• You are currently viewing Helpot leikit lastensynttäreille
  photo: Adam Winger

  Helpot leikit lastensynttäreille

  Onko sinulla etsinnässä helpot leikit lastensynttäreille? Jos kyllä, niin tulit oikeaan paikkaan.

  Kotisynttärit isolle lapsilaumalle saattaa olla stressaava ajatus aikuiselle, mutta joskus koti on ainoa tai paras vaihtoehto järjestää juhlat lapselle.

  Tarjottavien lisäksi lapsilla on hyvä olla juhlissa jotain ohjelmaa tai muuten meno saattaa lähteä lapasesta hyvinkin äkkiä. Lapsen iästä riippuen ohjelma voi olla leikkisää yhdessä tekemistä tai esimerkiksi hauskaa kisailua.

  Lasten leikittämisessä synttäreiden lomassa on hyvä muistaa se tosiasia, että lapset eivät ole juhlissa kiinnostuneita kuuntelemaan monimutkaisia sääntöjä, vaan leikit pitää olla nopeasti ymmärrettäviä ja helppoja.

  leikit lastensynttäreille
  photo: Joyce Adams

  Leikit lastensynttäreille

  Vessapaperi-kisa

  Helppo kisa järjestää on vessapaperi-kisa. Siinä tehdään kahden hengen joukkueita ja jokaiselle joukkueelle jaetaan yksi vessapaperirulla. Joukkueen toinen jäsen seisoo paikallaan ja toinen jäsen pyörittää toisen ympärille kokonaisen vessapaperirullan paperit. Jokainen joukkue aloittaa yhtä aikaa ja voittaja on se joukkue jonka vessapaperi on ekana kierretty loppuun.

  Taputuseikki

  Pelaajat menevät kontilleen ympyrään ja asettavat kädet eteen ympyrään niin, että jokaisen käsi on vierustoverin käden kanssa ristissä. Jokaisen lapsen edessä on siis toisten lasten kädet. Ennakkoon sovittu lapsi aloittaa taputtamalla kerran maata yhdellä kädellä, siitä taputukset jatkuvat sovittuun suuntaan. Taputussuuntaa voi vaihtaa tekemällä tuplataputuksen. Leikistä saa hauskan kisan kun tiputtaa pois aina sen joka unohtaa taputtaa vuorollaan tai taputtaa väärällä vuorolla. Usein virhe tapahtuu siinä vaiheessa kun joku vaihtaa suuntaa tuplataputtamalla. Jokaiselta tippuu pelissä pois aina se käsi joka virheen tekee, eli toinen käsi voi jatkaa vielä leikissä, kunnes sekin tekee virheen.

  Pullonpyöritys

  Pullonpyöritys on monelle tuttu leikki. Sitä voi käyttää synttäreillä myös lahjojen avaamiseen. Lapset istuvat piirissä ja se kehen pullo osuu, niin sen vieraan lahjan synttärisankari avaa. Pullonpyöritystä voi käyttää myös siihen, että se kehen pullo osuu, päättää juhlissa soitettavan seuraavan kappaleen.

  Aarteenetsintä

  Aarteenetsintä on siitä hyvä leikki, että se vie paljon aikaa. Aarteina voi toimia tarrat tai vaikkapa tikkarit. Aarteita voi piilottaa pihalle tai sisälle. Leikistä jännemmän tekee se, jos aarteet piilottaa pimeään huomeeseen ja niitä pitää käydä etsimässä taskulamppujen kanssa.

  Ilmapallokisa

  Jakakaa lapset pareihin. Jokainen pari saa yhden ilmapallon. Leikin idea on pompotella ilmapalloa parilta parille, ilman, että se osuu kertaakaan maahan. Palloa ei saa ottaa myöskään haltuun vaan sen pitää olla liikkeessä koko ajan. Kaikki parit aloittavat samaan aikaan ja se pari jonka pallo on liikkeessä pisimpään, on voittaja. Tämä leikki vaatii paljon tilaa jotta ei tule törmäilyjä. Toisaalta isompien lasten kanssa juuri se muiden väistely tekee pelistä haastavamman.

  Lattia on laavaa

  Yksi lasten suosikkileikiestä on lattia on laavaa-leikki. Sitä voi pelata esimerkiksi niin, että kaikki saavat liikkua huoneessa vapaasti kävellen, juosten tai tanssien. Taustalla soi musiikki. Kun musiikki katkeaa, niin vetäjä laskee hitaasti kolmeen. 1-2-3. Lapsilla on se aika ehtiä johonkin, missä eivät osu lattiaan. Samaan paikkaan ei saa nousta kahta kertaa peräkkäin. Leikissä voi tiputtaa pois sen joka ei ehdi turvaan laavaa.

  Heittokisa

  Leikit lastensynttäreille ei tarvitse olla uusia ja ihmeellisiä. Helppo tapa kisailla on ottaa erilaisia heittokisja. Esimerkiksi heittämällä sählypalloja, hernepusseja tai sukkamyttyjä ämpäreihin. Eniten osumia saanut saa palkinnon. Lapset tykkäävät hurjasti myös saappaanheitto kisasta. Jos tilaa on pihalla hyvin, niin se on takuuvarmasti kiva leikki. Isot kumisaapas, varresta kiinni ja niin pitkä heitto kun onnistuu.

  -Poikien Äidit toimitus-

   

  Vastaa