• You are currently viewing 2021 äitiyspakkauksen unilelu saattaa olla vaarallinen- tarkista omasi!

  2021 äitiyspakkauksen unilelu saattaa olla vaarallinen- tarkista omasi!

  Kela julkaisi viime viikolla tiedotteen jossa kerrotaan, että vuoden 2021 äitiyspakkauksen yksittäisissä unileluissa on todettu virhe, joka voi olla vaarallinen lapsen turvallisuudelle. Jos sinulle on tullut viallinen äitiyspakkauksen unilelu, se pyydetään palauttamaan takaisin kelalle.

  Lapsi voi päästä käsiksi vanuu

  Yksittäisiin laiskiais-unileluihin saattaa tulla normaalissa käytössä aukko, jolloin lapsi pääsee käsiksi lelun vanuun, vaarana voi olla mm. tukehtumisriski. Tukes on tehnyt päätöksen jonka mukaan tietyn erän laiskiais-unilelut vedetään takaisin. Uusia samanlaisia unileluja ei ole enää lähdössä asiakkaille, ja perheille joilla on viallisen erän unilelu, korvataa unilelu toisella.

  äitiyspakkauksen unilelu
  Kuva: Kela

  Tuote-erän näkee lelun saumassa olevassa lapusta. Jos tuote on virheellinen, asiakas ottaa yhteyttä kelaan. Jos tuote-erä on eri eikä tuotteessa ole vikaa, ei kelaan tarvitse tällöin ottaa yhteyttä.

  Äitiyspakkauksen unilelu on ollut hyvin suosittu perheiden keskuudessa, ja niiden ostoilmoituksiin saattaa usein törmätäkin. Lisää tietoa sekä yhteystiedot koskien palautuksia: Laiskiainen unilelu

  Kela vastannut vuodesta -94

  Äitiysavustusta on alettu jakaa vähävaraisille jo 1938. Äitiysavustuksen taustalla oli huoli syntyvyyden vähenemisestä, sekä lapsikuolleisuudesta. Aiemmin äitiysavustuksista vastasi Sosiaalihallitus (nykyisin THL), kelalle äitiysavustuksista vastaaminen siirtyi 1994.

  Kela jakaa vuosittain noin 50 000 äitiysavustusta, joista 30 000 on äitiyspakkauksia. Lähes kaikki ensisynnyttäjät valitsevat pakkauksen rahan sijaan. Äitiyspakkauksen sisältö vaihtuu vuosittain, ja se sisältää vauvan vaatteita sekä hoitotarvikkeita. Sisältöön vaikuttaa mm. asiakaspalautteet, joiden mukaan sisältöä kehitetään. Vuoden 2022 äitiyspakkauksessa on 43 tuotetta, lisäksi itse pakkausta voidaan käyttää lapsen vuoteena.

  Edellisen vuoden äitiyspakkaukset käytetään loppuun ennen kuin seuraavan vuoden pakkausta aletaan jakaa. Äitiyspakkausta täytyy hakea viimeistään kahta kuukautta ennen laskettua aikaa.

  Lähde: Kela

  -Poikien äidit toimitus-

  Vastaa