• All inclusive hotelli perheen kanssa -hitti vai huti?

  Me matkustettiin ekaa kertaa Kreikkaan ja ekaa kertaa all inclusive hotelliin. Jännityksellä odotettiin molempia kokemuksia ja pakko myöntää, että molemmat olivat positiivinen yllätys. Tässä postauksessa lisää nimenomaan siitä miten all inclusive hotelli toimii perheen kanssa ja miten ehkä ei.

  Valitsimme all inclusive hotelliksi rannalla sijaitsevan neljän tähden hotellin. Mukana matkassa oli meidän perhe: kaksi aikuista ja neljä lasta, sekä esikoisen ystävä. Lisäksi samaan kohteeseen tuli siskoni ja kummityttöni, sekä ystäväperhe.

  all inclusive Kreeta

  Plussat ja miinukset all inclusive hotellista

  Plussat

  + Isojen lasten kanssa all inclusive toimii hienosti. Ei tarvitse koko ajan olla kaivamassa taskuja jäätelö-, limppari- tai hamppari rahaa varten. Isot pojat mennä viilettivät itsenäisesti ympäri aluetta ja sama juttu 9 vuotiaan Ollien kanssa loppulomasta.

  + Vaikka varausta tehdessä all inclusive paketti vähän kirpaisi, niin loppujen lopuksi säästimme hurjasti rahaa. Kaikki ne välipalat, aamupala, lounaat ja päivälliset, sekä drinkit ja kuohuvat olisivat taatusti maksaneet paljon enemmän ostettuna paikan päältä kuin tässä all inclusive paketissa.

  + Loman rentoutta lisäsi se, ettei rahasta tarvinnut enää lomalla murehtia yhtään.

  + Jos lomakohteesta löytyy uusia kavereita, niin myös kavereiden kanssa yhdessä liikkuminen on helppoa kun jokainen lapsi saa hakea välipaloja ja ruokaa samoista baareista ja ravintoloista yhdessä.

  Miinukset

  – Hotellialueen ulkopuolella ei tule koettua ruokakulttuuria niin todennäköisesti. Itse kävin muutaman kahvin ja drinkin juomassa jossain ihanassa lokaatiossa hotellialueen ulkopuolella, siinä kaikki.

  -Vaikka meidän hotellissa olikin todella hyvä ruoka ja kauniit ravintolat, niin jäin kaipaamaan rauhallisempaa ruokailuhetkeä. All inclusive ravintolat ovat usein hälyisiä ja isoja.

  -Juomat tarjoiltiin allasbaareilla muovimukeista. Erittäin epäekologista.

  -Yhteiset illalliset vähän hajosivat, kun loppulomasta nuoriso menikin itsekseen illalliselle ja sellaista yhteistä ruokailua oli koko ajan haastavampi järjestää.

  -Tässä meidän all inclusive hotellissa ei ollut yhtään ravintolaa missä olisi pöytiintarjoilu, sitä jäin vähän kaipaamaan. Buffat ovat kivoja, mutta joskus olisi kiva myös syödä rauhallisemmin.

  Kenelle suosittelisin all inclusive hotellia?

  Tämän oman lomani perusteella suosittelisin all inclusive hotellia ehdottomasti perheille joilla on jo isompia lapsia.

  Pienempien lasten kanssa en lähtisi all inclusive hotelliin. Buffetruokailu näytti vähintäänkin ahdistavalta niiden perheiden kohdalla joilla oli vielä pieniä lapsia. Lisäksi allasbaarien drinkit ja välipalat olivat ehkä vähän kömpelö lisä jos lapsi ei voinut niitä vielä itsenäisesti hakea.

  Pariskunnille sekä ystäville en all inclusive hotellia myöskään suosittelisi. Silloin kun on matkassa aikuisessa seurassa niin on mahtavaa päästä kiertelemään ja kokemaan monenlaisia ravintoloita ja baareja ympäri kohdetta.

  All inclusive hotelleja on varmasti hyvin erilaisia, mutta esimerkiksi tässä meidän hotellissa lapsiperheiden häly oli korvia huumaavaa. Jopa minä, joka en yleensä niin metelistä häiriinny, aloin kaipaamaan hiljaisia hetkiä kun kuuntelin sitä pikkulapsiperheiden metakkaa ravintoloissa ja altailla koko viikon.

  Mitä kannattaa selvittää?

  Me varmasti menemme vielä joskus uudelleenkin all inclusive hotelliin. Asiat mitkä aion selvittää ennen kun valitsen hotellin ovat hotellialueen koko sekä ruuan laatu. Molemmista varmasti löytyy paljon tietoa ihmisten palautteista esim bookkingista. 

  Meillä oli hyvä tuuri. Hotellimme ruoka oli todella hyvää ja siellä oli joka päivä vaihtuva teema illallisella.

  Hotellialue vaikutti aluksi sekavalta ja jotenkin siltä, että se on liian levällään. Alueella oli osa baareista all inclusive asiakkaille ja osa ei. Ajattelin tämän olevan hankalaa, mutta itseasiassa se osoittautuikin lopulta hyväksi asiaksi. Kun alue ei ollut liian suljettu, niin siellä viihtyi paljon paremmin koko viikon. Meidän hotellin alue oli todella iso, siellä oli kolme rantaa ja 5 uima-allasaluetta, sekä vesipuisto. Ravintoloita oli meille all inclusive asiakkaille kolme, sekä snackbaareja kaksi ja juomabaareja kolme. Muita kaikille avoimia ravintoloita alueella oli useampia.

  Meiltä siis ehdottomasti suuri suositus all inclusive hotelleille, erityisesti uimataitoisten isompien lasten kanssa.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

   

  Vastaa