• You are currently viewing Edullisia lomanviettotapoja lapsiperheille

  Edullisia lomanviettotapoja lapsiperheille

  Jään N.Y.T. nyt toiselle lomaviikolleni ja mietin tässä kuumeisesti edullisia lomanviettotapoja lapsiperheille. Mä varasin syksyksi meille reissun Kreetalle, joten kaikki rahalliset paukut on siellä. Tämä kesäloma Suomessa pitäisi saada sujumaan lähes nolla budjetilla.

  Mökillä kävimme viime lomapätkällä, siellä oli aivan ihanaa, mutta bensoihin menee iso siivu jos sinne ajelee. Ei siis mökkiä tällä kertaa. Nyt pitäisi keksiä jotain tekemistä lähempänä.

  lomalla lasten kanssa

  Mitä tehdä edullisesti lasten kanssa lomalla?

  Keräsin tähän vinkkejä muille samassa tilanteessa oleville ja otan vastaan lisää hyviä ideoita mielelläni kommentteihin. Voin lisätä niitä sitten listaan jotta muutkin blogiin eksyvät löytävät hyvät ideanne.

  Telttaretki, vaikka omalla pihalla

  Meidän teltta hajosi talvella (se jäi vahingossa ulos) mutta muuten voisi telttailla esimerkiksi omalla pihalla. Se ei maksa mitään, mutta on pienemmistä varmasti jännää. Miksi ei telttailla ihan metsässäkin.

  Frisbeegolf

  Frisbeegolfin pelaaminen on ilmaista, toki itse frisbeet pitää jostain hankkia, mutta niitä voi saada tutuilta lainaksi. Meillä ei valitettavasti pojat ole innostunut tästä lajista.

  Rantaretki

  Rannoille ei maksa mennä ja jos on hyvä sää niin siellä saa vierähtämään vaikka koko päivän. Mitä jos suuntaatte jonnekin sellaiselle rannalle missä ette ole ennen käyneet? Minä mietin, että merenrannalla voisimme poikien kanssa piipahtaa, usein kun tulee vietettyä järvenrannalla aikaa.

  Piknikki

  Piknikkiin saa lisää jännitystä lapsille kun ostatte pommaccia kuohuvaksi tai kastatte kotona mansikoita suklaaseen ja otatte niitä mukaan. Omat kivat eväsboksit voivat myös olla kivoja piknik juttuja. Pakatkaa mukaan Aku Ankkoja tai muuta kiinnostavaa luettavaa.

  Kotieläinpiha

  Ympäri Suomen löytyy ilmaisia kotieläinpihoja joissa pääsee ihastelemaan pupuja tai lampaita. Niiden yhteydessä saattaa olla myös kahviloita tai laavuja missä voi retkeillä ja paistaa vaikka makkaraa.

  Eläin juttuja

  Me hankittiin pihaan lintuallas, jonka peseytyviä lintuja on kiva seurailla. Voitte myös lähteä syöttämään yhdessä sorsia tai ostaa kotiin hyönteishotellin.  Eläimistä on paljon iloa erityisesti perheen pienimmille.

  Oma kioski

  Lapset varmasti innostuu jos perustatte yhdessä kesäkiskan. Siinä voi myydä keksejä ja mehua ohikulkeville. Kiskaan voi tehdä mainoskylttejä ja hinnastoa ja kehittää myytäviä tuotteita. Siinä vierähtää mukavasti useampi päivä.

  Mitä muuta? Kerro alle.

  -Jonna-

  Kommentit

  1. Merja Koski

   Meillä oli aikoinaan 80-luvulla kuljetusliike. Lapset pääsivät joskus lomillaan iskän kanssa rekan mukaan reissulle. Tytär, nyt 45 v, ja poika, 41 v, muistelivat parhaimpina elämyksinään poikkeamista vakiobaariin, josta ostivat höyrymakkaraa ja markan irtokarkkipussit. Karkit olivat just heidän silmien korkeudella, kun oikein varpustivat. Ollaan kyllä tehty mm. etelän reissujakin, mutta em. muistot ovat niitä rakkaimpia.

   1. Jonna

    Kaikki erityinen varmasti jää mieleen parhaiten 🙂

  Vastaa