Kreeta -miten kohde sopii lapsille ja nuorille?

Poikien Äidit toimitus testaa erilaisia lomakohteita perheen, pariskunnan tai ystäväporukan näkökulmasta. Nyt vuorossa Kreeta perheen kanssa.

Matkassa tällä kertaa iso lapsikatras. Lomakohde valittiin nimenomaan nuorisoa ajatelleen. Ajatuksena oli, että kohde on turvallinen, mutta iltamenoa olisi kuitenkin tarjolla, kohde oli nappivalinta.

Kreeta

Heronissos
Hersonissos
Hersonissos, Kreeta
Hersonissos, Kreeta

Kreeta, loistava paikka perheille

Kreeta on upeita hiekkarantoja, turkoosia merta, maalaiskyliä, värikkäitä kaupunkeja ja antiikin kulttuuria. Sieltä löytyy harrastusmahdollisuuksia, hyvää ruokaa ja korkeuseroja.

Ensimmäinen loistava juttu lapsiperheille on kohtalainen lentomatka Kreetalle, se kesti alta 4 tuntia.

Kreetan pääkaupunki Iraklion on helppo kulkea ja nähdä lasten, sekä nuorten kanssa. Sieltä löytyy lapsiakin kiinnostava linnake, sekä läheltä Knossoksen antiikin aikainen palatsi.

Iraklion
Iraklionin venetsialainen linnake
Kreeta
Iraklionin satama
Kreeta
Iraklion

Hersonissoksessa rannat ovat aivan ihania. Hieman säästä riippuen pystyy rannoilla snorklaamaan ja ihmettelemään värikkäitä kaloja, tai leikkimään hurjissa aalloissa. Sieltä löytyy monenmoista rantaa, on hiekkapohjaista poukamaa, mutta myös kivipohjaista rantaa. Kallioilla pystyy nauttimaan auringosta ja ihailemaan upeaa vuorimaisemaa.

Hersonissos

Hersonissos on pieni, mutta siellä riittää vilinää ja tekemistä. On vesipuistoa, kävelykatua, ostoksia, rantaa ja kartingia. Koululaiset ja nuoret kiersivät kohdetta melko itsenäisesti, sillä kohde oli hyvin turvallinen.

Hersonissos sopii varmasti myös pariskunnille hyvin. Siellä on todella romanttisia kahviloita ja ravintoloita, upeilla merimaisemilla. Aikuisten kanssa on mukava kivuta myös vuorenrinteellä sijaitseville pikkukylille ihastelemaan söpöjä taloja ja puutarhoja. Kreetalla on paljon upeita vuoria, mitkä tarjoavat upeita nähtävyyyksiä ja kokemuksia.

Kreeta perheelle

Hersonissos
Snorklaus onnistui kivasti Hersonissoksessa.

Turvallista kulkemista ja monipuolisia hotelleja

Kreetalla on hyvin monenlaista majoitusvaihtoehtoa. On romanttista söpöä vuorenrinteelle rakennettua hotellia, sekä isoa rannalla sijaitsevaa all inclusive vaihtoehtoa. Lasten kanssa all inclusive on aika kiva vaihtoehto, mikäli aikuiset vaan jaksaa sitä jatkuvaa hälyä syömässä ja altaalla.

Lapset ja nuoret tykkäävät paljon vedestä ja sitä Kreetalta löytyy. Meri oli ainakin näin syksyllä todella lämmin ja erilaiset vesiaktiviteetit sekä vesipuistot kiinnostivat lapsia kovasti.

Kreeta

Kreeta lasten kanssa

Nuorille kohde on turvallinen, tekemistä löytyy, mutta kulkeminen ei ole kuitenkaan vaarallista. Kreetalla uskalsi antaa pienten lastenkin kulkea allasalueella itsenäisesti, siellä siellä ei tarvinnut pelätä mitään rikollisuutta, mitä jossain muissa kohteissa joutuu vähän jännittämään.

Suuri suositus Kreetalle!

-Poikien Äidit toimitus-

Vastaa