• You are currently viewing Koskenlaskua ja maalaisseudun rauhaa -Varjolassa lasten kanssa

  Koskenlaskua ja maalaisseudun rauhaa -Varjolassa lasten kanssa

  Koskenlaskua ja maalaisseudun rauhaa Varjolassa. Kaupallinen yhteistyö: Varjola 

  Meidän poikien kesäloma alkoi rytinällä, sillä lähdettiin heti sunnuntaina ekalle kesälomareissulle. Minä ja kolme poikaa, sekä Kookos-koira.

  Me päätettiin jo aikaisemmin, että tänä vuonna ei koko perheenä mennä huvipuistoon. Meillä on joka vuosi käynyt niin, että pojat ei edes kauheasti välitä käydä huvipuistolaitteissa, silti lippuihin on uponnut tosi paljon rahaa.

  Mä päätin, että huvipuiston sijasta koetaankin poikien kanssa jotain ihan uutta ja jännää.

  Olen aina halunnut käydä kokeilemassa koskenlaskua ja aloinkin etsimään aktiivisesti mahdollisuuksia kokeilla sitä kohtuu ajomatkan päästä kotoa. Etsinnän tuloksena löysin upean paikan lomailla ja laskea koskea: Varjola.

  Sinne me suunntaattiin. eli Varjolaan Laukaaseen (Keski-Suomeen) nauttimaan upeista koskimaisemista ja maaseudun tunnelmasta. Ajomatka sinne meiltä Järvenpäästä on noin 3 tuntia, Helsingistä vähän päälle sen ja Jyväskylästä vain puolituntia.

  koskenlaskua
  Erityisen jännältä näytti se kohta missä vesi muuttui koskeksi
  majoitus perheelle
  Meidän majoitusalue näkyy kuvassa vastarannalla
  Varjola
  Navettaravintola toimi aamupala paikkana, sekä illallis paikkana
  Varjola
  Ollien vakio jutut löytyi…vesimeloni ja croisantti
  varjola
  Navettaravintola tarjosi majoittujille aamupalan, mutta se toimi myös ravintolana
  Navettaravintola
  Me kokeiltiin liha ja kala pastoja

  Varjolan maalaistunnelmaa

  Me asutaan Järvenpäässä omakotitaloalueella, mutta silti maalle lähetemisessä on aina oma tunnelmansa. Jo pelkästään se, että pääsee veden äärelle on se juttu.

  Varjola sijaitsee Kuusankosken kanavan vieressä, upean kosken kohina kuuluu tilan päärakennukselle asti. Tilalla on huoneita, sviittejä ja huviloita sekä ravintola ja puutarha.

  Me yövyimme poikien kanssa tilavassa Riihisviitin Vakka suitessa, johon olisi hyvin mahtunut koko meidän kuuden hengen perhekin. Lemmikit ovat myös tervetulleita.

  Jos pariskuntana lähtee Varjolaan, niin suosittelen Koskisviittejä, joista voi nähdä yöllä lasikaton läpi tähtitaivaan.

  Molemmista edellämainistuista majoituksista on näkymä järvelle. Tilan päärakennus ja aamiainen, sekä ravintolat sijaitsevat kivenheiton päässä majoituspaikoista.

  majoitus perheelle
  Majoituksestamme oli upea järvimaisema
  varjola
  Tilava oleskelutila oli mukava illalla, kun katsoimme yhdessä elokuvaa
  Varjola
  Pojat yöpyivät parvella, minä alakerran makuuhuoneessa Kookos koiran kanssa.

  Varjolan elämykset

  Varjolassa voi tehdä vaikka ja mitä. Me tultiin tänne koskenlaskun perässä, mutta täällähän olisi ollut paljon muutakin koettavaa. Moottorikelkkasafareita, hyskysafareita, maastöpyöräilyä, kalastusta, koskiseikkailua ja vaikka ja mitä. Varjolan elämykset löydät täältä. 

  Koskenlaskun lisäksi patikoitiin aika matka yhtenä päivänä poikien kanssa ja kavuttiin samalla myös näköalapaikalle.

  patikointireitti
  Tässä kavutaan näköalapaikalle…mitähän kaikkea repusta tippui matkalle?
  varjola
  Löydettiin kosken keskelle rakennettu vanha laituri, mikä notkui kosken vauhdissa aika pelottavasti

  koski varjolassa

  Koskenlaskusta pitää kertoa sen verran, että se oli super hauskaa. Voitti kaikki huvipuistot 100-0. Kädet aivan hapoilla sen melomisen jälkeen, mutta selvittiin kuin selvittiinkin koski turvallisesti alas nelisin + ohjaaja. Ollie (joka on muutenkin tosi arka) jännitti niin paljon, että muuttui ihan siniseksi. Oli kuitenkin laskun jälkeen tosi iloinen, että tuli. Oli poikien mielestä yksi parhaista jutuista ikinä. Lupasin, että mennään joskus toistekin.

  koskenlasku lapsille

  koskenlaskua lapsille
  Meidän jälkeen kosken laski toinen ryhmä, niin saatiin kiva kuva sillalta myös

  Koskenlaskun lisäksi me kävimme tällä reissulla poikien kanssa kokeilemassa savusaunaa (mikä oli poikien ihan eka kerta) ja poreallasta, sekä yritettiin heittää talviturkit järvessä pois, mutta ei vielä pystytty. Savusauna porealtaineen oli ihanaa ylellisyyttä yhdistettynä tavalliseen kesäiseen mökinrantaan. Savusauna on tosi iso ja porealtaitakin useampi, joten tilassa mahtuu viettämään aikaa isompikin porukka.

  Pojat oli ekaa kertaa savusaunassa

  savusauna Varjola
  Näihin kuviin ja tunnelmiin. Kiitos Varjola!

  Olipa hauska kesäloman aloitus. Tästä on hyvä jatkaa uusien matkakokemusten kartuttamista, mä suuntaan aikuisen kummityttöni kanssa torstaina Pariisiin! Vähän erilaiselle lomalle. Kivaa kesää kaikille!!!

  TUTUSTU VARJOLAAN

   

  Tämä blogikirjoitus on toteutettu osana hanketta, jota rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

  Vastaa