• You are currently viewing Kodin siivousjärjestys

  Kodin siivousjärjestys

  Oikeaoppinen kodin siivousjärjestys on sellainen, missä siivous aloitetaan puhtaimmasta kohteesta ja edetään kohti likaisinta. Tällä tyylillä ei levitetä likaa pitkin kotia. Samoin suositellaan myös siivoamaan ylhäältä alas, eli ylhäällä olevat pinnat ja tasot siivotaan ensin ja lattia puhdistetaan viimeisenä.

  KODIN SIIVOUSJÄRJESTYS

  Jos suunnitelmissasi on siivota koko koti kerralla, kannattaa urakka aloittaa keittiöstä, jossa käsitellään elintarvikkeita ja valmistetaan ruokaa. Keittiön siivous alkaa tavaroiden ja astioiden tyhjentämisestä tasoilta. Sen jälkeen tasot pyyhitään ja siivous viimeistellään tiskialtaan pesulla, sillä astioiden mukana tiskialtaaseen päätyvät ruoanjämät ovat oiva kasvupaikka bakteereille. Myös roskakori on yksi keittiön likaisimmista paikoista.

  Seuraavaksi pyyhi huoneiden pinnoilta pölyt, jotta lattialle laskeutuvat pölyt ja muut roskat saat siivottua, kun seuraavaksi tartut imuriin. Imuroinnin jälkeen voit vielä pyyhkiä lattiapinnat.

  Kodin likaisin paikka jätetään viimeiseksi, joka on vessa / kylpyhuone. Aloita vessan siivous vähiten likaisista kohteista, jotka ovat ovi, valokatkaisija ja peili. Tämän jälkeen voit pyyhkiä lavuaarin tasot ja pinnat.Kun pinnat ovat puhtaita, voit pestä kylpyhuoneen lattian. Muistathan jättää vessan moppaamisen viimeiseksi. Erityisesti lapsiperheessä vessan lattialla voi olla monenlaisia roiskeita. Jätä aivan viimeiseksi wc-pöntön pesu.

  KODIN SIIVOUSVÄLINEET – NÄILLÄ PÄRJÄÄT

  • imuri
  • mikrokuitumoppi
  • mikrokuituliinoja 3 – 5 kappaletta
  • pesusieniä, joiden toinen puoli on karhea
  • wc-harja (jokaiseen vessaan omansa)

  Kodin siivouksessa tärkeintä on käyttää eri liinoja ja pitää siivousvälineet puhtaana. Jos koko kodin siivoaminen kerralla ei tunnu omalta, voit toki siivota joka päivä vähän jotain, mutta silloinkin on tärkeä muistaa ettei samaa, pesemättä jättänyttä siivousliinaa käytä enää muualla kodissa.

  – Poikien äidit toimitus –

   

  Vastaa