• Parisuhdeterapia- kokeile ennen eroa

  Vuosien vieriessä saattaa ehkä havahtua huomaamaan, että puolison kanssa ei enää olekaan niin paljon yhteistä. Miettii, mahtaako toista rakastaa enää yhtä palavasti kuin ennen? Kiireisten ruuhkavuosien keskellä pelkkä toisen näkeminen saattaa ärsyttää. Mistä tietää, kannattaako suhdetta jatkaa tai edes yrittää pelastaa? Kannattaisiko laittaa lusikat jakoon? Entä parisuhdeterapia, voisiko se auttaa?

  parisuhdeterapia

  Miksi parisuhdeterapia?

  Lähes poikkeuksetta jokaisessa parisuhteessa koetaan kriisejä jotka koettelevat suhdetta. Lisäksi esimerkiksi uusioperhe- tilanteen tullessa voi olla hyvä käydä parisuhdeterapiassa, ja pitkäkin avioliitto kaipaa välillä huoltoa. Parisuhdeterapiassa käsitellään parin vuorovaikutukseen liittyviä asioita, tunteita, seksuaalisuutta sekä asioita parien elämään liityen. Terapiassa annetaan kummallekin mahdollisuus tulla kuulluksi, aidosti ja keskeyttämättä.

  Terapeutti on puolueeton, joka auttaa selvittämään ja sanoittamaan tunteitanne ja tarpeitanne. Hänen edessään ei tarvitse esittää tai pelätä- hän ei tuomitse. Hänellä on koulutus juuri näihin asioihin.

  Terapiassa pysähdyt myös itse kuuntelemaan mitä puolisollasi on oikeasti sanottavaa. Et keskeytä, yli analysoi tai tulkitse väärin hänen sanomisiaan. Suhteeseen voi olla suuri parannus jo se, että aidosti pysähtyy kuuntelemaan- ja kuulee mitä puolisosi sanoo.

  Anna vielä mahdollisuus

  Ajan kuluessa rakkaus muuttaa muotoaan. On ihan normaalia, että arki ja parisuhde ei ole enää yksisarvisia ja vaaleanpunaista hattaraa. Se, että menee ”ihan ok” on oikeastaan ihan hyvä. Kunhan näet vielä joskus jotain hyvää puolisossasi, sekä teissä yhdessä. Ennen kirveen heittämistä kaivoon kannattaa antaa vielä suhteelle mahdollisuus, ja käydä parisuhdeterapiassa. Jos siellä kuoren alla olisi kuitenkin se sama ihminen, johon aiemmin niin palavasti rakastuit.

  Kannattaa myös miettiä, olisiko teillä tämä tilanne ilman lapsia, valvomista ja jatkuvaa kiirettä? Jos saisitte keskittyä vain itseenne- ja toisiinne? Usein vastaus on: ei. Mutta kun joudut huolehtimaan lapsien päiväkotiin ja kouluun vienneistä ja harrastuksista, kaupassa käynnistä, pyykkirumbasta ja ruuan teosta, harvoin aikaa jää enää toiselle. Joskus päivän päätteeksi on ihana vain olla aivan yksin sohvan nurkassa niin, että kukaan ei tarvitse sinua.

  Usein pahimpien ruuhkavuosien jälkeen tilanne myös parisuhteessa helpottaa. On taas aikaa pitää huolta itsestä, ja myös toisesta ja parisuhteesta.

  -Poikien äidit toimitus-

   

  Vastaa