• You are currently viewing Poikien Äidit-toimituksen vinkit stressittömään jouluun

  Poikien Äidit-toimituksen vinkit stressittömään jouluun

  Poikien Äidit-toimituksen vinkit stressittömään jouluun

  Joulu lienee monissa suomalaisperheissä (etenkin äideille) suoranaista stressin kulta-aikaa. Stressi on todellinen ilon tappaja, vaikka miten rakastaisi joulua. Jos pipo kireällä ja kyyneleet silmissä suorittaa viikkotolkulla, on vuoden iloisimmasta juhlasta melko hankalaa saada irti hyvää mieltä.

  Keskiöön on hyvä ottaa ajatus siitä, että joulusta kannattaa tehdä juuri oman perheen näköinen. Olipa naapurin Mirjan, aikakauslehden tai suositun somevaikuttajan joulu minkälainen tahansa, se ei välttämättä sovi sinulle. Tärkeintä on, että koko perhe nauttii.

  Poikien Äidit-toimituksen vinkit stressittömään jouluun

  1. Pieni touhu ja tohina toki kuuluu jouluun, mutta paikasta toiseen nilkka suorana kaasuttaminen ei. Vältä turha kiire ja hosuminen tekemällä asiat hyvissä ajoin. Lista siitä mikä sinulle on joulussa tärkeää, mitä siihen haluat sisällyttää ja missä vaiheessa kuuta mikäkin asia kannattaa hoitaa. Kokonaisuuden pilkkominen paloihin auttaa paljon.
  2. Älä yritä venyä kaikkeen. Tämä liittyy toki vahvasti myös oman näköisen joulun tekemiseen. Jos kokkaaminen tai leipominen eivät kuulu bravuureihisi, ulkoista ne! Luultavasti jokaisesta suomalaisesta kaupungista ja niiden Reko-ringeistä löytyy hyviä ja edullisia tekijöitä, joista tilata jouluisia herkkuja. Mikäli budjetti ei niihin veny, lanttulaatikko, piparit ja joululimppu ovat myös einesten muodossa mitä parhaimpia.
  3. Huomioi niin kivijalka- kuin verkkokauppojenkin tarjoamat paketointipalvelut. Joululahjasavotasta tulee huomattavasti mukavampi, kun paketit voi kärrätä kotiin valmiiksi paketoituina.
  4. Keskity olennaiseen. Joulussa tärkeintä on rauhoittuminen ja yhdessä oleminen. Onko mitään mieltä itku kurkussa kieltäytyä ystävän joulukahvikutsusta sen vuoksi, että pitää siivota kaapit joulua varten? Tai voisiko se perheen kanssa nautittu jouluateria maistua paremmalta, jos sitä ennen ei olisi itkenyt uupumusta?
  5. Voit sanoa myös ei. Joulusta on mahdotonta saada irti sen parhaita paloja, mikäli joudutte perheen kanssa juoksemaan anoppilat, kummilat ja isomummilat läpi kello kaulassa. Asian voi esittää myös kauniisti, ei tarvitse olla tyly.

  Meidän äitien on hyvä pitää mielessämme oman jaksamisen ja hyvinvoinnin rajat. Meilläkin on oikeus nauttia joulusta omalla tavallamme. Sen lisäksi kannattaa huomioida se, mitä välitämme lapsillemme. Mitäpä luulette, kumpi jälkikasvullemme on tärkeämpää: siivotut keittiönkaapit ja alusta alkaen itsetehdyt jouluruoat, vai iloinen ja rentoutunut, muun perheen kanssa joulusta nauttiva äiti?

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa