• You are currently viewing Kuuman auton varoitus -vaarallinen paikka levätä tai leikkiä

  Kuuman auton varoitus -vaarallinen paikka levätä tai leikkiä

  Nyt on aiheellista antaa kuuman auton varoitus kaikille vanhemmille. Kesähelteiden aikaan on todella vaarallista jättää lasta tai koiraa autoon. On hyvä tarkistaa parkkeeratun auton lukitus niin, että lapset eivät pääse sisälle vahingossakaan leikkimään tai lepäämään.

  Kuolinsyynä lämpöhalvaus

  Kun ihminen tai eläin kuolee kuumaan autoon, on kuolinsyy todennäköisesti lämpöhalvaus.

  Helteellä lämpötila nousee pahimmillaan autossa hurjan korkeisiin lukemiin ja se on autossa olevalle lemmikille tai ihmiselle hengenvaarallista. Jos lämpötila on ulkona +20, nousee lämpötila aurinkoisena päivänä autossa jo reilusti nelinkertaiseksi, eli yli +80 asteeseen.

  Koira saa lämpöhalvauksen huomattavasti helpommin kuin ihminen, sillä se ei kykene säätelemään elimistönsä lämpöä ihon kautta hikoilemalla. Tästä syystä on äärimmäisen tärkeää, ettei koiraa pidä kuumassa autossa.

  Onneksi ihmisten tietoisuus kuuman auton vaaroista eläimille on selvästi lisääntynyt, ja kuumaan autoon jätetyistä koirista ilmoitetaan aiempaa matalammalla kynnyksellä eläinsuojeluyhdistykselle. (Lähde: Aamuset)

  Autot lukkoon kotipihassa

  Suomessa uutisoitiin ikävästä tapaturmasta missä lapsi kuoli kuumaan autoon. Poikien Äidit yhteisön jäsen, menehtyneen pojan äiti, kertoi toimituksellemme, että kyseessä oli ikävä onnettomuus. Lapsi oli itsenäisesti hakeutunut autoon parkkipaikalla kuumana päivänä.

  Äiti haluaakin varoittaa kaikkia vanhempia siitä, että autot pidetään lukossa koti- ja mökkipihassa. Lapset eivät aina välttämättä ajattele järjevästi minne on hyvä ja turvallista mennä suojaan kun on tosi kuuma.

  Myös Poliisi varoittaa kesäaikaan kuumenevista henkilöautojen sisätiloista ja pyytää huomioimaan, että lapset ja liikuntarajoitteiset eivät välttämättä osaa tai kykene tulemaan omin avuin ulos pysäköidystä autosta, jos lämpötila kohoaa vaaralliseksi. Poliisi ohjeistaa jättämään ikkunat auki, jotta autosta pääsee tarvittaessa ulos.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa