• You are currently viewing Sini sairasti koronan kaksi kertaa
  kuvituskuva: Ani Kolleshi

  Sini sairasti koronan kaksi kertaa

  Poikien Äidit toimitus tavoitti Sinin 25v (*nimi muutettu) joka sairasti koronan kaksi kertaa. Sinin tapauksessa molemmat kerrat olivat lieviä.

  Koronan sairastanut saa taudin sairastamisesta jonkin verran immuniteettia taudille, mutta immuniteetin pituutta ja tehoa ei vielä tiedetä varmaksi. Sinille sanottiin terveyskeskuksessa, että immuniteetin pituus on noin 6kk.

  On epäilty, että vasta-aineita koronaa vastaan kehittyy enemmän jos sairastettu korona on ollut vakavampi. Lievä koronavirus saa yleensä aikaan vähiten vasta-aineita. On myös mahdollista, että eteläafrikkalaisella variantilla on entistä suurempi kyky saada aikaan COVID-19 myös sellaisessa henkilössä, jolla korona on jo ollut.(Iltalehti)

  Lihaskipua, väsymystä ja päänsärkyä

  Sinin tapauksessa korona oli melkein kuin tavallinen flunssa, ainoana selkeänä erona oli makuaistin menestys melko pitkäksikin ajaksi. Sinin makuaisti ei ole toisen sairastamisen jäljiltä vieläkään palautunut, ensimmäisellä kerralla se palautui muutamassa viikossa.

  Sini kuvailee koronan ensimmäiset oireet jalkojen lihaskipuna, ensimmäisellä kerralla sitä edelsi nenän vuotaminen. Molemmilla kerroilla Sini oli todella väsynyt.

  Toinen kierros oli Sinin tapauksessa vahvempi, Sini kärsi päänsärystä ja lihaskivusta, mutta siitä Sinillä ei ole varmaa tietoa oliko toinen korona uusi eteläafrikkalainen variantti.

  Sinillä ei ole koronarokotuksia

  korona
  Photo: Kelly Sikkema

  Myös muu perhe sairastui

  Samalla kun Sini sairastui koronaan toisen kerran, sairastui myös Sinin perhe. Perheen muilla jäsenillä oli rokotteet ja myös he sairastivat koronan lievänä.

  Sini sai käyttöönsä koronapassin puoleksi vuodeksi, koska sairasti koronan. Sosiaali ja terveysministeriön sivuilta voi lukea lisää koronapassista.

  Sini toivoo, että taudin vakavuudesta huolimatta ihmiset eivät olisi hädissään koko ajan. Taudin voi sairastaa myös lievänä.

  Kun Sini kertoi somessa sairastuneensa toisen kerran koronaan, oli hänen postilaatikkonsa räjähtänyt. Ihmiset olivat paniikissa kyselleet, onko hän kunnossa, vaikka Sini ei kuulu riskiryhmään. Oletus oli, että korona tappaa.

  Sini on nuori nainen, joka liikkuu säännöllisesti ja syö terveellisesti. Koronaan sairastuttuaan Sini söi aktiivisesti C- ja D-vitamiinia, sekä joi paljon nestettä.

  Ajankohtaiset tiedotteet koronasta ja koronarokotteesta löydät THL:n sivuilta

  Lähteet: Sosiaali ja terveysministeriö, THL, Iltalehti

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa