• You are currently viewing Eettiset maitotuotteet -turvaa lapsen kalsiumin saanti

  Eettiset maitotuotteet -turvaa lapsen kalsiumin saanti

  Lapsen kalsiumin saanti. Kaupallinen yhteistyö: Juustoportin vapaan lehmän tuotteet

  Maitotuotteet ovat monessa lapsiperheessä päivittäinen hankinta. Kasvavan lapsen hampaat ja luusto tarvitsevat kalsiumia, jonka saa parhaiten maitotuotteista, sillä maidon kalsium imeytyy elimistöön parhaiten. Yli 1 vuotiaalle lapselle suositellaan kalsiumia 600-900 mg vuorokaudessa, lapsen iästä riippuen. Tämän määrän saantiin tarvitaan noin 4 dl nestemäisiä maitovalmisteita ja 1 viipale juustoa päivittäin.

  Kalsiumia saa esimerkiksi myös pähkinöistä, seesaminsiemenistä, soijapavuissa, kaalista, kirjolohessa ja sienistä.

  Monia perheitä mietityttää kuitenkin maitotuotteiden eettisyys, sekä ekologisuus. Miten eläimet voivat maitotiloilla ja miten paljon maitotuotanto kuormittaa luontoa?

  Nykyään voi onneksi valita maitotuotteita jotka keskittyvät eläinten hyvinvointiin, sekä ympäristön suojelemiseen.

  kalsium

  Juustoportin vapaan lehmän tuotteet -askel kohti parempaa maailmaa

  Silloin kun maitotuotteet ovat osa perheen arkea, on järkevää miettiä millaisia maitotuotteita ostaa.

  Markkinoilla on olemassa vapaan lehmän maitoja, joiden eläinten hyvinvoinnin kriteerit ei yllä Juustoportin vapaan lehmän maidon tasolle. Lehmät eivät esimerkiksi saa välttämättä laiduntaa, vaan vapaan lehmän merkintä on saatu purkkiin sillä, että maito kerätään pihatto-tiloilta.

  Juustoportin vapaan lehmän tuotteet on varma valinta, sillä lehmien hyvinvointi todennetaan säännnöllisesti kansainvälisen Welfare Quality menetelmän mukaisesti. Eläinten hyvinvointi on parantunut tämän menetelmän myötä huimasti.

  Juustoportin Vapaat lehmät asuvat pihatoissa, saavat ulkoilla ympäri vuoden ja pääsevät laitumelle kesäisin. Juustoportin Vapaan lehmän tilat kuuluvat myös suomalaiseen Nautojen terveydenhuoltojärjestelmään, Nasevaan.

  Yksi hieno juttu on, että tuoteperhe on hiilineutraali. Hiilineutraalius toteutuu siten, että Juustoportti on laskenut hiilijalanjäljen, vähentänyt sitä ja lopun kompensoinut standardoituihin lisäisyysperiaatteellisiin hankkeisiin, esimerkiksi metsitykseen. Tämä kierto on jatkuvaa, kunnes hiilineutraaliuus toteutuu ilman kompensointia.

  vapaan lehmän maito

  Kalsiumia saat esimerkiksi seuraavista tuotteista

  • Maito, kasvimaito tai piimä
  • Jogurttia, kasvijogurttia, viiliä tai rahkaa
  • Juusto
  • Maitosuklaa
  • Tofu
  • Seesaminsiementahna
  • Mantelit
  • Valkoiset pavut
  • Appelsiini
  • Parsakaali

  vapaan lehmän maito

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa