• You are currently viewing Pojan prinsessavaihe -miten eteenpäin?
  Kuvituskuva Haley Phelps

  Pojan prinsessavaihe -miten eteenpäin?

  Meillä on 3.5v poika kellä on tosi vahva prinsessavaihe tai tyttövaihe menossa.

  Vaatekaupasta haluais vaan mekkoja, rakastaa barbeja ja kaikkea kaunista ja ihanaa. Sanoo että kasvaa isona naiseksi, minkä tietysti isoveli tyrmää heti ettei sinusta mittää naista kasva.

  Miehen kans ollaan puhuttu ja sovittu että voidaan ostaa vaatekaupasta ”tyttöjen” vaatteita jos löytyy kivoja mutta mekoissa menis se raja että eii. Samoin ollaan ostettu muutama barbi millä leikkii mielellään ja laittaa kampauksia hiuksiin.

  Isovanhemmat ei ymmärrä

  Eniten hirvittää isovanhemmat jotka on sitä ikäluokkaa että pojat on poikia ja käyttää sinistä ja autopaitoja ja tytöt tyttöjä ja käyttää vaalianpunasta ja prinsessa-juttuja, vähän liioiteltu mutta tyyliin tuota.

  Pelottaa että ne jollainlailla loukkaa lasta jos vaikka sanovat ettei pojat leiki barbeilla tai käytä prinsessa paitoja. Tai muut sukulaiset ajattelee etten oo saanu tyttöä niin teen vängällä toisesta tytön tai jossaki kiusataan. Vaatekaupassa tunnen ne katseet mitä muilta saan kun katellaan vaatteita ja hän mittailee mekkoja ja paitoja.

  Haluaisin että tämä nuorempiki saa valita vaatteet itselleen kaupasta kuten vanhempiki saa, niitä pieniä valintoja joita tämän ikäinen voi tehä. Jotenki oon vaan kauhian epävarma itsestäni ja tyylistä kasvattaa omaa lasta, en tiiä teenkö oikein jos annan ostaa prinsessa paidan, tarrakorvikset tai Barbin.

  Toisaalta en tiiä millä voisin perustella nuoremmalle miksi se ei saa valita isompi saa. Oon miehelle kertonut mille minusta tuntuu, hän on kans ehkä vähän tavallaan hukassa tämän asian kanssa.

  pojan prinsessavaihe
  Kuva: Ryan Quintal

  Isoveljellä ei ollut samanlaista vaihetta

  Isompi oli sillain ”helpompi”, ei ollu näin selkeää ja vahvaa tyttövaihetta. hän tykkäsi ja tykkää edelleen värikkäistä vaatteista, yhtenä talvena halusi pinkit kengät ja pinkin paidan mutta ne on nyt jääny.

  Enkä ees tiiä onko prinsessavaihe tai tyttövaihe oikea sana millä tätä voi sanoa vai mitä tämä on.  Haluaisin kasvattaa lapsista itsevarmoja ja että ne tietää että ovat täydellisiä juuri semmosina kuin ovat.

  Onko jollaki muulla tämmöstä? Mitä tässä pitäis tehä? Jotaki kannustusta nyt tarvis!

  Kommentit

  1. Urpikki

   Hei, meillä kanssa ykkönen meni helpolla, jossain vaiheessa halusi punaisia vaatteita ja tykkäsi kimaltavista jutuista,mutta äkkiä karisi vuodessa. Kakkonen on nyt 5v ja näistä 3v tykännyt hepoista, glitteristä ja lempiväri on pinkki. On prinsessa paitoja, yksisarvis-kaulakoruja ja viime talven kulki koko pinkissä haalarissa, itse halusi. Nyt kasvattaa tukkaa kun tykkäisi sellasesta prinsessa-ponnarista. Ollaan päätetty että ei rajata, saa pukeutua mihin väriin haluaa kunhan on järkevät kamppeet. Talvella toppaa jne…
   Sukulaiset alkuun pyöritteli silmiään, mutta nykyään lahjanakin tulee Kakkoselle tyypillisiä vaatteita. Hoidossa on toiset lapset sanonut että miks on tyttöjen paita/housut, ja mielensä pahoitti. Sanoin että saa pitää just mitä haluaa, että onhan tytöilläkin sinisiä,vihreitä ja maastokuvioisia vaatteita. Että ennen on ajateltu että lapsilla pitäis olla eri värit, tytöillä tyttöjen ja pojilla poikien. Muistutan myös että ei äitikään pukeudu aina pinkkiin eikä isi siniseen 🙂 kyllähän se tietty hermoja vaatii että antaa toisen päättää ite ja kuunnella kotkotukset aikuisilta mutta niille voit yrittää viitata kintaalla. Antaa lasten olla lapsia, aikuinen ehtii olla ihan liian pitkään.

  Vastaa