• You are currently viewing Yksinäisyys on terveydelle haitallista

  Yksinäisyys on terveydelle haitallista

  Yksinäisyydestä kärsii joka kolmas suomalainen. Yksinäisyys on terveydelle haitallisempaa kuin tupakointi (MTV Uutiset), yksinäisyys kasvattaa sydänperäisten kuolemien määrää.

  Yksinäisyys on lisääntynyt viime vuosina. Syynä todennäköisesti korona.

  Yksinäisyys on hyvin henkilökohtainen tunne ja siitä voi kärsiä kuka tahansa. Ulkopuolinen ei voi tietää mitä toinen käy läpi.  Yksinäisyys voi tuntua näkymättömyydeltä tai siltä, että kaikki näkee, mutta kukaan ei välitä. Ihmisten ympäröimäkin voi siis kärsiä yksinäisyydestä.

  Miten helpottaa yksinäisyyttä?

  Kun ymmärrät ja tunnistat yksinäisyyden elämässäsi, on sinun helpompi myös toimia sitä vastaan. Yksi merkki yksinäisyydestä on se, että yksinolo tuntuu ahdistavalta yksinäisyydeltä, ei omalta ajalta.

  Helpottaaksesi yksinäisyyttä voit liittyä erilaisiin ryhmiin ja yhteisöihin. Virtuaaliset ryhmät eivät ehkä ole niitä parhaita auttamaan yksinäisyyteen, mutta jos ryhmä kokoontuu myös livenä, siitä voi olla enemmän apua. Löytyisikö paikkakunnaltasi omaan elämäntilanteeseesi sopiva yhteisö?

  Voit myös lähentyä ihmisiä auttamalla muita ja juttelemalla muille. Oletko pysähtynyt vaihtamaan koskaan naapurisi kanssa enemmänkin kuulumisia? Oletko miettinyt, että voisit ehkä auttaa kaukaista serkkuasi tai tätiäsi jossain?

  Joskus yksinäisyyden tunteen vuoksi voi olla tarvetta käydä myös terapiassa. Jos tunne on vahva, eikä sitä pysty oikein selittämään mistä se johtuu, voi asioiden käsittely helpottaa yksinäisyyttä.

  Äitien ilta -yksinäisyyttä vastaan

  Koska yksinäisyys koskettaa myös montaa äitiä, me Poikien Äidit haluamme auttaa. Olemme aikaisemmin auttaneet yksinäisiä lapsia (ja se työ jatkuu vastaisuudessakin) mutta nyt olisi aika auttaa teitä yksinäisiä äitejä.

  Tunnetko tai tiedätkö jonkun äidin joka on yksinäinen? Oletko se ehkä sinä itse? Haluaisitko tulla muiden yksinäisten äitien kanssa viettämään iltaa Vantaalle? Jos vastaat kyllä, niin tämä seuraava on ehdottomasti sinun juttusi.

  Iltaa vietetään 10.toukokuuta ja mukaan valitaan 14 äitiä. Nautimme toistemme seurasta, herkuttelemme kuohuvaa ja tapaksia, jonka jälkeen pulahdamme Flamingo Spahan kylpemään, Dermosilin tuotteita mukanamme.

  Haluatko mukaan? Tämä ilta on tarkoitettu nimenomaan niille äideille jotka kokevat yksinäisyyttä. Toivommekin, että perustelet hakemuksessasi miksi sinulla olisi tarve tälle illalle ja uusille ystäville.

  Huomioithan, että iltaa vietetään Vantaalla ja se on vain aikuisille. Jokainen kustantaa omat matkansa, muuten ilta on äideille maksuton.

  Ilmoittaudu mukaan jonna@poikienaidit.fi TAI sarianna@poikienaidit.fi (älä laita postia molemmille)

  Otsikoi postisi: ÄITIEN ILTA

  Vastaa