• You are currently viewing Italia (Napoli, Capri ja Rooma)

  Italia (Napoli, Capri ja Rooma)

  Korona-aikana ulkomaille matkustaminen on ollut tauolla monella, myös minulla, mutta nyt on mielestäni hyvä aika matkustaa. Meillä kohteena oli Italia.

  Korona-aika on ollut suurta tuskaa tällaiselle matkustamiseen hurahtaneelle ihmiselle ja kun varatut lennot (Italia ja Espanja) siirtyivät ja siirtyivät koko ajan eteenpäin, niin nyt tuli se piste, että koin lentolippujen pois käyttämisen olevan jo ajankohtaista.

  Kotimaanmatkailu maistui jo puulta ja tuntui, että on päästävä jonnekin muualle. Junalla olisin mieluusti matkustanut ihan kotimaasta asti, mutta en pysty pitämään maskia niin pitkiä aikoja kuin se vaatisi. Saan siitä järkyttävän päänsäryn.

  Suurimpana kimmokkeena matkaan lähdölle toimi kuitenkin luistelukaverini kuva Caprilta. Ensin tunsin suurta kateutta katsellessani hänen instagramkuvaansa, sitten totesin, että minäkin lähden tuonne ja varasin siltä istumalta lennot. Ja mehän lähdettiin.

  Lupasin Instagramin puolella kertoa vähän minkälaista oli matkustaminen koronan pahasti runtelemaan Italiaan. Mitä tulee huomioida korona-aikana, kun kohteena on Italia ja mikä kaikki meni erilailla kuin normaalisti matkustettaessa.

  Joten tässä tulee… millainen oli Italia korona-aikana ja miten matkamme sujui?

  rooma

  Italia korona-aikana; matkaan kahden

  Matkasta erilaisen teki myös se, että lähdimme matkaan miehen kanssa kaksin. Ollaan viimeksi matkustettu kahdestaan ulkomaille vuonna 2012. Eli siitä oli jo aikaa. Poikia tuli hoitamaan äitini.

  Me lennettiin ensin Roomaan, siitä mentiin junalla Napoliin, lautalla Caprille ja takaisin, junalla Roomaan ja lento kotiin. Matka kesti matkustuspäivineen yhteensä viisi päivää. Nyt kun mietin, niin olisi pitänyt olla pidempään.

  Kaksin matkustamisessa on se ihanuus, että pääsee kulkemaan tosi helposti paikasta A paikkaan B. Toki onhan meidän pojatkin jo isoja, mutta erona se, että ei tarvitse miettiä välipaloja ja vessoja ja muita matkaa tehdessä. Ja menee aika paljon vähemmän rahaa esimerkiksi ravintoloihin.

  rooma

  Rooma

  Napoli, Capri ja Rooma kohteina

  Napoli

  Pidän yleensä kaupunkikohteista, mutta välillä on tullut pettymyksiäkin vastaan. Esimerkiksi Napolista en juurikaan pitänyt. Heti juna-asemalta lähtien se oli jotenkin likainen ja epämääräinen paikka. Sinne ei paljoa houkuttanut mennä sekaan kävelemään.

  Meidän Napolin hotelli (BW Signature Collection Hotel Paradiso) oli kyllä upealla näköalalla kukkulan laella, mutta sieltä kun käveli pikkukatuja pitkin alas rantaan, niin sai siinä vähän jännittää ketä tulee vastaan.

  Rantakatu oli pitkä ja kaunis, sen kävelimme päästä-päähän. Vesuvius tulivuori näkyi kaupunkiin upeasti. Pompeji jäi tällä kertaa meiltä näkemättä, aikataulu oli sen verran tiivis.

  En usko, että tulen enää Napolissa yöpymään tämän reissun jälkeen. Pompejissa haluan vielä joskus käydä ja suunnata uudelleen Caprin saarelle.

  napoli

   

  napoli

  Vesuvius

  napoli

  Caprin saari

  Caprin saari oli ensi näkemältä aivan upea. Sinne menimme lautalla Napolista.

  Tiesin välittömästi kun lautta saapui saaren rantaan, että se oli minun paikkani. Ihana tunnelma, kauniit maisemat ja turkoosi vesi. Harmitti todella, että emme ottaneet Caprilta hotellia yöksi, niin kuin alunperin ajattelimme.

  Capri on suosittu päiväretkien kohde, mutta näin kokemuksen saattelemana kehottaisin yöpymään siellä yön tai pari.

  Päivä Caprilla sai tällä kertaa meille riittää. Kyllä siinäkin onneksi ehti jotain. Kävelimme korkealle näköalatasanteelle (777 porrasta), söimme reissun parhaat pizzat ja ihailimme upeaa satamaa.

  Kaikki se mitä meiltä jäi Caprilta näkemättä jää ensi kertaan. Sininen luola, huvilat ja rannat saavat odottaa sitä kun menemme uudelleen Caprille, ehkä koko perhe.

  Caprin saarella vierailemiseen kannattaa ydistää myös Amalfin rannikon ja Positanon vierailut. Lautalla pääsee kätevästi näihin kaikkiin.

  capri

  capri

  capri

  capri

  Rooma

  Rooma oli positiivinen yllätys. Se oli siisti, turvallinen ja kaunis. Meidän hotelli (Boutique Hotel Atelier ’800) sijaitsi todella hyvällä paikalla ja pääsimme kävellen oikeastaan kaikkiin tunnetuimpiin nähtävyyksiin.

  Kiersimme kahden päivän aikana tehokkaasti kaikki mitä halusimme kiertää ja vielä jäi aikaa ravintoloissa istuskelemiselle ja sähköskuuttilaudalla viilettämiselle. Meillä oli todella hauskaa Roomassa.

  Tunnelma oli ihana. Ihmiset tanssivat kaduilla ja nauroivat viinilasien ääressä ulkoilmaravintoloissa. Juuri sitä olin kaivannut.

  Odotin Roomalta eriyisesti Colosseumin näkemistä, mutta valitettavasti emme päässeet kierroksella alakerroksen tyrmiin, jotka olisin halunnut ehdottomasti nähdä. Koronan vuoksi vierailut oli porrastettu ja alakerrosten kierrokset oli myyty siltä päivältä jo loppuun. Eli vinkkinä muille, varatkaa paikat ajoissa. Pääsimme kuitenkin perus kierrokselle ja arenalle, sieltäkin sai vähän näkymää alakerroksiin. Ensi kerralla sitten poikien kanssa koko kierros.

  rooma

  rooma

  rooma

  rooma

  Korona-ajan huomiot

  Nyt sitten vihdoin siihen mitä olette kyselleet.

  Korona-aika on kurittanut Italiaa toden teolla, oli mielenkiintoista nähdä miten asiat hoidetaan nyt siellä. Pakko sanoa, että oma pelkoni siitä, että olisin saanut koronan Italian reissulla on pienempi kuin lähikaupan vierailun jälkeen. Kaikki oli hoidettu tosi hyvin ja niin, että lomatunnelma ei mennyt pilalle.

  Italialaiset pitivät mielestäni meitä suomalaisia paremmin turvavälejä, maskit kulki kaikilla mukana ja niitä käytettiin aina sisätiloissa. Ulkona ja ravintoloissa niitä ei ollut.

  Lennot

  Lentokoneeseen mennessä täällä Suomen päässä katsottiin rokotetodistukset, olimme täyttäneet myös netissä kaavakkeen Italiaan, mutta sitä ei missään vaiheessa meiltä kysytty. Kentillä ja lentokoneessa piti olla maski (paitsi syödessä).

  Italian päässä lentokentällä mitattiin kuume huomaamattomasti katossa olevalla koneella. Kentällä tuli olla maskit.

  Paluuta varten täytettiin taas netissä kaavake, sitäkään ei kysytty.

  Junat ja lautat

  Junissa piti olla maskit ja niissä tarkastettiin myös rokotustodistukset. Tosin ne katsottiin vasta kun juna oli liikkeessä, että en tiedä mitä olisi tapahtunut jos niitä ei olisi ollut.

  Lautalle mennessä mitattiin kuume ja katsottiin rokotetodistukset.

  Ravintolat ja kaupat

  Vain yksi ravintola kysyi rokotetodistuksen, muissa ei kysytty mitään. Ravintolat olivat hyvin varautuneet, tarjoilijoilla oli maskit ja pöydissä oli kohtuulliset turvavälit. Osassa kaupoista mitattiin kuume sisään mentäessä.

  Nähtävyydet

  Nähtävyyksissä oli homma hoidettu myös hyvin. Jonotustilanteet oli ulkona raittiissa ilmassa ja hyvillä turvaväleillä. Sisällä pidettiin maskeja. Osaan paikoista mitattiin kuume ja kysyttiin rokotetodistus. Ainakin Colosseumiin oli ennakkovaraus kierroksille.

  Matkaan vaan!

  Jos mietit viitsisikö sitä vielä matkustaa ulkomaille, niin minä sanoisin; Matkaan vaan! Nautitaan elämästä! Ainakin Italia näin korona-aikana oli turvallinen ja ihana paikka matkustaa.

  Vastaa