• You are currently viewing Limoncello spritz -täydellinen kesädrinkki

  Limoncello spritz -täydellinen kesädrinkki

  Onko sinulla etsinässä täydellinen kesädrinkki. Tässä se on: Limoncello spritz.

  Olin ensimmäisen kerran eläissäni Italiassa viime lokakuussa, mutta se ei varmasti jäänyt viimeiseksi. Kuten arvata osasin, Italia on mahtava! Italialainen ruoka on juuri eikä melkein minun makuuni, näimme upeita maisemia ja kulttuurikohteita reissullamme.

  Yksi erittäin mieleenpainuva paikka käydä oli Napolinlahdella sijaitseva Caprin saari. Sinne tahdon ehdottomasti joskus uudelleen.

  Istahdimme ensimmäisenä Caprilla alas syömään pizzaa (kuinkas muutenkaan, kun Napolinlahdella olimme) ja pyysin tarjoilijalta jotain hyvää ja paikallista drinkkiä. Hän toi eteeni Limoncello spritzin ja siitä se meidän rakkaustarina tämän drinkin kanssa sitten alkoikin.

  Limoncello spritz
  Ensikosketukseni Limoncello spritz -juomaan Italiassa

  Mistä Limoncello spritz on peräisin?

  Limoncello spritzissä käytettävä likööri Limoncello on on Italialainen likööri, joka on kotoisin nimenomaan Amalfin rannikolta, ihan Caprin vierestä. Siellä kasvatetaan paljon sitruunaa ja Limoncelloa valmistetaan siellä.

  Spritsit juomina ovat peräisin 1800-luvun Pohjois-Italiasta. Sotilaat pitivät viinejä hieman liian vahvoina, joten he kevensivät juomiaan vesiroiskeella. (Spritzillä)

  Aperol sptitz on jo tosi suosittu ja tunnenttu drinkki, mutta minusta Limoncello spritz on vielä astetta parempaa. Suosittelen kokeilemaan tänä kesänä.

  Capri
  Caprin saari

  Miten Limoncello sprtiz tehdään?

  Limoncello spritziin löytyy monta vähän erilaista ohjetta. Kun kysyimme drinkistäni Caprilla, kertoi tarjoilija, että siinä oli Limoncello likööriä, Proseccoa, sekä Pellegrino Limonata juomaa Italiasta. Kaikkia näitä kutakuinkin sama suhde.

  Kun join tuota drinkkiä myöhemmin eri paikoissa Italiassa, niin huomasin, että siinä oli aina vähän sävelletty tuota viimeistä ainesosaa. Välillä se oli lusikallinen sitruunasorbettia ja välillä soodavettä. Roomassa ei joissain ravintoloissa tunnettu koko drinkkiä.

  Suomessa Limoncello spritzin ohjeissa on lähes aina soodavesi, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Pellegrino Limonata juomaa tai sirtuunasorbettia sen sijasta.

  kesädrinkki

  Limoncello spritz
  Me tuotiin Italiasta tätä niiden omaa Limoncelloa.
  limoncello spritz ohje
  tällä triolla onnistut

  Limoncello spritz

  Ota iso viinilasi ja laita siihen reilusti jäitä

  2/6 osaa limoncelloa (sitä voi opetella tekemään sitruunoista myös itse: Kodinkuvalehti)

  3/6 proseccoa

  1/6 soodaa, Pellegrino Limonata juomaa tai ruokalusikallinen sitruunasorbettia

  koristele mansikalla, mintulla tai sitruunala

  Suomalaisissa ohjeissa drinkki on usein miedompi ja soodan/limonata juoman tai sorbetin osuus on suurempi. Voit kokeilla sopivia mittasuhteita maistelemalla.

  Ei kun nauttimaan kesästä!

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

  Vastaa