• You are currently viewing Nuoren positiivinen elämänmuutos loppui koronarajoitteiden vuoksi
    Photo: Towfiqu barbhuiya

    Nuoren positiivinen elämänmuutos loppui koronarajoitteiden vuoksi

    Saanko nyt vähän kiroilla näiden koronarajoitteiden takia? Nuoreni on ollut koko ikänsä ylipainoinen ja elänyt epäterveellistä elämää. Olen ätinä ollut poikani terveydestä todella huolissani. Poikani on ylipainoinen ja hänellä on paljon erilaisia vaivoja siitä johtuen.

    Poika teki joululomilla elämänmuutoksen, sellaisen mitä ei ollut ikinä ennen tehnyt. Hän aloitti kuntosalilla käymisen, kävi kävelemässä juoksumatolla ja nostamassa rautaa. Lisäksi lähti ohjattuun tenniskerhoon. Ja PAM kuntosalit ja harrastukset kiinni.

    Nyt poikani istuu energiajuomapullojen ympäröimänä ja pelaa taas tietokonepelejä! Minä itken verta!

    Photo: Humphrey Muleba

    Jotain rotia nyt  tähän koronarajoitteiden viidakkoon

    Kysynpähän nyt sitten vaan, että oliko tässä joku järki, että ihmisten liikkumista taas rajoitetaan? Meillä jyllää ympäriinsä tauti, mikä nimenomaan iskee pahiten niihin liikalihaviin ja sitten kun olisi olemassa asia millä sitä liikalihavuutta voisi hoitaa, niin se estetään.

    Olen äitinä todella kiukkuinen tästä menosta. Voi olla, että tämä elämänmuutos olisi ollut pojalleni käänteentekevä hetki kohti parempaa elämää.

    Voisihan poika mennä ulos kävelemään tai luistelemaan, mutta siinä vaiheessa kun on reilusti ylipainoa ja liikuntaa ei ole harrastettu oikein ikinä, on aika vaikea lähteä heti tuonne ulos pyörimään. Aloitus on helpompi ohjaajien avustuksella turvallisessa ympäristössä.

    Ikuisesti vihainen rajoituksista

    Tulen olemaan ikuisesti vihainen tästä päätöksestä estää nuorten urheileminen, mikäli poikani ei enää uudestaan saa itseään niskasta kiinni. Jos tässä olisi ollut se ainoa oikea tilaisuus muuttaa hänen elämäänsä parempaan suuntaan ja kohti terveellisyyttä ja se on nyt menetetty.

    Miksi liikuntapaikkoja ei voida avata? Eihän ihmiset kipeänä urheile kuitenkaan! Eikä terveet ihmiset tartuta toisiinsa mitään!

    Valoja päälle nyt!

    Kommentit

    1. Äiti 74

      Laihdutus ei ole pelkkää liikkumista, itse asiassa liikunta on laihtumisen kannalta pieni osa. Laihtuminen on elämänmuutos, joka alkaa ruokavalion muutoksesta. Tuskin se nuori laihtuu yhtään mihinkään, jos sitä energia juomaa vedetään entiseen tahtiin , vaikka kuinka käy kuntosalilla.Kyllä sitä aina syy löydetään jostain muualta, kun omasta toiminnasta. Ruokavalio kuntoon, ja ulos kävelemään, jos muuta ei voi.

    Vastaa