• You are currently viewing Pikaopas poikien suosikkeihin -mikä on pimeä voima, entä horna?
  photo: Brandon Romanchuk

  Pikaopas poikien suosikkeihin -mikä on pimeä voima, entä horna?

  Nyt me tarvitaan pikaopas poikien suosikkeihin! En puhu varmasti vain omasta puolestani kun totean, että vasta poikieni myötä tutustuin edes vähän aiheeseen Star Wars tai Minecraft ja Fortnite.

  Toki on olemassa äitejä jotka ovat näistä teemoista itsekin kiinnostuneita, mutta uskallan väittää, että enemmistössä olemme me, jotka katsomme ihan H.Moilasena kun poika kertoo silmät pyöreänä Jedien hyökkäyksestä tai erilaisista pelitiloista. Emmekä ymmärrä mitään!

  Tästä syystä (ja tutun innoittamana, kiitos vaan Sofia) tein teille lyhyen pikaoppaan, josta pääset jyvälle mitä tapahtuu poikien suosikki teemaisissa ohjelmissa ja peleissä, jotta et ole ihan pihalla kun poikasi niistä sinulle puhuu.

  Lue myös: Pelien ikärajat on vanhempien vastuulla!

  Ja todetaan nyt vielä, ennen kun mielensäpahoittajat taas tunkevat kommentoimaan: Kaikki pojat eivät tietenkään näistä teemoista välitä, mutta koska suurin osa välittää, niin siksi tämä on ihan tarpeellinen juttu monelle meistä. (Jotenkin väsyttävää, että tällaisia itsestäänselvyyksiä pitää nykyään toistella…huoh)

  Star Wars

  Star Wars eli suomeksi Tähtien sota, on elokuvasarja jossa seikkaillaan kaukaisessa (kuvitteellisessa) galaksissa ja siinä matkustetaan galaksien välillä. Galaksin on asuttanut monet avaruusoliorodut, joista useat ovat ihmistenkaltaisia. Hahmoina on myös robotteja eli droideja jotka on rakennettu palvelemaan omistajiaan.

  Se mitä sinun tulee ainakin tietää Tähtien sodasta on: VOIMA. Voima on kaikkialla oleva energiakenttä ja sitä hyödyntävät henkilöt ovat ”Voimalle herkkiä”. Voiman käyttäjillä on yliluonnollisia kykyjä kuten telekinesia, ennustaminen ja mielenhallinta, ja he voivat tehostaa fyysisiä kykyjään (esim juosta nopeampaa).

  Voimaa voi käyttää hyvään, mutta myös pahaan. Jedit käyttävät voimaa hyvään. Sithit käyttävät voimaa pahaan. Voiman pimeällä puolella (Dark side) käyttäjät ovat täynnä vihaa, suuttumusta ja julmuutta. Sithit yrittävät käyttää voimaa valloittaakseen koko galaksin.

  Kloonisodat ovat ryhmä elokuvan taisteluita. Osapuolina Itsenäisten aurinkokuntien konfederaatio eli separatistit ja Galaktinen tasavalta.

  EFerrit sivuilta voit katsoa yksittäistä sanastoa, mitä tarvitset varmasti kun poikasi selittää sinulle Star Warsista juttuja.

  Ainakin Wikipediasta löytyy aika laaja lista Star Wars elokuvien hahmoista.

  poikien lempijuttuja
  photo: Josué AS

  Minecraft

  Minecraft on videopeli, jossa käytetään ympäröivästä maastosta rakennusmateriaaleja ja tehdään niistä uusia luomuksia. Minecraftia kutsutaan myös Mineksi.

  Pelissä voi palikoiden avulla voi rakentaa mitä vain, jopa kaupunkeja. Kaikki hahmot koostuvat palikoista. Minecraft maailmasta löytyy eläimiä, ihmisiä sekä monstereita.

  Peliä on viisi erilaista pelitilaa:

  • Luova- eli creative-pelissä rakennellaan vapaasti ilman erityistä lisäjännitystä.
  • Selviytyjä- eli survival-puolella on jo mukana jännitystä ja pelihahmo voi kuolla.
  • Hardcore- eli kovanaamapelitila on sama kuin selviytymispelitila, paitsi että vaikeusaste on lukittu vaikealle, pelaajalla on vain yksi elämä ja maailmaa voi kuoleman jälkeen pelata vain tarkkailija-pelitilassa.
  • Seikkailu – eli adventure on sama kuin selviytymispelitila, mutta kuutioita ja esineitä pystyy hajottamaan vain siihen määritellyllä työkalulla.
  • Tarkkailija- eli spectator pelitilassa pelaaja on näkymätön ja pystyy kulkemaan kuutioiden läpi sekä näkemään maanalaiset luolat ja rakennukset, kuten hylätyt kaivokset. Pelitilassa ei pysty asettamaan tai rikkomaan kuutioita.

  Minessä on päämaailman lisäksi kaksi ulottuvuutta:

  • Horna on helvetin kaltainen ulottuvuus, sinne voi matkustaa pelaajan rakentaman erityisen hornaportaalin avulla. Ulottuvuudessa on monia ominaisia resursseja, joita ei löydy päämaailmasta.
  • Ääri on karu ulottuvuus, joka koostuu lukuisista saarista. Äären pääsaarella elää toinen Minecraftin kahdesta päävastuksesta, äärilisko. Toinen päävastuksista on näivettäjä, jonka pelaaja voi rakentaa hornasta löytämillään resursseilla.
  poikien suosikit
  photo: Mika Baumeister

  Fortnite

  Fortnitessa on kolme erilaista pelimahdollisuutta:

  • Fortnite: Save the World on rakentelupeli, jossa puolustaudutaan hyökkääviä hirviöitä vastaan.
  • Fortnite BR eli Fortnite Battle Royal on kilpailullinen, moninpelattava ammuskelupeli.
  • Fortnite Creative tilassa pelaajat saavat hallittavakseen oman yksityisen saarensa, johon he voivat kyhätä erilaisia rakennelmia ja luoda näin esimerkiksi omanlaisia pienempiä pelikokemuksia.

  Yleensä kun puhutaan Fortin pelaamisesta, tarkoitetaan sillä nimenomaan Fortnite BR:ää.

  Fortnite BR pelin ideana on lyhykäisyydessään se, että sata pelaajaa hyppää riippuliitimillä isolle saarelle ja ammuskelee toisiaan, kunnes jäljellä on vain yksinäinen voittaja. Pelaajat voivat pelata myös joukkueina. Fortnite BR ei ole kuitenkaan vain ampumista, yhtä tärkeää pelissä on luoda ja rakentaa. Pelaajat kasaavat esimerkiksi linnoituksia, portaikkoja ja torneja.

  poikien suosikkeja
  photo: Vlad Gorshkov

  Yleistä pelisanastoa kannattaa käydä lukemassa Nuorten Helsinki sivuilta. Sillä vaikka nyt ehkä tajuat mitä peleissä tapahtuu, on aika vaikea hahmottaa mistä poika puhuu, jos ei tunnista sanastoa!

  Tsemppiä äidit!

  Otan mielelläni vastaan teiltä viisaammilta täydennyksiä ohjeistuksiin, laittakaa niitä kommenttina alle. Oma osaamiseni näistä aiheissa kun on aika heikkoa. Olen aloittanut varmaan sata kertaa katsomaan Star Warsia ja ikinä en ole yhtäkään leffaa jaksanut katsoa loppuun!

  Lähteet: Viihdevintiöt, ElisaPelaaja, Nuorten Helsinki

  Ja tässä se fiilis vielä 🙂

  @poikienaidit_official

  Peleistä juttua riittää 😂😂😂😂 #poikienäidit Tämä on totta, vaikka pelit ei meillä just nämä. Mutta monella on 😅

  ♬ original sound – corona barona

   

  Vastaa