• You are currently viewing Hiljaisena haaveena tyttö, pian kotona poikatrio

  Hiljaisena haaveena tyttö, pian kotona poikatrio

  Miltä tuntuu, kun kotona on taapero ja saat tietää odottavasi kaksosia? Entä kun kuulee, että nekin on poikia, vaikka haaveena oli tyttö?

  Muutaman kuukauden päästä Katin kotona pyörii kolme vaippaikäistä.

  Kati sai tietää odottavansa kaksosia, kun esikoispoika oli 2-vuotias. Kati kertoi meille, miltä tuntui saada tietää odottavansa kaksosia, kun vauva-aika yhden lapsen kanssa oli uniongelmien vuoksi haastavaa.

  Entä kun alunperin hiljainen haave oli myös kokea tytön äitinä olo?

  Lisäksi lisää haasteita yhtälöön tuovat kohdunkaulan lyhtentymisen vuoksi saadut pelkät wc- ja suihkuluvat, ja omakotitalon rakennusprojekti.

  “Kaikki on hyvin, mutta niitä on kaksi!”

  Katilla on ollut haaveissa sisarukset pienellä ikäerolla. Kun esikoispoika oli 2-vuotias he päättivät miehensä kanssa, että sisarus saa tulla kun on tullakseen. Kierukka jätettiin pois, ja Kati raskautuikin ensimmäisestä kierrosta. Kuukautisten pois jäännin jälkeen testi näytti negatiivista muutaman päivän, joka hieman ihmetyttikin, että miksei kuukautisia kuulu jos hän ei raskaana ole. Kuitenkin muutama päivä myöhemmin avomiehen syntymäpäivänä testi näytti positiivista, vauvan laskettuaika olisi 2022 tammikuun puolivälissä.

  Kati meni rauhallisin mielin 12-viikon ultraan, ja hetken ultrattuaan kätilö otti ultralaitteen pois.

  -Kätilö kysyi minulta, että miltäs sun mielestä näytti? Olin varmaan minuutin hiljaa ja mielessä vilisti miljoona ajatusta. Ajattelin, että voiko olla? Entäs jos jotain onkin pielessä? Sykkikö sydän? Palasin takaisin ensimäiseen ajatukseen ja vastasin kätilölle, että onko niitä kaksi? – Kätilö vastasi, että kyllä.

  Kati soitti ultran jälkeen miehelleen itkien ja shokissa. Mies rauhoitteli, ja vakuutteli heidän kyllä pärjäävän. Kati itse oli tietysti onnellinen, että vauvoilla on kaikki hyvin. Päällimmäisenä nousi ajatus, kuinka ihmeessä nyt pärjätään? Katin ja hänen avomiehen esikoispoika on ollut aina huono nukkumaan, joten pelko pärjäämisestä ja jaksamisesta on hyvinkin ymmärrettävä.

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

   

  Henkilön Kati (@kolmenkanssa) jakama julkaisu

  Alkuun tieto sukupuolesta oli pettymys

  Katilla on aina ollut suuri haave kokea myös tytön äitinä olo, ja salainen toive oli, että toinen olisi edes tyttö.  Tietysti kaikkein tärkeintä olisi, että vauvoilla on kaikki hyvin ja he olisivat terveitä. Rakenneultrassa tuli tieto, että kaikki on hyvin ja kummatkin ovat poikia.

  -Valehtelen, jos sanoisin, ettei se alkuun harmittanut. Tavallaan, tuntuu että joutuu luopumaan jostain, kolme lasta on ollut se meidän toivottu lapsiluku, joten nyt en tiedä, tulenko koskaan enää kokemaan tytön äitinä olemista? Ja mitä jos saisimmekin vielä yhden lapsen ja se olisi myös poika? Olisinko pettynyt?

  Ajan kuluessa Katin mieli sukupuolien suhteen on rahoittunut, ja on hyvin onnellinen tulevasta poikatriosta.

  -Tiedän, että tämä on aihe mikä jakaa mielipiteitä. Tiedostan hyvin, ettei kaikki saa lapsia syystä tai toisesta ja se on valtavan surullista tai vauvalla onkin jokin sairaus. Siksi tuntuu syylliseltä, olla “pettynyt” sukupuoleen, sehän tuntuu ihan mitättömältä asialta näiden vieressä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tunteita saa kokea ja niistä saa puhua.

  Katin matkaa kolmen pojan äidiksi voi seurata hänen instagramtilillään kolmenkanssa

  Välittömästi sairausloma ja vuodelepo

  Kontrolliultraan mennessä rv 25+4 havaittiin kohdunkaulan lyhentyminen 2,5cm. Sairausloma aloitettiin välittömästi äitiyslomaan saakka, ja aloitettiin Lugesteron lääkitys ja kontrolli seuraavalle päivälle. Seuraavan päivän ultrassa lääkäri sai mitaksi 1,6cm ja kohdunsuu pehmennyt ja oli auki sormelle. Kati jäi osastolle seurantaan uhkaavan ennenaikaisen synnytyksen riskin vuoksi. Osastolla aloitettiin kortisonit vauvojen keuhkoja kypsyttämään ja lepohoidon vuoksi hän sai tukisukat ja Klexane lääkityksen. Katilla ei ole ollut raskauden aikana minkäänlaisia oireita joka tähän olis viitannut. Ei supistuksia, ei vuotoja eikä kipuja, jonka vuoksi tilanne tulikin shokkina.

  Kahden viikon osastollaolon jälkeen Kati pääsi sairaalasta vanhemmilleen. Koska kotona on vauhdikas esikoinen ja vieläkin täytyisi ottaa hyvin rennosti, omassa kodissa oleminen ei tullut kyseeseen. Kontrollikäynnit jatkuvat nyt viikoittain, ja vauvojen vointia sekä kohdunkaulan tilannetta seurataan tarkasti.

  -Tämä on paljon parempi näin, ettei tarvitse osastolla olla. Nään poikaa paljon enemmän ja pystyy hieman vapaammin olemaan.

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

   

  Henkilön Kati (@kolmenkanssa) jakama julkaisu

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa