ollut syönyt mitään herkkujakaan enää.

    Oksentelun lisäksi poikaa sattuu mahaan. Mahaan sattuu useammin, melkein joka ilta tai ainakin joka viikko. Kipu tuntuu navassa ja sen alapuolella.

    Yksi ikävä oire oli jatkuva väsymys. Poika nuokkui pitkin päivää ja halusi illalla aina ennen kasia jo nukkumaan. Yöllä nukkui ympäri kellon ja silti oli väsynyt.

    Menimme lääkäriin väkisin

    Meillä meni tosi pitkään, että päästiin tästä edes lääkäriin. Yritin saada lääkärille aikaa kaupunkimme terveyskeskuksesta, mutta en saanut ikinä ketään edes puhelimeen. Jätin kolme erillistä kertaa soittopyynnön ajanvaraukseen, ikinä minulle ei soitettu takaisin. Tein myös netissä ajanvarausilmoituksen, soittoa ei tullut siitäkään.

    Kun poika yksi llta taas itki mahakipua kippurassa sohvalla niin päätin, että seuraavana päivänä mennään lääkäriin vaikka väkisin. Ja niin teimme. Me marssimme akuuttiin ja sanoin ovella. että me emme lähde mihinkään, ennen kun tämä poika on nähnyt lääkärin. Pääsimme sisään.

    Ensimmäisesestä yhteydenotostani oli kulunut jo 1,5 kuukautta.

    Lääkäri ei oikein osannut sanoa juuta taikka jaata miksi lapsi oksentaa ilman järkevää syytä. Oireet olivat kaiketi hänellekin aika vieraita. Lääkäri määräsi kuitenkin laajat verikokeet ja niihin menimme seuraavaksi.

    lääkäri

    Anemia, mutta miksi?

    Tuloksista selvisi, että pojalla ei ole esimerkiksi keliakiaa, mitä itse epäilimme. Mutta pojalla on anemia. Kysymys kuuluu, että miksi?

    Meidät passitettiin uusiin verikokeisiin ja niitä tuloksia odotellaan nyt.

    Olen kuitenkin itse vähän hämilläni, että jos tulos on yksinkertainen raudanpuutos, niin miten se pistäisi ihmisen oksentamaan? Tai miksi se sattuisi mahaan? Raudanpuutos selittäisi oikeastaan vain väsymyksen.

    Nyt kaipaan siis teiltä kokemuksia ja tietoa? Mikäli sikäli lääkärin diagnoosi on vain anemia ja hän määrää lapselle rautakuurin, niin mitä lähdemme tutkimaan seuraavaksi? Olen valmis menemään vaikka yksityiselle, että saan oikeasti selville mikä pojallani on.

    Kiitos kaikille avusta jo etukäteen!!! Olen NIIN huolissani.

    -Anonyymi kirjoittaja-

    Sana on vapaa kirjoituksia voi lähettää osoitteeseen myynti@poikienaidit.fi tai tämän sivun alalaidasta.

    Kommentit

    1. Niina

      Heippa! Siskollani oli kouluikäisenä samoja oireita, vatsakivut ja toistuvat oksennukset “ilman syytä”. Ihan tarkkaan en tätä prosessia muista, kun olin itsekin alle 10v ja tästä on aikaa sellainen 20v ? Oireiden syyksi paljastui kuitenkin napatyrä, jonka leikkaamisen jälkeen oksentelut ja vatsakivut loppuivat kuin seinään. Kamala epätietoisuus teillä, toivottavasti selviää pian! Tsemppiä! ❤

    2. Jenna

      Olen käynyt saman lapsena läpi. Anemia oli syy ja oireet (spontaani oksennus ja vatsakivut) loppuivat kun sain rautakuurin. Syytä asialle ei koskaan muistaakseni selvitetty, että sikäli en osaa tarkemmin neuvoa, mutta rautakuuri oli asiaan ratkaisu. Olin lapsena nirso ruoan suhteen, eli ehkä en vain saanut tuolloin riittävästi rautaa ruuasta. Ainakaan en muista, että olisi selvitetty sitä, miksi rauta ei imeydy. Ehkä (ja toivottavasti) nyt jo asiaa tutkitaan paremmin kuin 90-luvun alussa.

    3. Reeta Levo

      Kannattaa tehdä vatsan ultraääni, meillä oli hyvin samankaltaisia oireita pojalla muutama vuosi sitten ja syyksi paljastui ongelma toisessa munuaisessa, mikä selvisi helposti UÄ:llä. Kipu oli keskellä vatsaa ja meilläkin diagnoosiin meni yllättävän pitkä aika kun tehtiin verikokeita yms. mutta ei ultraa. Kivut tulivat aina yöllä ja erityisesti viikonloppuisin kun poika joi enemmän. Tsemppiä ja toivottavasti syy löytyy pian.

    4. Jaana

      No, voiko yksi vaihtoehto olla refluksi? Se on aika huonosti tunnettu terveyskeskuksessa, ainakin oman kokemuksen mukaan. Refluksissa tietyt ruoka-aineet, meillä esimerkiksi maitotuotteet, saa mahassa kuohumaan ja takaisinvirtausta ruokatorveen, joskus jopa suuhun asti. Makuuasento tuntuu hankalalta juurikin takaisinvirtauksen takia. Voi esiintyä mahakipua, usein ilmenee oksentelua. Minun pojalla on refluksi ja siihen lukeutuu myös edellä mainittuja oireita. Myös moni muu ruoka-aine voi saada oksentelua aikaan, hyvin rasvainen ruoka, sipuli, ruisleipä jne… Hoitajana olen myös sitä mieltä, että asia pitää tutkia kunnolla, ainakin poissulkea kaikki vakava.

      Jos haluat lisätietoja lapsen refluksista, löytyy sitä refluksilapset ry: sivuilta.

    5. Jaana

      Yritin äsken kirjoittaa, vaan se ei jostain syystä tullut tähän.
      Minun pojalla on refluksi, jonka muutamia oireita on mahakipua, närästys, oksentelu, sitä myöten voi hoitamattomana syntyä myös anemiaa. Sitä meillä ainakin pahentaa maitotuotteet, voimakkaat mausteet, ruisleipä, rasvaiset ruoat jne. Refluksi voi olla yhtenä mahdollisena oireiden aiheuttajana ja lisäksi aika usein hyvin huonosti tunnettu sairaus perusterveydenhuollossa näin oman kokemukseni mukaan. Suosittelen tutustumaan esimerkiksi refluksilapset ry: n sivustoihin ja saada ainakin tästä vaihtoehdosta lisää tietoa. Hyvä että verikokeita on otettu, älä anna periksi ennen kun asia on kunnolla tutkittu.

    6. Kroonikon äiti

      Vie ,lapsi erikoislääkärille. Minun 6 v oli samoin oirein melkein puoli vuotta, ennen kuin sairaalassa tähystettiin suolisto ja löytyi chronin tauti.

    7. Mari

      Munuaiskivi löytyi sukulaispojan oksenteluiden syyksi. Poika oli silloin5 tai 6 luokalla .

      1. Jonna

        mitenhän tuo tutkitaan/todetaan

    8. Äiti

      Moikka!
      Meillä oli reilu vuoden ikäisellä tytöllä pari viikkoo oksentelua ilta-aikaan. Terveyskeskuksesta ei saatu mitään apua, muutakun verikokeet mitkä oli ok. Soitin sitten yksi ilta lasten päivystykseen Tayssiin ja apu tuli heti. Tyttö kärsi ummetuksesta. En olisi itse uskonut koska kakkasi kuitenki joka päivä. Mutta oli sitten niin kovaa, että peräsuoleen jäi. Toivottavasti te saatte avun pian!

      1. Jonna

        ummetusta ollut kyllä meilläkin pojalla.

    9. Heidi

      Meillä paljastui samaisten oireiden syyksi kananmuna-allergia. Lapsi körsi kovista vatsakivuista monina iltoina ja lopulta oksensi aika viikon kuluttua syötyään kananmunaa sellaisenaan. Kuulostaa tosi hullulta, mutta useamman testin jälkeen totesimme sen syyksi.oksentelu ja kivut loppuivat, kun kananmuna jätettiin pois ruokavaliosta. Ja lisättäköön vielä, että hän ehti syödä kananmunaa noin pari vuotta oiretta ennen kipujen alkua.

    10. DM

      Verikokeiden yhteydessä varmaankin on tarkistettu verensokeri? Meillä pojalla oli väsymystä, mahakipua ja oksentelua silloin kun diabetes todettiin. Väsyneempi oli myös tuolloin. Toivottavasti pian selviää syy vaivaan ja tilanne helpottaa.

      1. Jonna

        En muuten tiedä, pitää tarkistaa

    11. Äiti

      Piilevään ummetukseenkin (ei välttämättä perinteisiä ummetusoireita) voisi viitata navan alapuolen kipu. Se voi aiheuttaa myös yksittäisiä pulautuksia.

    12. Katri

      Refluksi oli meillä syynä vatsakipuihin ja oksenteluihin

    13. Outi

      Meidän pojalla oli pienenä useamman kuukauden ajan vatsakipua silloin tällöin ruokailun jälkeen ja oksentamisen jälkeen olo helpotti. Syyksi paljastui pitkällisten tutkimusten jälkeen sappiteiden ahtauma joka aiheutti sappinesteen takaisinvirtausta. Lääkäreillekin tämä oli useamman viikon arvoitus,ultrassa ei näkynyt mitään,rauta-arvot matalalla,sappi-ja maksa-arvot korkealla. Viipalekuvissa tämä vihdoin näkyi ja saatiin tähystysleikkauksella kuntoon. Toivottavasti teilläkin syy löytyy pian❤️

      1. Jonna

        toivotaan, että syy löytyy, eikä ole vakavaa 🙁

    14. Anneli Koskinen

      Ihan arvauksena sanoisin, että närästys, refluksi ja mahdollisesti Helicobakteerin aiheuttamat oireet. Pyydä lähetettä lastenlääkärille, joka on erikoistunut tällaiseen asiaan. Pian tilanne saattaa “kroonistua” ja lapselle tulee vaivasta haittaa enemmänkin.

      1. Jonna

        kiitos vinkistä

    15. Emilia

      Pojalla (2v) tuli toistuvia kovia vatsakipukohtauksia jotka johtivat melkein poikkeusketta rajuun oksenteluun joka jatkui usein useita tunteja ja sitten loppui kuin seinään.
      Puolen vuoden ajan ravattiin kunnallisella lääkäreillä ja päivystyksessä, laajat verikokeet otettiin mutta ei näkynyt mitään eikä puhettakaan mistään vatsan ultrasta. Sanottiin vaan että on normaalia ja kasvaa pois.
      Lopulta mentiin yksityiselle kun vaisto sanoi että ei todellakaan ole normaalia, sieltä suoraan lähete vatsan ultraan ja seuraavana aamuna odottamaan lastensairaalan päivystykseen. Siellä näkyi ylimääräinen möykky joka lopulta paljastui paksusuolen duplikaatiksi joka vaati nopealla aikataululla leikkauksen.
      Leikkauksesta nyt 3kk eikä ole tullut ainuttakaan kohtausta sen jälkeen.
      Että yksityiselle vaan.

      1. Jonna

        Joo se taitaa olla meidän seuraava askel…

    16. Anna

      Hei, mikä teidän tilanne on ❤?

      1. Jonna

        Vielä ollaan ilman tietoa. Tuloksista näkyi, että pojan raudat on tosi alhaalla ja nyt sitä lähdetään mittaamaan tarkemmin, että kuinka paljon. Ainoa mikä minua huolettaa on se, että lääkäri kuittasi puheissaan matalat raudat pojan kasvissyönnillä. Tuntuu, että pitäisi kuitenkin tutkia muutkin vaihtoehdot…

    17. May

      Onko selvinnyt mitään uutta? Meillä vajaa 3v tytöllä ollut myös tuota iltaisin oksentelua makuulteen mentyä. Epäilen itse jotain allergiaa, kun isoveljellä kävi pienempänä niin että syötyään kalaa päivällä, oksensi aina seuraavana yönä. Miehen suvussa kala-allergiaa. Pojalla on se kuitenkin niin lievä, ettei edes näy missään testeissä. Kaikkia kalalajeja ei kyllä ole testattu. Lääkäri kuitenkin diagnosoi kala-allergian, joka aiheuttaa vatsaoireita. Muitakin allergioita on ja isommat lapset olleet ihan pienenä maidolle allergisia ja nyt epäilen että maito tosiaan aiheuttaisi pienimmällekin tuota oksentelua. Ei ole paljoa lehmänmaitoa koskaan edes huolinut jostain syystä, allergianko vuoksi?

      1. Jonna

        Eipä oikeastaan muuta kun tutkimuksissa selvisi anemia. Itse ajattelin, että nyt ei tutkita sitten hommaa tarpeeksi kun pysähdytään siihen ajatukseen, että pojalla on anemia koska on kasvisyöjä. Olin jo vaatimassa lisää tutkimuksia mutta oireet loppuivat kuin seinään kun tulokset tuli. Ilmeisesti oireilu on jossain määrin ollut siis jotain psyykkistä…eli eka on syystä X tullut oireita ja niiden syy on alkanut pelottamaan ja sitten oireet on lisääntynyt.
        Jos nyt jotain oireperäistä vielä tulisi niin keliakin kävivin vielä omakustanteisesti testaamassa koska sitä on suvussa. Muutoin mennään nyt tuolla raudalla.

    18. tyttö

      Oon ite yläaste ikäinen tyttö ja täysin samat oireet kun pojallas + välillä ripulia. lääkärit sanoo vaan että norovirus vaikka kestänyt nyt kolmatta viikkoa.

    19. Jenna

      Heippa, mikä tilanne tällä hetkellä? Täällä aamuyön guuglailija – 5v poika oksentanut nyt kolmen viikon välein 1-2kertaa, tänä yönä kerran. Viime viikolla oli lämpöäkin. Päiväkodissa ollut vatsatautia, mutta meille tämmöinen on uusi vatsatautimuoto, kun viikon välein tulee.

      Aamulla ajattelin soittaa terveyskeskukseen ja kysellä verikokeisiin lähetettä, josko jotain selviäisi..

      Toivottavasti rautalisä auttanut teillä!

      1. Jonna

        Meillä oksentelu jäi unholaan, pohdin myöhemmin, että oliko kyse lopulta jostain henkisestä? Että ensimmäinen/ensimmäiset oksennukset tuli syystä X ja sitten se alkoi niin paljon jännittämään, että oksennus tuli pelkästä pelosta? Lääkäri silloin mietti myös pahaa närästystä, ei sekään ole poissuljettu. Rautaa poika syö koko ajan nyt,

      2. Jonna

        Hei ja tehkää myös koronatesti, osalla on näkynyt vain pahoinvointina korona.

    20. Johanna

      Meillä vajaa 2-vuotias lapsi, joka oksentanut nyt tämän vuoden puolella 4 ysittäistä kertaa. Keneenkään muuhun ei tämä ”tartu”, joten mitään oksennustautia ei ole. Huolestuttaa kyllä, aamulla soitto tk. Korona meillä on jo sairastettu.

      1. Jonna

        Toivotaan, että menee ohitse niin kun meillä meni. Närästys kannattaa poissulkea, ja erilaiset sairaudet verikokeilla. Tsemppiä.

    21. Miituli

      Meillä ollaan tutkimuskierteessä. Poika 12v on jo 4 vuotta kärsinyt oksentelusta ja/tai pitkään jatkuvasta päänsärystä (hellittämättä jatkui kokonaisen vuoden!). Yksi diagnoosi on mahdollinen migreeni (suvusta löytyy), mutta juuri nyt pahoinvointi ja päivittäinen oksentelu estää melkein kokonaan koulunkäynnin. Verikokeissa (tehty useita vuosien varrella) ei löydy mitään ongelmaa, bakteerit ja loisetkin on jo tutkittu. Ruoka-aineita on suljettu pois, jos se auttaisi, mutta ei mitään vaikutusta. 4kk ollaan jo syöty mahdollisen ummetuksen vuoksi säännöllisesti Pegorionia, ei auta. Poika herää välillä yölläkin oksentamaan ja huono olo on pahimmillaan juuri aamuisin heräämisen yhteydessä. Nyt olen vaatinut lastentautien erikoislääkäriltä jo sitä, että vihdoinkin tähystettäisiin tai edes ultrattaisiin! Mahdollisia sukurasitteita ei ole otettu vakavasti, puolison suvussa mm. alle kaksikymppisiltä on jouduttu leikkaamaan sappirakko kokonaan pois, koska oireet olleet niin vakavat. Oma jaksaminen ja ymmärrys on loppunut ajat sitten, lääkärit vain ihmettelevät ja lääkekuureja on kokeiltu kohta jo 10 erilaista. Ei tehoa. Että tsemppiä aloittajalle, toivottavasti teillä on lyhyempi tie. t. Diagnoosi olisi kiva ylläri

      1. Jonna

        Meilä on oireet nyt pysynyt poissa mutta tule ihmeessä kertomaan tänne sitten jos ja kun teillä löytyy joku syy kaiken takana. Siitä voisi olla suuri apu muillekin jotka löytävät tämän tekstin.

    22. Suvi

      Meillä oli toistuvien syklittäisten oksentelujen syy laktoosi-intoleranssi. Oksentelut oli runsaita ja kesti enimmillään 22h. Kannattaa se ehdottomasti testata. Diabetes kannattaa myös sulkea pois väsymyksen vuoksi.

    23. Zuvizukka

      Kiitos tästä viestiketjusta, missä olette jakaneet kokemuksianne. Kun oma 8vee taas oksensi nukkumaan menon jälkeen, niin täältä löysin tukea omille murheille. 🙂

      1. Jonna

        Ihanaa, että tästä oli apuja!

    24. Jonna

      Tilanne päätyi meidän kohdalla siis siihen, että rautakuurin myötä oksentelut ja vatsakivut jäivät pois. Mihinkään lisätutkimuksiin ei koskaan lähdetty, koska tilanne normalisoitui.

    25. Sofia

      Meilläkin oksenneltu eskarista asti.
      Kuulostaa nämä teidän lasten oireet niin tutulta. Mun esikoisella tutkittu eskarista asti mahaoireita. Eskarissa maha tuli ensin yhtäkkiä aina niin kipeäksi, että huusi kivusta ja itki. Muuten ei koskaan itkenyt tai mitään niin ottivat siellä kyllä tosissaan ja soittivat mut aina hakemaan. Mahaoireisiin liittyi myös oksentelu ja se haisi pilaantuneelle kananmunalle tai sellaiselle rikkipäästölle. Siis todella voimakas haju. Lääkärissä tutkittiin, tehtiin miljoonat testit eikä mitään löytynyt. Kokeiltu hoitaa ruokavaliolla. Ensin gluteeniton oli käytössä, sitten laktoositon ollut käytössä, kun ehkä vähän auttanut. Tarvittaessa happosalpaajat. Migreenilääkitys lisäksi. Kohtaus saattaa alkaa ihan yhtäkkiä. Kotona aamulla tai koulussa. Oksennus lentää kaaressa. Röyhtäilee runsaasti ja maha menee sekaisin. Liittyykö teillä mitään samantyylistä? Me ollaan edelleen ihmeissään mitä tämä on. Lääkärit ei oo saanu mitään selville. Lapsi ei koe, että jännittää mitään. Ei varsinaisesti siis liity kokeisiin tms. Matkapahoinvointia on myös jonkin verran. Aluksi tuli matkalla pahoja kohtauksia, ne on nykyään helpottanut. Sen sijaan kotona tai koulussa tulee vielä sillon tällön.

      1. Jonna

        Meillä tuo jäi rautalääkityksen jälkeen unholaan.Eli tilanne on meidän pojalla jo päättynyt.

    26. Pernilla

      Mun pojalla alko pienenä oksentelua kesken yötä ja jatku useita vuosia ilman että tiedettiin mikä on. Kunnes meni todella pahaksi ja joutui tiputukseen sairaalaan oksentelu paheni vaan mitä vanhemmaksi tuli.
      Erikoislääkäri lapsille antoi diagnosi syklinen oksennusoire yhtymä. Migreeni ruuansulatuksessa. Kerran vuodessa nykyään paha kohtaus. Voi iän myötä loppua tällä hetkellä poika 12 v

      1. Jonna

        Hyvä kun kerroit tästä tänne koska tätä kirjoitusta luetaan tosi paljon kuukausitasolla niin ihmiset selvästi etsivät tietoa tästä asiasta.

    27. Kaisu

      Minulla kylläkin tyttö nyt 7v, oksentaa viikottain eskarissa. Kuormittuu metelistä ja epäilen sitä syyksi. Mutta Aiemmin oli ferritiini 0 ja se auttoi mutta nyt rauta-arvot jopa yllättävän hyvät mutta oireet vain pahenevat. Ihan hukassa kyllä että mikä sitä lasta oikeasti vaivaa.

      1. Jonna

        Oletteko käyneet jo lääkärissä?

    28. Jenny

      mulla 8v poika joka alkoi viime sunnuntaina valittamaan mahaa just keskellä vatsaa. Su/ma välisenä valvoi kokonaan ja sit oksensi aamu yöllä. Ja sit oli taas jonkin aikaa normaali. Ti koko päivän normaali. Iltapäivällä alko taas sattuu. Sit oli taas pari tuntia normaali. Sitten taas okksennetaan illalla. Ke aamu pv ihan ok. Ja iltapäivästä eteenpäin nukkuu vain, ruoka maistunut tosi huonosti. Nestettä juo. Torstaina käytiin terveysasemalla ja sieltä lähettiin lastensairaalaan kun sattu niin paljon. Labrat otettiin tulehdusarvoissa ei oo mitään. Ultrassa käytiin. Mutta mitään ei löytynyt. Edelleen toista sattuu mahan ??

    29. Krisse

      Päädyin lukemaan kirjoitusta kun 7v poika oksensi taas yöllä yhtäkkiä. Menneen puolen vuoden aikana yhtäkkisiä yöllisiä oksennuksia on ollut muuttama (tämä ehjä kolmas ja noin klo 00-02 välillä) , sen lisäksi että lapsella on olo päivällä mennyt huonoksi yhtäkkiä ja oksennus tullut perään. Olo helpottanut sitten unen jälkeen.
      Koululääkäri ei asiasta osannut sanoa ja yksityinen lääkäri aiemmin lapsen päänsäryistä Ja narskutuksesta lähetti hammaslääkärille. Narskutukselle ei tehty mitään, mutta se on jäänyt pois. Päänsärkyjä, migreenin tyyppisiä, on ajoittain ja niihin vaikuttaisi liittyvän myös huonoa oloa.

      Viime aikoina lapsi on myös valittanut paljon jalkojen väsymystä ja hän väittelee lihan syömistä jostain syystä. Olemme kuukauden sisään sairastaneet todennäköisesti vatsataudin ja flunssan noin 3vk sen jälkeen ja osa oireista selittyy ehkä näillä taudeilla.

      Eilen illalla syötiin suhteellisen myöhään vielä ristikkoperunoita, lohipuikkoja ja kananugetteja (pakasteita, tehty uunissa) ja pohdin olisiko syynä närästys. Muistelen, että lapsi on ennenkin oksentanut, jos on nukahtanut esim elokuvaillan päätteeksi niin, että on viimeksi syönyt vaan esim. sipsiä ja karkkia.

      Ruoka-allergioita ei ole todettu, mutta muuta allergiaa hänellä on esim pölypunkki, koira/kissa pahimpina.

      Päätin näiden kirjoitusten myötä varata ajan lääkäriin, jos päästäisiin verikokeisiin. Lapsi on jo kauan suorastaan himoinnut maksalaatikkoa ja se on itselläni oire raudanpuutoksesta, joten hyvä varmasti selvittää.

      Kiitos tästä kirjoituksesta. Tästä löytyi paljon vertaistukea ja ajatuksia siitä mikä voisi olla.

      1. Hemuli

        Meillä löytyi epilepsia näillä yöllisillä oksenteluilla 🤷🏻‍♀️ Nyt on lääkitys ja toivottavasti rauhoittuu..

    30. Anu

      Meillä tytöllä oli noin 2-vuotiaana semmoista että noin viikon ajan lähes samaan aikaan yöllä oksensi kerran, päivisin oli ihan normaali,söi ja touhusi. Silloin ei lääkärissä löytynyt mitään selitystä.
      Nyt tyttö on 6v ja taas tullut mystistä parin päivän välein oksentelua 🙄 pitää vissiin varata lääkäri jos vielä lähipäivinä oksentaa..

    31. Kat

      Kiva, että tällainen ketju on jäänyt elämään. Tässä juuri keskellä yötä yritän selvittää, mikä 7-vuotiasta tyttöä voisi vaivata. Näitä selittämättömiä illan/yön pahoinvointeja on tullut useampi nyt viime aikoina. Joskus ovat johtaneet yksittäiseen oksennuksen, joskus eivät. Mutta huono olo on alkanut jo illalla, ja sitten olen jossain vaiheessa siirtänyt lapsen varmuuden vuoksi kylppäriin nukkumaan ämpärin kanssa. Tälläkin hetkellä on pöntön vieressä, kun olo alkoi mennä huonommaksi. Pahin pelko on tietysti syöpä tai vastaava, mutta onneksi se ei ole ollut yhdelläkään kommentoijista syynä. Vauvana kärsi vatsakivuista ja silent refluksista, mutta menivät 3-4-vuotiaana ohi. Toivottavasti suolisto ei nyt ole hirveän huonossa kunnossa, kun syö kaikkea normaalisti. Rauta-arvoissa on meillä kaikilla todennäköisesti häikkää, kun minä olen raskausaikoina ollut aneeminen. Välillä annan lapsille omatoimisesti rautasuihketta, kun neuvolassa ei ollut resursseja saada nuoremmalle raudanpuutteiselle lääkäriaikaa.

    32. Roo

      Täällä kans yöllinen googlettaja.
      4, ihan pian 5v tyttö, oksennellut satunnaisesti ilta/yöaikaan.
      Nyt just en muista koska tätä olis viimeksi ollut mut tänäyönä taas.
      Ei valita vatsaa, herää itkuisena kesken unen ja kipittää vessaan oksentamaan.
      Tämän jälkeen kaikki hyvin ja jatkaa mielellään unta.

      Meillä ois 5v neuvola edessä ni ajattelin siellä ottaa puheeksi, mut tietty pitää ensin googlettaa ja pelätä kaikkia kauhutarinoita mitä löytyis joten tää oli tosi “helpottavaa” luettavaa.

      Myös toi psykologinen puoli herätti ajatuksia ku nyt mies on lähdössä reissutöihin viikoksi ja tyttö oli ihan surun ja murheen musertama päivällä asian tiimoilta, joten pistää miettimään oisko aikaisemmillakin kerroilla ollut jotain taustalla.
      Nyt alan kirjaa ylös milloin, monelta ja miten tätä oksentelua esiintyy.

    33. Ninni

      Meillä pojalla alkoi oksentelut kouluiän alkamisen kohdilla. Oksentelua tuli useamman kerran vuodessa, kesti suunnilleen aina vuorokauden useita kymmeniä kertoja, oksennus ei haissut ns.kuten mahataudeissa eikä tarttunut muihin, mutta oli lapselle rankka, väsyttävä ja pitkäkestoinen eikä mikään pysynyt sisällä. Vähän yllättäenkin löytyi verikokeissa ferritiini alle 12, ja aloitti raudan. Oksentelut jäivät historiaan.
      Olisimmepa aiemmin lähteneet pyytämään rauta-arvoa, nyt meni useampi vuosi tässä kierteessä joka katkesi todella selkeästi raudan aloitukseen.

    Vastaa