• You are currently viewing Lapsi ei pese hampaitaan!

  Lapsi ei pese hampaitaan!

  Mitä pitäisi tehdä kun mun lapsi ei pese hampaitaan ikinä? Oon ihan väsynyt vänkäämään pojan kanssa näin yksinkertaisesta asiasta.

  Kun poika oli pieni niin pestiin hänen hampaat säännöllisesti kaksi kertaa päivässä. Rutiini on siis tuttu pojalleni ja sen ei pitäisi olla mikään ihme juttu ne hampaat pestä.

  Poika on jo yläasteella ja minua huolestuttaa, että miten likaiset hampaat vaikuttavat hänen kaverisuhteisiinsa, terveydestä puhumattakaan.

  Muuten poika on siisti ja peseytyy asiallisesti.

  Tuntoyliherkkyyttä taustalla

  Luin jonkun jutun netistä missä tuntoyliherkkyys oli syynä joidenkin lasten peseytymisongelmiin. Siinä lähinnä puhuttiin hiustenpesusta. Aloin nyt kuitenkin miettimään, että voisiko pojallani syy olla sama?

  Pojallani on tuntoyliherkkyys todettu ja pienenä se näyttäytyi monen ruuan syömisen ongelmana. Ehkä hammasharja suussa on se ongelma?

  Olen yrittänyt jutella pojan kanssa asiasta, mutta hän vaan sanoo, että unohtaa pestä. Ei kuulemma ole hammasharjassa mitään vikaa.

  lasten hampaidenpesu

  Pitääkö ne pestä väkisin?

  Pojalla on hyvä tuuri, reikiä ei ole. Meillä on vahvat hammasluut suvussa, mutta tuskin se ikuista on. Limua juo ja karkkia syö. Hampaat on kauttaaltaan keltaiset.

  Mitä minun pitäisi tehdä? Pestä ne väkisin? Antaa rangaistuksia jos en näe omin silmin, että hampaita pestään? Mitä jos ongelma onkin se hammasharja, voisiko sen sijasta kokeilla jotain muuta millä saisi hampaat puhtaaksi?

  Ehkä suuvesi? Riittääkö se?

  -Epätoivoinen äiti-

  Lasten ja nuorten suunterveys

  Kouluvuosina on vanhempien velvollisuus ja äärimmäisen tärkeää huolehtia lapsen ja nuoren terveellisistä ruokatottumuksista sekä puhdistaa lasten hampaat säännöllisesti ja huolellisesti. Riittämätön suuhygienia aiheuttaa monille koululaisille myös ientulehdusta.

  Kun lapsi kasvaa siirtyy vastuu hygieniasta lapselle itselleen. Koululaisen pitäisi päivittäin syödä aamiainen, koululounas, välipala koulussa tai kotona, päivällinen ja iltapala.

  Hampaat harjataan kaksi kertaa vuorokaudessa ja hampaiden välit voi putsata esimerkiksi hammastikuilla.

  Lähteet: Suomen hammaslääkäriliitto

  Kommentit

  1. Tiina

   Meillä nepsy pojalla oli samaa ongelmaa, annoin periksi.
   Sain saatanallinen hammassäryn ja päätyi hammaslääkärin jakkaraan.
   Nyt pesee x2 vrk,lankaa ja käyttää suuvettä.

   Kantapään kautta, meni meillä.

  Vastaa