• You are currently viewing Kehu poika päivässä -Tänään on kansainvälinen poikien päivä

    Kehu poika päivässä -Tänään on kansainvälinen poikien päivä

    Tänään on kansainvälinen poikien päivä!

    Olette varmasti kuulleet monien kannustavan naisia toistensa kehumiseen. Kehu nainen päivässä ajatus on näkynyt monen somevaikuttajan ja julkkiksen instagramissa? Miksi ei siis kehuttaisi myös poikia? Ajattelimme, että kehu poika päivässä haaste sopisi tähän väliin mainiosti!

    Moni mies kertoo, että ei ole ikinä eläissään kuullut tytöltä/naiselta kehuja. Ei edes poikana.

    Meidän mielestä ihan jokainen ihminen tarvitsee välillä kehuja, joten haastamme kaikki kehumaan myös poikia. Siinä on nimittäin ryhmä, joka ei ole todennäköisesti kehuihin ulkopuolisilta tottunut.

    Mitä tapahtuisi jos joku joskus sanoisi heille jotain hyvää?

    Todennäköisesti sen vaikutukset siirtyisivät suoraan meihin tyttöihin ja naisiin. Sillä hyvinvoiva poika ja mies on tälle yhteiskunnalle pelkkää plussaa.

    Kehu poika päivässä

    Miten poikia voisi sitten kehua? Pojille ei tehoa mikään päälle liimattu harjoiteltu repliikki. Pojat on tosi aitoja ja odottavat sitä myös keskustelukumppaniltaan. Siksi onkin fiksuinta kehua jotain mikä on totta.

    On myös syytä varoa kehumasta jatkuvasti jotain mikä liittyy pojan itsensä sijasta johonkin sellaiseen mitä hän tekee toisten puolesta. Pojilta saatetaan odottaa auttamista ja rohkeutta monessa tilanteessa ja kehuja niiden suorittamisesta saa varmastikin eniten. Mutta mitä jos poikaa kehuisi jostain muusta välillä?

    “Olet tosi kiva isoveli”

    “Olet taitava leipomaan”

    “Sulla on kaunis hymy”

    “Olet hurjan komea”

    “Sulla on kyllä hyvät hoksottimet”

    “Olet fiksu poika”

    “Saat mut aina nauramaan”

    Mahtavinta olisi, jos voisimme joskus sanoa näitä juttuja muillekin kuin omille pojillemme.

    Poikien Päivä 16.5

    Tänään on kansainvälinen poikien päivä, vaikka siitä ei valtamedia olekaan kiinnostunut uutisoimaan. Päivän olemassa oleminen on kuitenkin tärkeää. Moni poika Suomessa ihmettelee miksi päiväkodeissa ja kouluissa onnitellaan ja muistetaan tyttöjä kerran vuodessa, mutta heillä ei vastaavaa päivää ole. Päivä on olemassa, mutta siitä ei vaan tiedetä. Siksi siitä pitää kirjoittaa!

    On totta, että kansainvälisesti tyttöjen päivä on tosi tärkeä päivä, eikä maailmalla monessa paikassa poikien puolesta tarvitse samanlailla kampanjoida. Mutta meillä Suomessa on selvä juttu, että tytöt ja pojat ovat samalla viivalla. Jos on tyttöjen päivä ja silloin onnitellaan tyttöjä, niin pitää olla myös poikien päivä, kun onnitellaan poikia.

    On myös yhteiskunnan tasolla olevia asioita joista on hyvä puhua, esimerkiksi kouluosaamisen ja lukutaidon romahdus nimenomaan pojilla, syrjäytyminen ja erilaiset riippuvuudet ym.

    HYVÄÄ POIKIEN PÄIVÄÄ ja muista kehua poika päivässä! Edes tänään!

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa