• Kouluaikana lomalle lasten kanssa -miten se toimii?

  Osa perheistä lomailee aina koulujen loma-aikana, mutta osa meistä perheistä tykkää ja voi matkustaa paremmin loma-aikojen ulkopuolella. Miten hyvin kouluaikana pääsee lomalle lasten kanssa ja miten se käytännössä toimii?

  Miksi lähteä kouluaikana lomalle?

  Mä tykkään koululomien ulkopuolella reissaamisesta monestakin syystä.

  Ensinnäkin matkustaminen on paljon edullisempaa, tietyssä elämäntilanteessa se on ollut jopa pakko matkustaa silloin kun hinnat ovat edulliset.

  Reissun järjestäminen on myös helpompaa koululomien ulkopuolella. Meillä vanhempien epäsäännölliset lomat tekee sen, että välillä me vanhemmat ei vain olla lomalla samaan aikaan yhdessä ja lasten kanssa, ainakaan tarpeeksi pitkää pätkää. On kuitenkin tärkeää päästä perheenä yhdessä reissuun.

  Koulujen loma-aikojen ulkopuolella lomailu on kivempaa myös siksi, että turismi on vähäisempää. On ihanaa kun ei ole niin täyttä.

  Miten se toimii?

  Minä en ole koskaan tuntenut huonoa omaatuntoa koulujen aikaan matkustamisesta. Tiedän, että osalle ihmisistä tämä on ehdoton EI.

  Minun mielestäni millään luokalla ei viikossa-kahdessa tapahdu niin merkittäviä harppauksia etteikö lomalla voisi käydä.

  Kouluaikana lomaa anotaan rehtorilta, se onnistuu kätevästi Wilmasta. Ikinä ei ole niin käynyt etteikö lomaa oltaisi me saatu. En tiedä olisiko sillä edes mitään merkitystä jos ei saataisi, me lähdettäisiin silti, jos matka olisi maksettu.

  Läksyt onkin ollut sitten kirjavampi juttu. Jotkut opettajat antaa ennakkoon alueet mitkä pitää opiskella, osa ei periaatteesta kerro mitään ja oppilaiden pitää itse kysellä kavereilta. Meillä on ollut sellainen tapa, että tehtävät tehdään ennen ja jälkeen loman, lomalle ei todellakaan kanneta mitään koulukirjoja mukana. Koska sehän on LOMA.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

  Syyskuussa Kreetalle -mites lomat?

  Meidän perheen seuraava matka jo häämöttää nurkan takana. Ollaan lähdössä Kreetalle syyskuussa. Ihanaa!!! En malta odottaa.

  Vielä ei ole kouluista lomia anottu ja vähän jännittää tuo ammattikoulun aloittavan esikoisen loman anominen. Kaippa se yhtä kätevästi sujuu kuin peruskoulussakin? Onko teillä tietoa mikä on käytäntö ammattikouluissa?

  Oma opiskeluni alkaa syksyllä (Kulttuurituotanto AMK) mutta se on etäopiskelua, joten periaatteessa kaiken pakollisen voin hoitaa reissusta käsin. Mitään lomaa tuskin tarvitsee sinne anoa.

  Onko teidän perheessä ikinä lomailtu kouluaikana ja oletko tuntenut siitä huonoa omaatuntoa?

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

  Kommentit

  1. Marianne

   Koulu on lapsen työtä, miks pitäis olla erivapauksia?

   1. Jonna

    Tuossa olin aikalailla luetellut miksi. Aina ei ole varaa matkustaa loma-aikoina, koska se on paljon kalliimpaa. Olisi aika epäreilua, että vain rikkaat ja hyvätuloiset saisivat reissata. Lisäksi kaikilla vanhemmilla ei ole lomaa koulujen loma-aikana. Sekin kuulostaa melko epäreilulta, että reissailu olisi vain niille perheille jossa vanhemmat on lomalla koulujen loma-aikaan.Ei kai kyse ole erivapauksista jos lomia voi anoa kaikki oppilaat tarvittessa?

  Vastaa