• You are currently viewing Kaksospojat -eri kohduista

  Kaksospojat -eri kohduista

  Helmikuussa kaksosten päivänä Pauliina sai kuulla hämmästyttäviä uutisia. Perheelle kerrottiin, että heille on tulossa kaksoset, mutta mikä oli vielä ihmeellisempää, kaksospojat olivat eri kohduissa.

  Pauliina tiesi jo ennalta, että hänellä on kaksi kohtua ja siksi oli toivonut varhaisultraa raskautensa alussa. Aikaisempi pariskunnan raskaus meni normaalisti ja siitä syntyi terve poika.

  -kyllä täällä taitaa kaksi sydäntä sykkiä ja näyttää siltä, että ovat eri kohduissa. lääkärikin ihmetteli ääneen.

  Lääkäri myönsi Pauliinalle, että ei olisi silmiään uskonut, jos häntä ei olisi ennalta varoitettu Pauliinan kahdesta kohdusta.

  Vauvojen viikot näyttivät ultran mukaan 7+3 ja toisella 7+5.

  kaksospojat

  Googlettelua ja jännitystä

  Vaikka Pauliina tiesikin, että hänellä on kaksi kohtua, oli tilanne silti yllättävä. Oletuksena oli, että toinen kohduista ei toimi kunnolla. Niin ei kuitenkaan ollutkaan ja alkoi armoton tiedon metsästäminen.

  -Ainoa mikä löytyi oli yksi artikkeli brittinaisesta, jolla oli vastaava raskaus. Mitään muuta en löytänyt. Siinä kohtaa olin huolissani, että voiko koko raskaus edes jatkua, muistelee Pauliina.

  Erilaisia kohtuun, munasarjoihin ja emättimeen liittyviä rakennepoikkeavuuksia, eli kohtuanomaliaa, esiintyy arvioltaan 4-8,2 prosentilla naisista. Osa niistä on kaksoiskohtuja, mikä on sikiöaikana muodostuva poikkeama. Sanotaan ettei nämä ole periytyviä, mutta esimerkiksi Pauliinan perheessä 3/4 naisella on kohdunanomalia, Pauliina uskoo, että se periytyy.

  Kun kahden kohdun raskaus selvisi, Pauliinan raskautta alettiin seuraamaan ahkerasti. Ultrat teki aina lääkäri, puoliväliin asti kerran kuussa ja sen jälkeen kaksi kertaa kuussa. Ultra tehtiin aina sekä mahan päältä, että alakautta.

  kaksoset

  Ovatko pojat kaksoset vaiko eivät?

  Yleisin kysymys Pauliinalle on, että ovatko pojat virallisesti kaksoset vaiko eivät?

  No ovatko?

  -Se riippuu siitä keneltä kysytään. Eri lääkäreillä on asiasta eriävät mielipiteet, kertoo Pauliina

  Pauliina ei osaa kutsua poikia kaksosiksi, vaan kutsuu heitä pojiksi tai Tiuhdiksi ja Viuhdiksi. -Tämä ehkä johtuu siitä, että pojat eivät olisi syntyneet samana päivänä, jos olisivat saaneet syntyä kumpikin silloin kun ovat siihen valmiita.

  Synnytys sujui hyvin

  Pauliinan pojat syntyivät viikoilla 34+3.

  1,5 viikkoa ennen synnytystä kohdunkaula lähti aukeamaan, mutta sulkeutui uudelleen. Lopulta pojat syntyivät sektiolla. Kaikki sujui todella hyvin ja pojat olivat terveitä, sekä hyvävointisia.

  Synnytyssairaalasta Pauliinalle jäi lämpimät muistot. -Hoito oli todella hyvää ja kaikki oli tosi mukavia! Kyllähän moni oli kiinnostuneita ja esimerkiksi muutama lääkäri halusi mukaan synnytykseen, vaikka työpäivä oli ohi, muistelee Pauliina.

  -Kätilöt ja näytteidenottajat kyseli lisää asiasta. Sain myös kuvan kohduista ja sitä muutamat kätilöt ja sairaanhoitajat kävivät katsomassa. Ilmeisesti minun tapauksesta tehdään myös jonkun näköinen opetustapaus tai jotain vastaavaa.

  kaksospojat

  Kiinnostus jatkui vielä synnytyksen jälkeenkin. Pauliinan ollessa jälkitarkastuksessa lääkäri teki sisätutkimusta ja kysyi saisiko ottaa kuvan. -Kyllä mua vähän nauratti, kun se oli niin outoa, nauraa Pauliina.

  Pauliinan perheessä on nyt kolme veljestä. Vauvat ovat Pauliinan mukaan helppoja ja ihania, nukkuvat paljon ja syövät yöllä vain kerran tai pari.

  Isoveli on ottanut pikkuveljet vastaan todella hyvin ja haluaisi hoitaa heitä välillä turhankin innokkaasti. Isoveljeltä satelee suukkoja ja tarinoita pikkuveljille, yhteisiä leikkejä odotetaan innolla.

  Voit seurata Pauliinaa ja poikia Instagramissa
  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa