• You are currently viewing Kun rahat eivät riitä

  Kun rahat eivät riitä

  Mitä tehdä, kun tuntuu, että rahat eivät riitä elämiseen? Äkilliset menot kasaantuvat samalle kuukaudelle eikä rahaa yksinkertaisesti ole.

  KUN RAHAT EIVÄT RIITÄ, MISTÄ SAA RUOKAA?

  Kuka vain voi kohdata taloudellisia vaikeuksia ja tarvita apua arjessa selvitäkseen. Lapsiperheessä ruokakulut ovat iso osa perheen kuukausittaisia menoeriä ja kun yhtäkkiä huomaakin olevansa tilanteessa, että tilillä ei ole yhtään rahaa, sitä monesti ensimmäisenä miettii, mistä ihmeestä taikoo ruoan pöytään. Jos sukulaisten / ystävien apu ei ole mahdollista, esimerkiksi Ruoka-apu.fi -sivulta voi etsiä ruoka-aputapahtumia ja edullisia/maksuttomia ateriointimahdollisuuksia paikkakunnaltasi.

  Kannattaa myös pitää silmällä paikkakunnan facebook – ryhmiä, joissa toisinaan jaetaan esimerkiksi puutarhan satokauden ylijäämiä ilmaiseksi.

  Lue myös: Miten säästää rahaa – 10 vinkkiä

  Myös seurakunnilla on olemassa erilaisia ruoka-avustuksia, joihin voi rohkeasti olla yhteydessä.

  YHTEISKUNNAN TUKIMUODOT

  Vähävaraiset yksineläjät, pariskunnat ja perheet voivat saada yhteiskunnalta myös erilaisia tukia, jos rahat ei riitä esimerkiksi lääkkeisiin, vuokraan tai ruokaan. Näissä tilanteissa tulee kääntyä Kelan puoleen ja ensimmäisenä hakea asumistukea, yksinhuoltajakorotusta ja muita Kelan tukia.

  Näiden jälkeen ja viimeisimpänä tukimuotona on toimeentulotuki. Kela myöntää perustoimeentulotuen yleensä aluksi 1 – 2 kuukaudeksi ja tuki on tarkoitettu välttämättömiin arjen menoihin kuten ruokaan, vaatteisiin ja asumiseen.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa