• You are currently viewing Yhteishaun tulokset selvisivät tänään

  Yhteishaun tulokset selvisivät tänään

  Tänään 16.6.2022 on julkaistu vuoden 2022 yhteishaun tulokset. Yhteishaussa opiskelija voi hakea kaikkiin oppilaitoksiin, jotka on ilmoitettu kuuluvan yhteishakuun. Oman kunnan opiskelija ei saa mitään hyötyä siitä, että hakee omaan kuntaansa opiskelemaan.

  Moni nuori ei päässyt sinne minne haki ja osa heistä joutuu toiseen kaupunkiin opiskelemaan.

  Yhteishaun tulokset ilmoitettiin opiskelijoille sähköpostilla. Tuloksia voi käydä kurkkimassa myös oppilaitosten omilta sivuilta.

  Opiskelupaikka pitää ottaa vastaan 30.6.2022 mennessä.

  Perusopetuksen päättävistä hakijoista haki ensisijaisesti ammatilliseen koulutukseen 42 % ja lukioon 53 %. (Lähde IltaLehti)

  yhteishaku

  Jokaisella peruskoulun päättävällä oli velvollisuus hakea kouluun

  Tänä keväänä yhteishaussa hakijoita oli lähes 76 000. Oppivelvollisuuslakia on uudistettu ja nyt jokaisella peruskoulun päättävillä on nyt velvollisuus hakea jatkokoulutukseen.

  Suurin osa yhteishaun hakijoista onkin peruskoulun päättäviä.

  Lue myös: Pidennetty oppivelvolllisuus ei tuonut opiskelupaikkaa

  Eniten hakijoita oli terveys- ja hyvinvointialoille, kaupan, hallinnon ja oikeustieteiden aloille sekä yhteiskunnallisille aloille. Yksittäisistä koulutuksista kärjessä ovat kauppatieteiden koulutukset.

  Uusi oppivelvollisuuslaki on aiheuttanut koulujen sisällä harmaita hiuksia, sillä vaikka hallitus on luvannut korvata kulut täysimääräisesti, on rahaa kuitenkin varattu vain 200 euroa oppilasta kohden. (Lähde IltaLehti) Monen mielestä raha olisikin kannattanut suunnata opiskelun alkupäähän, eikä tilanteeseen, kun ollaan jo opiskelun suhteen väärillä raiteilla.

  Opetushallitus kertoi viime vuonna että perusopetuksen päättävistä nuorista 99 prosenttia haki opiskelupaikkaa, ja heistä 95 prosenttia sai opiskelupaikan. Pidennetty oppivelvollisuus ei tuonut opiskelupaikkaa kaikille siis silloin.

  Mitenhän kävi tänä vuonna?

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa