• You are currently viewing Helppo ja nopea omenapiirakka

    Helppo ja nopea omenapiirakka

    Syksy on sadonkorjuun aikaa. Helppo ja nopea omenapiirakka valmistuu alle tunnissa ja itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta vaikka lettujen kera. Jos et siis vielä ole hyödyntänyt omia tai naapurista saatuja omenoita omassa keittiössäsi, nyt on sen aika. Poikien äidit toimitus koosti kaksi helposti toteutettavissa olevaa reseptiä.

    HELPPO OMENAPIIRAKKA

    AINEKSET:
    1 kananmuna
    1 ½ dl sokeria
    1 prk (200 g) vaniljan makuista rahkaa
    1 dl leivontamargariinia
    4 dl vehnäjauhoja
    3 tl leivinjauhetta

    PINNALLE:
    2- 4 omenaa viipaleina + kanelia

    OHJE:
    Sekoita muna ja sokeri keskenään puuhaarukalla. Lisää rahka, sulatettu


    margariini ja yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi, ettei taikina sitkisty.

    Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan (ø 27 cm) tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 28 x 22 cm). Lisää taikinan päälle omenaviipaleet ja ripota pinnalle kanelia.

    Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia ja tarjoile vaniljakastikkeen kera.

    ITSE TEHTY OMENAHILLO

    AINEKSET:
    1 kg kuorittuja ja pieneksi paloiteltuja omenoita
    1 dl vettä
    (1/2–1 sitruunan mehu)
    500 g  Hillosokeria

    MAUSTEEKSI JOKIN SEURAAVISTA:
    2 kanelitankoa
    1 vaniljatanko
    pari tuoretta rosmariinin oksaa
    1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
    ½–1 luomusitruunan raastettu kuori

    OHJE:
    Laita omenat, vesi ja valitsemasi mauste kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia omenoiden kiinteydestä riippuen. Halutessasi sileää sosetta, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Anna kiehua kevyesti 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Poista maustetangot/-oksat. Kuori vaahto pinnalta ja kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa