• Kreeta -miten kohde sopii lapsille ja nuorille?

  Kirjoitin eilen meidän ihka ensimmäisestä all inclusive hotelli kokemuksesta. Olimme Kreikassa, Kreetan saarella ja kohteena Hersonissos. Kreeta oli meille kokemuksena ensimmäinen laatuaan. En tiedä miksi paljon matkustaneena en ole suunnannut ennen Kreikkaan, mutta hyvä, että se erhe tuli korjattua. Tämä ei taatusti jäänyt viimeiseksi kerraksi.

  Me olimme nyt matkassa ison lapsikatraan kanssa. Minun ja mieheni vastuullani oli neljä omaa ja yksi lainalapsi. Tämä lomakohde valittiin nimenomaan nuorisoa ajatelleen. Ajatuksena oli, että kohde on turvallinen, mutta iltamenoa olisi kuitenkin tarjolla, kohde oli nappivalinta.

  Kreeta

  Heronissos
  Hersonissos
  Hersonissos, Kreeta
  Hersonissos, Kreeta

  Kreeta, loistava paikka perheille

  Kreeta on upeita hiekkarantoja, turkoosia merta, maalaiskyliä, värikkäitä kaupunkeja ja antiikin kulttuuria. Sieltä löytyy harrastusmahdollisuuksia, hyvää ruokaa ja korkeuseroja.

  Ensimmäinen loistava juttu lapsiperheille on kohtalainen lentomatka Kreetalle, se kesti alta 4 tuntia.

  Tykättiin todella Kreetasta ja tästä meidän kohteesta ja se toimi perheen kanssa hyvin. Kreetan pääkaupunki Iraklion on helppo kulkea ja nähdä lasten, sekä nuorten kanssa. Sieltä löytyy lapsiakin kiinnostava linnake, sekä läheltä Knossoksen antiikin aikainen palatsi.

  Iraklion
  Iraklionin venetsialainen linnake
  Kreeta
  Iraklionin satama
  Kreeta
  Iraklion

  Meidän kohteessa Hersonissoksessa rannat olivat aivan ihania. Hieman säästä riippuen pystyi rannoilla snorklaamaan ja ihmettelemään värikkäitä kaloja, tai leikkimään hurjissa aalloissa. Sieltä löytyi monenmoista rantaa, oli hiekkapohjaista poukamaa, mutta myös kivipohjaista rantaa. Kallioilla pystyi nauttimaan auringosta ja ihailemaan upeaa vuorimaisemaa.

  Hersonissos

  Hersonissos oli pieni, mutta siellä riitti vilinää ja tekemistä. Oli vesipuistoa, kävelykatua, ostoksia, rantaa ja kartingia. Meidän koululaiset ja nuoret kiersivät kohdetta melko itsenäisesti, sillä kohde oli hyvin turvallinen.

  Hersonissos sopisi varmasti myös pariskunnille hyvin. Siellä oli todella romanttisia kahviloita ja ravintoloita, upeilla merimaisemilla. Aikuisten kanssa on mukava kivuta myös vuorenrinteellä sijaitseville pikkukylille ihastelemaan söpöjä taloja ja puutarhoja. Kreetalla on paljon upeita vuoria, mitkä tarjoavat upeita nähtävyyyksiä ja kokemuksia.

  Kreeta perheelle

  Hersonissos
  Snorklaus onnistui kivasti Hersonissoksessa.

  Turvallista kulkemista ja monipuolisia hotelleja

  Kreetalla on hyvin monenlaista majoitusvaihtoehtoa. On romanttista söpöä vuorenrinteelle rakennettua hotellia, sekä isoa rannalla sijaitsevaa all inclusive vaihtoehtoa. Lasten kanssa all inclusive on aika kiva vaihtoehto, mikäli aikuiset vaan jaksaa sitä jatkuvaa hälyä syömässä ja altaalla.

  Lapset ja nuoret tykkäävät paljon vedestä ja sitä Kreetalta löytyy. Meri oli ainakin näin syksyllä todella lämmin ja erilaiset vesiaktiviteetit sekä vesipuistot kiinnostivat lapsia kovasti.

  Kreeta

  Kreeta lasten kanssa

  Nuorille kohde on turvallinen, tekemistä löytyy, mutta kulkeminen ei ole kuitenkaan vaarallista. Kreetalla uskalsi antaa pienten lastenkin kulkea allasalueella itsenäisesti, siellä siellä ei tarvinnut pelätä mitään rikollisuutta, mitä jossain muissa kohteissa joutuu vähän jännittämään.

  Meidän loma Kreetalla oli oikein onnistunut ja tykkäsimme kovasti Hersonissoksesta, vaikka se pieni paikka olikin. Sieltä oli kovin helppo kuitenkin kulkea isompiin kaupunkeihin bussilla.

  Suuri suositus Kreetalle!

  Vastaa