• Päiväkoti epäili isää pedofiliasta -perheelle traumat

    Haluan kertoa meidän surullisen tarinan lastensuojelusta ja siitä, miten huonosti tilanne hoidettiin meidän perheemme kohdalla kun päiväkoti syytti tyttöjen isää pedofiliasta.

    Mieheni oli yksinhuoltaja kolmelle tytölle, kaikki lapset olivat päiväkoti-ikäisiä.

    Mies yritti selviytyä kuormittavasta erosta ja arjesta yksinhuoltajana. Miehelleni tyttöjen hoito yksin oli uutta, kaikkea ei osannut lapsilleen neuvoa.

    Lapset vietiin väkisin tutkimuksiin

    Eräänä päivänä mieheni lähti hakemaan lapsia iltapäivällä päiväkodista. Päiväkodin portilla hän sai ilmoituksen, että hänelle ei voida tyttöjä antaa ja kerrottiin että sosiaalityöntekijä on tulossa taksilla ja vievät lapset sairaalaan.

    Mies tietysti huolestui ja ihmetteli mistä on kyse. Kukaan ei kertonut mitään. Ei edes syytä sille miksi lapset viedään sairaalaan, oliko heille sattunut jotain?

    Mieheni olisi ilman minun tukea jäänyt kyseisessä tilanteessa ihan yksin, vailla tukea ja apua. Nyt ajateltuna, häntä pidettiin automaattisesti rikollisena.

    Useita puheluita jokapaikkaan, eikä mistään kunnon vastausta, ei tietoa miten kauan lapset ovat siellä, mitä isän pitää tehdä.

    Seuraavana päivänä isä sai sosiaalityöntekijän puhelun, että voi hakea lapset iltapäivällä sairaalasta.

    pedofilia

    Päiväkoti epäili isää pedofiliasta

    Lapset oli viety, koska isompi tyttö oli valittanut vatsakipua päiväkodissa ja isän ujon hygienian hoidon takia pimppaa kirvellyt. ( syynä oli ettei tyttö pissan jälkeen pyyhkinyt). Toinen syy oli, että yksi tytöistä oli leikkinyt barbileikkiä “epäillytyävällä tavalla”. Päiväkoti epäili isää pedofiliasta.

    Päiväkodin toimesta oltiin tehny lastensuojelu ilmoitus jossa epäiltiin että lapsia käytetään seksuaalisesti hyväksi.

    Tilanne toki ymmärrettävä viranomaisien näkökannalta, mutta entä vanhemman joka joutuu vastaavan tilanteeseen syyttömänä? Lapsista puhumattakaan.

    Lapset oli nukutettu ja tehty tarvittavat tutkimukset,  joten lapset ei itse tajunnut miksi heidät sairaalaan oltiin viety. Myöskään isälle ei annettu apua kertoa lapsille tapahtuneesta, saati että isä tai minä oltaisiin oikein ymmärretty toimia shokissa kun olimme.

    Tänä päivänäkin vanhin tyttö miettii miksi heidät vietiin sairaalaan, oliko he kipeitä. Edelleen olemme sanattomia. Miten tällaisessa ei anneta perheelle tukea?

    Päiväkodin henkilökunta ei sanonut tapahtuneesta sanallakaan isälle myöhemmin, vaan luikkivat karkuun nolona kun näkivät.

    (Kertomuksen perheen yksityiskohtia muutettu henkilöiden yksityisyyden suojaamiseksi)

    Sana on vapaa kirjoituksia voit lähettää sähköpostitse jonna@poikienaidit.fi, sarianna@poikienaidit.fi ja erika@poikienaidit.fi

    Kommentit

    1. Aivan tyypillistä sossun käytäntöä joitakin huoltajia kohtaan ?Olen näitä tapauksia kuullut kuinka Sossu saa tehdä melkein mitä vain kysymättä /tiedottamatta vanhemmille mistä kyse ,varsinkin yksinhuoltaja miehet saavat kärsiä sossutätien toilaulusta,ja samoin päiväkodin vanhatpiiat tekee tätä ,olen niin vihainen/surullinen että tuntuu että sydän palautuu

    2. Maria Siren

      Päiväkodin ”vanhatpiiat” ei huvikseen tämmöisiä ilmoituksia tee. Päiväkodin velvollisuus (laki)on ilmoittaa jos heille nousee huoli lapsesta. Moni tämmöinen asia jää ilmoittamatta, koska henkilökunta ei uskalla ilmoituksia tehdä. Näissä vakavissa asioissa henkilökunnan ei ole lupa puhua vanhemmille, vaan sen hoitaa viranomaiset.
      Mutta se, että perheet jätetään oman onnensa nojaan sen jälkeen, kun huoli on todettu aiheettomaksi, on ikävä kyllä totta. Ja siihen pitäisi ehdottomasti tulla muutos.

    Vastaa